Περιποίηση Προσώπου: Πανάδες, Λεύκανση, Καφέ Κηλίδες

  Οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες αποτελούν διαταραχή της διαδικασίας παραγωγής μελανίνης από τα κύτταρα της επιδερμίδας. Συχνά μπορεί να αναφέρονται και ως πανάδες, μέλασμα ή χλόασμα. Εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές του δέρματος που εκτίθενται πολύ στον ήλιο, όπως είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ ή τα χέρια. Εμφανίζονται σε όλους τους τύπους δέρματος και σε όλες τις ηλιακές...
Περισσότερα

53 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-20%
Ducray Melascreen Serum Global 30 ml
-15%
Rilastil D-Clar Depigmenting Concentrated Drops 30 ml & Rilastil D-Clar Uniforming Depigmenting cream SPF50+ 50 ml 1+1
Βαθμολογία:
100%
-35%
Intermed Pregnaderm Whitening Face Cream SPF 15 75 ml
-45%
Skincode Alpine White Brightening Overnight Mask 50 ml
-30%
Lierac Lumilogie 15 ml + 15 ml & Sunissime Protective Energizing Fluid Global Anti-Ageing SPF50+ 40 ml
-35%
Rilastil D-Clar Uniforming Depigmenting cream SPF50+ 50 ml
-35%
Rilastil D-Clar Depigmenting Concentrated Drops 30 ml
Βαθμολογία:
80%
-20%
Dexsil Spots 30 ml
-35%
Pharmasept Cleria Anti Spot Serum 30 ml
-30%
Frezyderm Spot End Night cream 50 ml & Spot End Corrective 15 ml
-30%
Frezyderm Spot End Day cream SPF15 50 ml & Spot End Corrective 15 ml
-35%
Bio Oil για ουλές και ραγάδες 200 ml
-16%
Talika Pigment Control Anti Taches Anti Dark Spots Device
-40%
Himalaya Clear Complexion Whitening Day Cream 50 gr
-20%
Ducray Melascreen Creme Nuit 50 ml
-20%
Ducray Melascreen Depigmentant Intense Care Brown Spots 30 ml

53 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

  Οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες αποτελούν διαταραχή της διαδικασίας παραγωγής μελανίνης από τα κύτταρα της επιδερμίδας. Συχνά μπορεί να αναφέρονται και ως πανάδες, μέλασμα ή χλόασμα. Εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές του δέρματος που εκτίθενται πολύ στον ήλιο, όπως είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ ή τα χέρια. Εμφανίζονται σε όλους τους τύπους δέρματος και σε όλες τις ηλιακές ομάδες.

Αίτια εμφάνισης πανάδων - κηλίδων

  Χωρίζονται σε 4 βασικές κατηγορίες αναλόγως την αιτία δημιουργίας τους, όπως είναι το γήρας, η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, η χρήση ορισμένων καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και οι έντονες ορμονολογικές αλλαγές όπως είναι η εγκυμοσύνη ή η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών. Σημαντικός επίσης φαίνεται να είναι και ο παράγοντας της κληρονομικότητας, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η έκθεση στον ήλιο είναι ο κύριος παράγοντας που πυροδοτεί την όποια εμφάνιση κηλίδας ή πανάδας.

Θεραπεία - Αντιμετώπιση

  Ως θεραπεία συστήνονται διάφορες τεχνικές, όπως κρυοθεραπεία, χημικό peeling ή λείζερ καθώς και η χρήση λευκαντικών κρεμών για πρόσωπο και σώμα. Οι λευκαντικές κρέμες κατά των κηλίδων και των πανάδων περιέχουν μέσα παράγοντες που δρούν με δύο τρόπους:

  1. Αναστολή της σύνθεσης του ενζύμου της μελανίνης (τυροκινάση)
  2. Μειωμένη εναπόθεση μελανίνης στα κύτταρα της επιδερμίδας.

  Δραστικές ουσίες που έχει φανεί ότι βοηθούν στην υπερμελάγχρωση της επιδερμίδας και περιέχονται σε δερμοκαλλυντικά προϊόντα λεύκανσης προσώπου είναι η αρβουτίνη, το αζελαϊκό οξύ, τα ρετινοειδή, το νιασιναμίδιο (νικοτιναμίδιο), τα υδροξέα καθώς και το κοχικό οξύ.

Πρόληψη

  Η καλύτερη μέθοδος για την προστασία της επιδερμίδας από την εμφάνιση κηλίδων ή πανάδων είναι ο περιορισμός έκθεσης στον ήλιο καθώς και η χρήση κατάλληλων προϊόντων περιποίησης και προστασίας προσώπου και σώματος κατά των πανάδων. Συστήνεται η χρήση αντιηλιακών με δείκτη προστασίας τουλάχιστον με SPF 30, τα οποία εξειδικεύονται για δέρματα με πανάδες (antispot).

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

  Οι λευκαντικές κρέμες προσώπου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν το δέρμα είναι μαυρισμένο ή σε περιόδους όπου υπάρχει έντονη έκθεση στον ήλιο, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν έντονο και δυσανάλογο αποχρωματισμό του δέρματος. Συστήνεται η χρήση τους κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, όπου η επιδερμίδα εκτίθεται λιγότερο στις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Σε κάθε περίπτωση απαραίτητη είναι η χρήση ειδικού αντιηλιακού προϊόντος κατά των πανάδων.