Βιταμίνη Β2 (Ριβοφλαβίνη)

  Η βιταμίνη Β2 ή αλλιώς ριβοφλαβίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία βρίσκεται στο συκώτι, τη μαγιά μπύρας, το βασιλικό πολτό, τα γαλακτοκομικά και τα δημητριακά. Συμμετέχει στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων, ενώ είναι απαραίτητη για το μυικό κια το νευρικό σύστημα. Η βιταμίνη Β2 συμβάλει επίσης στη διατήρηση της υγείας των ματιών, του δέρματος των μαλλιών...
Περισσότερα

4 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-30%
Nature's Plus Vitamin B2 100 mg 90 tabs
-35%
Lamberts B2 (Riboflavin) 50 mg 100 caps
-40%
Health Aid Vitamin B2 (Riboflavin) 100 mg prolonged release 60 tabs
-35%
Solgar Vitamin B2  (Riboflavin) 100 mg 100 veg. caps

4 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

  Η βιταμίνη Β2 ή αλλιώς ριβοφλαβίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία βρίσκεται στο συκώτι, τη μαγιά μπύρας, το βασιλικό πολτό, τα γαλακτοκομικά και τα δημητριακά. Συμμετέχει στον μεταβολισμό των πρωτεϊνών και των υδατανθράκων, ενώ είναι απαραίτητη για το μυικό κια το νευρικό σύστημα. Η βιταμίνη Β2 συμβάλει επίσης στη διατήρηση της υγείας των ματιών, του δέρματος των μαλλιών και των νυχιών. Η έλλειψή της  προκαλεί αδυναμία και δερματικές παθήσεις.

   Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 1.1 mg για τις γυναίκες και 1.3 mg για τους άνδρες. Η θεραπευτική δοσολογία κυμαίνεται από 1-3 mg.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

  Η υπερκατανάλωση αλκοόλ και η λήψη βαρβιτουρικών, αντισυλληπτικών, αντικαταθλιπτικών και φαρμάκων κατά της ουρικής αρθρίτιδας αυξάνουν τις ανάγκες σε B2. Η λήψη της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

  Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.