Αρθρώσεις - Οστεοαρθρίτιδα

Η υγεία του μυοσκελετικού συστήματος αφορά τη φυσιολογική λειτουργία, κίνηση και σταθεροποίηση των οστών, των μυών, των τενόντων και των αρθρώσεων. Ανάμεσα στα πιο συχνά προβλήματα υγείας που αφορούν τις αρθρώσεις είναι η οστεοαρθρίτιδα, η αρθρίτιδα και η χονδροπάθεια. Αποτελούν χρόνιες καταστάσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και προκαλούν πόνο και κινητικά προβλήματα. Αίτια Οι αρθρώσεις αποτελούνται από οστά, συνδετικό ιστό και...
Περισσότερα

ΠροΪόντα 1-16 από 148

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-44% Lamberts Glucosamine Complete 120 tabs
Βαθμολογία:
4.75% of 5
-45% Health Aid Osteoflex Plus 60 tabs
Βαθμολογία:
4.6% of 5
-38% Kinisis Progen 20 sachets
Βαθμολογία:
3.5% of 5
-35% Life Extension SAMe 200 mg 30 enteric coated tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-45% Doctor's Formulas Arthridol 60 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-30% Genecom Terra Bone 60 tabs
Βαθμολογία:
4.75% of 5
-25% Mucos Pharma Wobenzym plus 200 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-40% Solgar Meta-Flex Glucosamine Hyaluronic Acid Chondroitin MSM 60 tabs
Βαθμολογία:
4.35% of 5
-27% Synapse ArthroSoft 60 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-21% Metapharm Medosyn Medenzym 60 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-40% Power Health Classics Platinum Arthrosis 30 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-23% Natural Doctor Anoson 60 vcaps
Βαθμολογία:
5% of 5
-45% Doctor's Formulas MSM & Vitamin C Formula 60 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Lamberts Glucosamine Chondroitin Complex 120 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-44% Health Sign Arthro-Health 60 caps
Βαθμολογία:
4.35% of 5
-25% Himalaya Rumalaya Forte 60 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5

ΠροΪόντα 1-16 από 148

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Αρθρώσεις - Οστεοαρθρίτιδα

Η υγεία του μυοσκελετικού συστήματος αφορά τη φυσιολογική λειτουργία, κίνηση και σταθεροποίηση των οστών, των μυών, των τενόντων και των αρθρώσεων. Ανάμεσα στα πιο συχνά προβλήματα υγείας που αφορούν τις αρθρώσεις είναι η οστεοαρθρίτιδα, η αρθρίτιδα και η χονδροπάθεια. Αποτελούν χρόνιες καταστάσεις που υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και προκαλούν πόνο και κινητικά προβλήματα.

Αίτια

Οι αρθρώσεις αποτελούνται από οστά, συνδετικό ιστό και αρθρικό υγρό. Ο χόνδρος και το αρθρικό υγρό συντελούν στην ομαλή κίνηση των αρθρώσεων, μειώνουν τις τριβές και απορροφούν τους κραδασμούς. Η χρόνια καταπόνηση των αρθρώσεων, οι τραυματισμοί, η ηλικία, το αυξημένο βάρος σώματος, η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας καθώς και αυτοάνοσες καταστάσεις, όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα, οδηγούν σε καταστροφή/εκφύλιση του χόνδρου και σε μειωμένη παραγωγή αρθρικού υγρού. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μειωμένη κινητικότητα και ευλυγισία των αρθρώσεων, φλεγμονή καθώς και έντονος πόνος που προκύπτει από την αυξημένη τριβή μεταξύ των οστών.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση των αρθρικών προβλημάτων υγείας αφορά δύο βασικούς άξονες, την υποστήριξη της δομής των αρθρώσεων παρέχοντας θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην αναδόμηση ή στη μείωση του ρυθμού καταστροφής του χόνδρου και του αρθρικού υγρού, καθώς και τη χορήγηση ουσιών με αντιφλεγμονώδη δράση που στοχεύουν στη μείωση των συμπτωμάτων και του πόνου της αρθροπάθειας.

Συμπληρώματα διατροφής

Ενίσχυση δομής/λειτουργικότητας της άρθρωσης

 • Γλουκοζαμίνη - Glucosamine. Είδος πολυσακχαρίτη και βασικό στοιχείο του αρθρικού υγρού, του χόνδρου και των τενόντων. Συμμετέχει στη παραγωγή δομικών μορίων των ιστών της άρθρωσης (γλυκοπρωτεϊνών, γλυκοζαμινογλυκανών κ.α.). Βοηθά στην καλή κινητικότητα της άρθρωσης και διατίθεται σε δύο μορφές στη θειική και υδροχλωρική γλυκοζαμίνη, φυτικής προέλευσης ή από οστρακοειδή.
 • Χονδροϊτίνη - Chondroitin. Βασικό δομικό συστατικό του χόνδρου που λειτουργεί ως φυσικό "μαξιλάρι" για τη μείωση τριβών. Αποτελείται κυρίως από νερό, παρέχει θρεπτικά συστατικά και βοηθά στην ενίσχυση καθώς και στη μείωση του ρυθμού καταστροφής του χόνδρου. Διατίθεται στη μορφή της θειικής χονδροϊτίνης από χόνδρο βοοειδών ή χόνδρο καρχαρία.
 • Υαλουρονικό Οξύ - Hyaluronic acid. Δισακχαρίτης και δομικό στοιχείο των αρθρώσεων και των ιστών. Μειώνει τις τριβές συμβάλλοντας στην καλύτερη ευλυγισία και κινητικότητα των αρθρώσεων.
 • Χόνδρος καρχαρία - Shark cartilage. Φυσική πηγή πρωτεΐνης, κολλαγόνου, θειικής χονδροϊτίνης, γλυκοζαμινογλυκανών και ιχνοστοιχείων. Συμβάλλει στη δομική υποστήριξη των αρθρώσεων και στην καλύτερη κινητικότητα.
 • Κολλαγόνο - Collagen. Βασικό δομικό συστατικό των χονδροκυττάρων. Ενισχύει τη λειτουργία του χόνδρου και την ελαστικότητά του, βελτιώνοντας τη λειτουργία των αρθρώσεων.
 • Horsetail. Βότανο πλούσιο σε πυρίτιο, φαινολικά παράγωγα, τανίνες και ιχνοστοιχεία. Ενεργοποιεί τη σύνθεση του κολλαγόνου και ευννοεί την επαναδόμηση του χόνδρου και την αντιμετώπιση της δυσκαμψίας.
 • Rose Hips. Εκχύλισμα αγριοτριανταφυλλιάς, πλούσια πηγή βιταμίνης C. Συμμετέχει στη σύνθεση κολλαγόνου, χόνδρου και συνδετικού ιστού καθώς και στη διατήρηση της υγείας και ευκινησίας των αρθρώσεων.

Αντιφλεγμονώδης δράση, μείωση έντασης συμπτωμάτων

 • MSM. Οργανικό θείο με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που βοηθά στη μείωση των δεικτών που σχετίζονται με τη φλεγμονή, ανακουφίζει από τον πόνο και τη δυσκαμψία των αρθρώσεων σε περιπτώσεις οστεοαρθρίτιδας και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
 • SAMe. Παράγωγο του αμινοξέος L-Μεθειονίνη. Διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση και συμμετέχει στην παραγωγή αντιοξειδωτικών μορίων (γλουταθειόνη). Βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων, ανακουφίζοντας από αρθριτικούς πόνους.
 • Πρωτεολυτικά ένζυμα. Ομάδα ενζύμων με αντιφλεγμονώδη, αντι-οιδηματική, και βλεννολυτική δράση. Μειώνουν το οίδημα και τον πόνο που προκαλούν οι αρθροπάθειες.
 • Ωμέγα 3 - Omega 3. Oμάδα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων με ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση. Ανακουφίζουν από αρθρικούς πόνους.
 • Βρομελαΐνη - Bromelain. Πρωτεολυτικό ένζυμο, που εντοπίζεται στον ανανά και διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση επιδρώντας στην παραγωγή προσταγλαδινών. Έχει ινωδολυτική και αντι-οιδηματική δράση.
 • Κουρκουμάς - Turmeric. Πλούσιος σε κουρκουμινοειδή μειώνει τη δράση φλεγμονωδών ουσιών (NF-κΒ) ενώ παράλληλα διαθέτει αντιοξειδωτική δράση.
 • Μποσγουέλια - Boswellia. Κύρια δραστική ένωση το boswellic acid που δρα ενάντια στη φλεγμονή, μειώνοντας τη σύνθεση λευκοτριενίων. Δεν ερεθίζει το στομάχι.
 • Αρπαγόφυτο - Devil's claw. Περιέχει αλκαλοειδή, φλαβονοειδή, β-σιτοστερόλη και κυρίως αρπαγοσίδη που προσφέρουν αναλγητική δράση και μειώνουν τους ρευματικούς και μυοσκελετικούς πόνους. 
 • Cat's claw. Βότανο πλούσιο σε πολυφαινόλες, φυτοστερόλες, γλυκοσίδες, τριτερπένια και προανθοκυανιδίνες. Διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις.
 • Τσουκνίδα - Urtica dioica. Αναστέλλει τη δράση ορισμένων κυτοκινών, μειώνοντας τη φλεγμονή και τον πόνο. Μπορεί να συνδυαστεί με κοινά μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.
 • Μαύρο Φραγκοστάφυλο - Black Currant. Πλούσιο σε φλαβονοειδή, κατεχινές, τανίνες και βιταμίνες C. Διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
 • Green Lipped Mussel. Το εκχύλισμα πρασινόχειλου μυδιού περιέχει ωμέγα 3 λιπαρά οξέα και ουσίες που ανακουφίζουν από τον πόνο, βελτιώνοντας την ευλυγισία των αρθρώσεων.