Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξύ)

Η βιταμίνη Β5 ή αλλιώς παντοθενικό οξύ είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, το αβοκάντο και το συκώτι. Συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας στο σώμα, στη στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη σύνθεση και το μεταβολισμό των στεροειδών ορμονών, της βιταμίνης D και ορισμένων νευροδιαβιβαστών, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Η έλλειψή...
Περισσότερα

5 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-60% Now Pantothenic acid 500 mg 100 caps
-35% Solgar Pantothenic Acid 550 mg 50 veg.caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Lamberts Calcium Pantothenate (B5) Time Release 500 mg 60 tabs
-35% Solgar Pantothenic Acid 200 mg 100 tabs
-35% Nature's Plus Pantothenic Acid 500 mg  90 tabs

5 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Βιταμίνη Β5 (Παντοθενικό οξύ)

Η βιταμίνη Β5 ή αλλιώς παντοθενικό οξύ είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στους ξηρούς καρπούς, τα αποξηραμένα φρούτα, το αβοκάντο και το συκώτι.

Συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας στο σώμα, στη στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη σύνθεση και το μεταβολισμό των στεροειδών ορμονών, της βιταμίνης D και ορισμένων νευροδιαβιβαστών, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Η έλλειψή της προκαλεί πονοκέφαλο, ανορεξία, αδυναμία, κράμπες, stress και κατάθλιψη.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τους ενήλικες είναι τα 5 mg. Συστήνεται η ταυτόχρονη λήψη βιταμινών τους συμπλέγματος Β.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Η λήψη αντισυλληπτικών και αντιυπερτασικών, όπως και η υπερκατανάλωση αλκοόλ αυξάνουν τις ανάγκες σε B5. Η λήψη κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.