Χαλκός

Τι είναι ο χαλκός; Ο χαλκός είναι ένα ιχνοστοιχείο, απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό.  Ιδιότητες - που βοηθάει; Ο χαλκός συμβάλλει: Στη διατήρηση του φυσιολογικού συνδετικού ιστού Στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας Στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος Στο φυσιολογικό χρωματισμό των μαλλιών Στη φυσιολογική μεταφορά του σιδήρου μέσα στον οργανισμό Στο φυσιολογικό χρωματισμό του δέρματος Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος Στην προστασία των...
Περισσότερα

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-32% Solgar Chelated Copper 2.5 mg 100 tabs
Solgar Chelated Copper 2.5 mg 100 tabs
-30% Nature's Plus Copper 3 mg amino acid chelate 90 tabs
Nature's Plus Copper 3 mg amino acid chelate 90 tabs

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Χαλκός

Τι είναι ο χαλκός;

Ο χαλκός είναι ένα ιχνοστοιχείο, απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό. 

Ιδιότητες - που βοηθάει;

Ο χαλκός συμβάλλει:

  • Στη διατήρηση του φυσιολογικού συνδετικού ιστού
  • Στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας
  • Στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Στο φυσιολογικό χρωματισμό των μαλλιών
  • Στη φυσιολογική μεταφορά του σιδήρου μέσα στον οργανισμό
  • Στο φυσιολογικό χρωματισμό του δέρματος
  • Στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος
  • Στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες

Σε ποιές τροφές υπάρχει;

Οι σημαντικότερες διατροφικές πηγές του είναι το συκώτι, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα θαλασσινά, το καστανό ρύζι, τα μανιτάρια, οι ξηροί καρποί και τα προϊόντα με κακάο. 

Έλλειψη: τι προκαλεί;

Η έλλειψη του χαλκού είναι σπάνια. Συμπτώματα της έλλειψης του χαλκού είναι η αναιμία, η αυξημένη συχνότητα λοιμώξεων, τις ανωμαλίες στον μεταβολισμό της γλυκόζης και της χοληστερόλης.

Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη (ΣΗΠ)

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για άνδρες και γυναίκες είναι τα 900 μg. Πρέπει να λαμβάνεται με 3 ώρες διαφορά από τον σίδηρο, τη βιταμίνη C και τον ψευδάργυρο.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση, αλληλεπιδράσεις και παρενέργειες

Η λήψη χαλκού θα πρέπει να αποφεύγεται από ασθενείς με νόσο του Wilson και από άτομα με ηπατικές και χολικές νόσους. Η πρόσληψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

Το Vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Το Vita4you καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει την ακρίβεια και την επιστημονική εγκυρότητα των πληροφοριών που παρέχονται στον ιστότοπο. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε οποιαδήποτε απόκλιση ή έχετε κάποια απορία σχετικά με το περιεχόμενο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.