Πανάδες - Λεύκανση - Κηλίδες

  Οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες αποτελούν διαταραχή της διαδικασίας παραγωγής μελανίνης από τα κύτταρα της επιδερμίδας. Συχνά μπορεί να αναφέρονται και ως πανάδες, μέλασμα ή χλόασμα. Εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές του δέρματος που εκτίθενται πολύ στον ήλιο, όπως είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ ή τα χέρια. Εμφανίζονται σε όλους τους τύπους δέρματος και σε όλες τις ηλιακές...
Περισσότερα

ΠροΪόντα 1-16 από 66

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35% Bio Oil για ουλές και ραγάδες 60 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Bio Oil για ουλές και ραγάδες 125 ml
Βαθμολογία:
4% of 5
-35% Rilastil D-Clar Depigmenting Concentrated Drops 30 ml
Βαθμολογία:
4.35% of 5
-35% Bio Oil για ουλές και ραγάδες 200 ml
-25% Rilastil D-Clar Depigmenting Concentrated Drops 30 ml & Rilastil D-Clar Uniforming Depigmenting cream SPF50+ 50 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Rilastil D-Clar Uniforming Depigmenting cream SPF50+ 50 ml
-25% Version Retinol AHA cream 50 ml
-50% Froika Anti Spot AHA gel 30 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-40% Skincode Alpine White Brightening Overnight Mask 50 ml
-13% Amelan Forte Cream 30 ml
-30% Frezyderm Spot End Night Cream 50 ml
-30% Frezyderm Spot End Corrective 30 ml
-30% Frezyderm Spot End Day Cream SPF15 50 ml
-30% Frezyderm Spot End Essence Active Gel 50 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-50% Froika Anti-Spot Face cream SPF15 30 ml
-10% Medimar Aquaderm Silver cream SPF20 50 gr

ΠροΪόντα 1-16 από 66

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Πανάδες - Λεύκανση - Κηλίδες

  Οι κηλίδες και οι δυσχρωμίες αποτελούν διαταραχή της διαδικασίας παραγωγής μελανίνης από τα κύτταρα της επιδερμίδας. Συχνά μπορεί να αναφέρονται και ως πανάδες, μέλασμα ή χλόασμα. Εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές του δέρματος που εκτίθενται πολύ στον ήλιο, όπως είναι το πρόσωπο, ο λαιμός, το ντεκολτέ ή τα χέρια. Εμφανίζονται σε όλους τους τύπους δέρματος και σε όλες τις ηλιακές ομάδες.

Αίτια εμφάνισης πανάδων - κηλίδων

  Χωρίζονται σε 4 βασικές κατηγορίες αναλόγως την αιτία δημιουργίας τους, όπως είναι το γήρας, η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, η χρήση ορισμένων καλλυντικών και φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και οι έντονες ορμονολογικές αλλαγές όπως είναι η εγκυμοσύνη ή η χρήση αντισυλληπτικών χαπιών. Σημαντικός επίσης φαίνεται να είναι και ο παράγοντας της κληρονομικότητας, ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η έκθεση στον ήλιο είναι ο κύριος παράγοντας που πυροδοτεί την όποια εμφάνιση κηλίδας ή πανάδας.

Θεραπεία - Αντιμετώπιση

  Ως θεραπεία συστήνονται διάφορες τεχνικές, όπως κρυοθεραπεία, χημικό peeling ή λείζερ καθώς και η χρήση λευκαντικών κρεμών για πρόσωπο και σώμα. Οι λευκαντικές κρέμες κατά των κηλίδων και των πανάδων περιέχουν μέσα παράγοντες που δρούν με δύο τρόπους:

  1. Αναστολή της σύνθεσης του ενζύμου της μελανίνης (τυροκινάση)
  2. Μειωμένη εναπόθεση μελανίνης στα κύτταρα της επιδερμίδας.

  Δραστικές ουσίες που έχει φανεί ότι βοηθούν στην υπερμελάγχρωση της επιδερμίδας και περιέχονται σε δερμοκαλλυντικά προϊόντα λεύκανσης προσώπου είναι η αρβουτίνη, το αζελαϊκό οξύ, τα ρετινοειδή, το νιασιναμίδιο (νικοτιναμίδιο), τα υδροξέα καθώς και το κοχικό οξύ.

Πρόληψη

  Η καλύτερη μέθοδος για την προστασία της επιδερμίδας από την εμφάνιση κηλίδων ή πανάδων είναι ο περιορισμός έκθεσης στον ήλιο καθώς και η χρήση κατάλληλων προϊόντων περιποίησης και προστασίας προσώπου και σώματος κατά των πανάδων. Συστήνεται η χρήση αντιηλιακών με δείκτη προστασίας τουλάχιστον με SPF 30, τα οποία εξειδικεύονται για δέρματα με πανάδες (antispot).

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

  Οι λευκαντικές κρέμες προσώπου δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν το δέρμα είναι μαυρισμένο ή σε περιόδους όπου υπάρχει έντονη έκθεση στον ήλιο, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν έντονο και δυσανάλογο αποχρωματισμό του δέρματος. Συστήνεται η χρήση τους κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, όπου η επιδερμίδα εκτίθεται λιγότερο στις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Σε κάθε περίπτωση απαραίτητη είναι η χρήση ειδικού αντιηλιακού προϊόντος κατά των πανάδων.