Μουρουνέλαιο

Τι είναι το μουρουνέλαιο; Το μουρουνέλαιο (cod liver oil) είναι το λάδι που προέρχεται από ψάρι μουρούνα ή γάδος και ανήκει στην οικογένεια των μπακαλιάρων. Τα μουρουνέλαια προέρχονται από το ήπαρ (συκώτι) της μουρούνας και αποτελούν πλούσια πηγή πολυακόρεστων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D και Ε. Η διαφορά του από τα υπόλοιπα ιχθυέλαια είναι ότι περιέχει μικρότερη ποσότητα...
Περισσότερα

ΠροΪόντα 1-16 από 31

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35% Moller's Omega-3 Forte 150 caps
Βαθμολογία:
4.6% of 5
-35% Moller's Omega-3 Kids 36 gummies orange - lemon
Βαθμολογία:
4.8% of 5
-35% Moller's Cod Liver Oil Tutti Frutti 250 ml
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-35% Moller's Cod Liver Oil Lemon 250 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-60% Moller's Cod Liver Oil Natural 250 ml
Βαθμολογία:
4% of 5
-35% Lamberts Cod Liver Oil 1000 mg 180 caps
Βαθμολογία:
4.25% of 5
-57% Medichrom Murol orange flavour 250 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Solgar Cod Liver Oil 100 softgels
-35% Moller's Omega-3 Kids 36 gummies strawberry
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Norwegian Fish Oil Shark liver oil 120 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Power Health Μουρουνέλαιο 60 caps
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-45%
xmas badge
Health Aid Cod liver oil 1000 mg 30 caps
-35% Solgar Super Cod Oil Complex 60 softgels
Βαθμολογία:
4% of 5
-57% Medichrom Murol natural flavour 250 ml
-40% Vitabiotics Ultra 2 in 1 Cod liver oil (Aqua Marine) 60 caps
-30% My Elements Omeganeed Cod Liver Oil 60 softgels

ΠροΪόντα 1-16 από 31

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Μουρουνέλαιο

Τι είναι το μουρουνέλαιο;

Το μουρουνέλαιο (cod liver oil) είναι το λάδι που προέρχεται από ψάρι μουρούνα ή γάδος και ανήκει στην οικογένεια των μπακαλιάρων. Τα μουρουνέλαια προέρχονται από το ήπαρ (συκώτι) της μουρούνας και αποτελούν πλούσια πηγή πολυακόρεστων ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D και Ε. Η διαφορά του από τα υπόλοιπα ιχθυέλαια είναι ότι περιέχει μικρότερη ποσότητα ωμέγα 3 λιπαρών οξέων (EPA και DHA) ενώ είναι πιο πλούσιο σε βιταμίνες Α, D και Ε.

Ποιες είναι οι ευεργετικές ιδιότητες και τα οφέλη του για την υγεία;

Το cod liver oil λόγω των ωμέγα 3 λιπαρών που περιέχει μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κακής χοληστερίνης (LDL) και των τριγλυκεριδίων στο αίμα, και στη προστασία του καρδιαγγειακού. Επιπλέον, προστατεύει την υγεία των οστών, του δέρματος, του εγκεφάλου και της όρασης στα παιδιά και στους ενήλικες, λόγω των βιταμινών A και D που περιέχει.

Το μουρουνέλαιο παχαίνει;

Το μουρουνέλαιο είναι ένα λάδι και συνεπώς έχει θερμίδες. Περιέχει κατά μέσο όρο 45 θερμίδες ανά 5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού). Σε αυτή τη ποσότητα, δεν παχαίνει. Στις κάψουλες με μουρουνέλαιο οι θερμίδες είναι αμελητέες και συνεπώς το συμπλήρωμα διατροφής σε αυτή τη μορφή δεν επηρεάζει και δεν αυξάνει τη θερμιδική πρόσληψη.

Πότε το παίρνουμε και σε ποια δοσολογία;

Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία για το μουρουνέλαιο. Λόγω του ότι περιέχει και άλλα συστατικά εκτός των ωμέγα 3 συστήνεται να λαμβάνεται εκείνη η ημερήσια δόση κατά την οποία δεν υπερβαίνονται οι ανώτερες συνιστώμενες ημερήσιες προσλήψεις για τις βιταμίνες A, D, E που είναι 3000 IU, 3000 IU, 900 IU και 10000 IU, 4000 IU, 1500 IU για τα παιδιά και τους ενήλικες αντίστοιχα. Οι περισσότεροι οργανισμοί υγείας και διατροφής συστήνουν ημερήσιες προσλήψεις των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων περίπου 1 γραμμαρίου την ημέρα με τα EPA και DHA να κυμαίνονται από 100-500 mg. Ως ανώτερη ημερήσια πρόσληψη έχουν οριστεί τα 3 γραμμάρια για τα ωμέγα 3. Το μουρουνέλαιο συστήνεται να λαμβάνεται μαζί ή μετά το φαγητό για καλύτερη αφομοίωση. Το χρονικό διάστημα λήψης μπορεί να κυμαίνεται από 1-6 μήνες.

Προφυλάξεις κατά τη λήψη/αλληλεπιδράσεις:

Άτομα με διαταραχές πήξης καθώς και από άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά ή ασπιρίνη δεν θα πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα με μουρουνέλαιο. Επίσης ο συνδυασμός του με βότανα όπως το gingko biloba, το σκόρδο και το ginseng πρέπει να αποφεύγεται. Προσοχή χρειάζεται με την παράλληλη λήψη φαρμακευτικής αγωγής για την αρτηριακή πίεση. Επίσης μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της παλινδρόμησης. Δεν επηρεάζει το ουρικό οξύ.

Η λήψη μουρουνέλαιου λόγω του περιεχομένου του σε βιταμίνη Α να αποφεύγεται κατά τη περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.