Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξύ)

   Η βιταμίνη Β5 ή αλλιώς παντοθενικό οξύ είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, το αβοκάντο και το συκώτι. Η B5 αποτελεί συστατικό του συνενζύμου Α και είναι απαραίτητη για την παραγωγή κορτιζόνης. Θεωρείται η βιταμίνη κατά του stress και της κατάθλιψης, ενώ βοηθά στη παραγωγή ενέργειας από τα λίπη, τους υδατάνθρακες και...
Περισσότερα

5 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Pantothenic Acid 200 mg 100 tabs
-35%
Solgar Pantothenic Acid 550 mg  50 veg.caps
-30%
Nature's Plus Pantothenic Acid 500 mg  90 tabs
-35%
Lamberts Calcium Pantothenate (B5) Time Release 500 mg 60 tabs
-45%
Now Pantothenic acid 500 mg 100 caps

5 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

   Η βιταμίνη Β5 ή αλλιώς παντοθενικό οξύ είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, το αβοκάντο και το συκώτι. Η B5 αποτελεί συστατικό του συνενζύμου Α και είναι απαραίτητη για την παραγωγή κορτιζόνης. Θεωρείται η βιταμίνη κατά του stress και της κατάθλιψης, ενώ βοηθά στη παραγωγή ενέργειας από τα λίπη, τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες. Η έλλειψή της προκαλεί πονοκέφαλο, ανορεξία, αδυναμία, κράμπες, stress και κατάθλιψη.

   Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τους ενήλικες είναι τα 5 mg. H θεραπευτική δοσολογία κυμαίνεται από 10-100 mg και συστήνεται η ταυτόχρονη λήψη βιταμινών τους συμπλέγματος Β.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

  Η λήψη αντισυλληπτικών και αντιυπερτασικών, όπως και η υπερκατανάλωση αλκοόλ αυξάνουν τις ανάγκες σε B5. Η λήψη κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

  Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.