Χαλκός

  Ο χαλκός είναι ένα ιχνοστοιχείο, απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι σημαντικότερες διατροφικές πηγές του είναι το συκώτι, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα θαλασσινά, το καστανό ρύζι, τα μανιτάρια, οι ξηροί καρποί και τα προϊόντα με κακάο (π.χ. σοκολάτα). Ο χαλκός είναι συστατικό πολλών ενζύμων, των οστών, του συνδετικού ιστού, ενώ συμμετέχει στην απορρόφηση σιδήρου, στη σύνθεση της μελανίνης,...
Περισσότερα

2 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Chelated Copper  2.5 mg 100 tabs
-30%
Nature's Plus Copper 3 mg amino acid chelate 90 tabs

2 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

  Ο χαλκός είναι ένα ιχνοστοιχείο, απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι σημαντικότερες διατροφικές πηγές του είναι το συκώτι, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα θαλασσινά, το καστανό ρύζι, τα μανιτάρια, οι ξηροί καρποί και τα προϊόντα με κακάο (π.χ. σοκολάτα). Ο χαλκός είναι συστατικό πολλών ενζύμων, των οστών, του συνδετικού ιστού, ενώ συμμετέχει στην απορρόφηση σιδήρου, στη σύνθεση της μελανίνης, της μυελίνης και στον μεταβολισμό της γλυκόζης.

  Για αυτούς τους λόγους συχνά λαμβάνεται σε περιπτώσεις όπως αναιμία (που σχετίζονται με έλλειψη χαλκού), οστεοπόρωση, οστεοαρθρίτιδα και επούλωση πληγών. Η έλλειψη χαλκού στον οργανισμό είναι σπάνια, όμως μερικές φορές παρατηρείται σε άτομα με υπερβολική πρόσληψη ψευδαργύρου είτε από τη διατροφή είτε μέσω κάποιου συμπληρώματος.

  Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για άνδρες και γυναίκες είναι τα 900 μg. H θεραπευτική δοσολογία κυμαίνεται από 1-4 g. Επειδή η έλλειψή του δεν παρατηρείται συχνά, η συστηματική χορήγηση θα πρέπει να αποφεύγεται. Σημαντικό σημείο που πρέπει να προσεχθεί είναι ότι πρέπει να λαμβάνεται με 3 ώρες διαφορά από τον σίδηρο, τη βιταμίνη C και τον ψευδάργυρο.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις :

  Η λήψη χαλκού θα πρέπει να αποφεύγεται από ασθενείς με νόσο του Wilson και από άτομα με ηπατικές και χολικές νόσους. Η πρόσληψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

  Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.