Μουρουνέλαιο

   Το μουρουνέλαιο (cod liver oil) είναι το λάδι που προέρχεται από τη μουρούνα ή αλλιώς γνωστό ως γάδος και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των ιχθυελαίων.    Τα μουρουνέλαια  προέρχονται από το ήπαρ (συκώτι) της μουρούνας και αποτελούν πλούσια πηγή πολυακόρεστων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και λιποδιαλυτών βιταμινών. Η διαφορά του από τα υπόλοιπα ιχθυέλαια είναι ότι περιέχει μικρότερη ποσότητα ωμέγα 3...
Περισσότερα

29 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Cod Liver Oil 100 softgels
-30%
Vitabiotics Ultra 2 in 1 Cod liver oil (Aqua Marine) 60 caps
-30%
Vitabiotics Ultra 2 in 1 Cod liver oil liquid (Aqua Marine) 250 ml
-30%
Seven Seas Maxepa Forte 30 caps
Βαθμολογία:
100%
-57%
Medichrom Murol orange flavour 250 ml
Βαθμολογία:
100%
-45%
Now Cod Liver Oil 1000 mg Extra Strength 90 softgels
-30%
Seven Seas Μουρουνέλαιο Μία Την Ημέρα 60 caps
-30%
My Elements Omeganeed Cod Liver Oil lemon flavor 250 ml
-30%
My Elements Omeganeed Cod Liver Oil forest fruit 250 ml
-30%
My Elements Omeganeed Cod Liver Oil 60 softgels
-57%
Medichrom Murol natural flavour 250 ml
-30%
My Elements Omeganeed Cod Liver Oil 120 softgels
-35%
Moller's Omega-3 Kids 36 gummies strawberry
Βαθμολογία:
100%
-20%
InoPlus Cod Liver oil orange flavour 150 ml
-35%
Moller's Omega-3 Kids 36 gummies orange - lemon
Βαθμολογία:
100%
-35%
Moller's Omega-3 Forte 150 caps
Βαθμολογία:
87%

29 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

   Το μουρουνέλαιο (cod liver oil) είναι το λάδι που προέρχεται από τη μουρούνα ή αλλιώς γνωστό ως γάδος και ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των ιχθυελαίων.

   Τα μουρουνέλαια  προέρχονται από το ήπαρ (συκώτι) της μουρούνας και αποτελούν πλούσια πηγή πολυακόρεστων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και λιποδιαλυτών βιταμινών. Η διαφορά του από τα υπόλοιπα ιχθυέλαια είναι ότι περιέχει μικρότερη ποσότητα ωμέγα 3 λιπαρών οξέων (EPA και DHA) ενώ είναι πιο πλούσιο σε βιταμίνες Α, D και Ε. Το cod liver oil μειώνει τα επίπεδα κακής χοληστερόλης (LDL) και τριγλυκεριδίων στο αίμα, προστατεύει από την αθηροσκλήρωση και μειώνει τις καρδιακές αρρυθμίες. Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση, βοηθά στην αντιμετώπιση αρθρίτιδας και αυτοάνοσων παθήσεων ενώ βελτιώνει σημαντικά και δερματικές καταστάσεις όπως είναι το έκζεμα. Επιπλέον, προστατεύει την υγεία των οστών και την όραση χάρη στη σύστασή του σε βιταμίνη A και D γι' αυτό και αποτελεί ένα άριστο συμπλήρωμα για παιδιά και εφήβους.

   Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τους ενήλικες είναι το 1 γραμμάριο. Η θεραπευτική δοσολογία κυμαίνεται από 1-2 γραμμάρια ημερησίως με ανώτερη ασφαλή δόση τα 3 γραμμάρια.

Προφυλάξεις κατά τη λήψη/αλληλεπιδράσεις:

   Η λήψη του από άτομα με διαταραχές πήξης καθώς και από άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά ή ασπιρίνη θα πρέπει να γίνεται μόνο με ιατρική παρακολούθηση. Τo cod liver oil αυξάνουν τις ανάγκες σε βιταμίνη Ε. Ο συνδυασμός του με βότανα όπως το Gingko Biloba και το Ginseng δεν ενδείκνυται. Η λήψη του κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό πρέπει να γίνεται υπό ιατρική παρακολούθηση. 

   Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.