Χαλκός

Ο χαλκός είναι ένα ιχνοστοιχείο, απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι σημαντικότερες διατροφικές πηγές του είναι το συκώτι, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα θαλασσινά, το καστανό ρύζι, τα μανιτάρια, οι ξηροί καρποί και τα προϊόντα με κακάο (π.χ. σοκολάτα).  Ο χαλκός συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών συνδετικών ιστών, στον φυσιολογικό μεταβολισμό που δίνει ενέργεια, στην κανονική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην...
Περισσότερα

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35% Solgar Chelated Copper 2.5 mg 100 tabs
-35% Nature's Plus Copper 3 mg amino acid chelate 90 tabs

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Χαλκός

Ο χαλκός είναι ένα ιχνοστοιχείο, απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι σημαντικότερες διατροφικές πηγές του είναι το συκώτι, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα θαλασσινά, το καστανό ρύζι, τα μανιτάρια, οι ξηροί καρποί και τα προϊόντα με κακάο (π.χ. σοκολάτα). 

Ο χαλκός συμβάλλει στη διατήρηση των φυσιολογικών συνδετικών ιστών, στον φυσιολογικό μεταβολισμό που δίνει ενέργεια, στην κανονική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην κανονική χρώση των μαλλιών, στην κανονική μεταφορά σιδήρου στο σώμα, στην κανονική χρώση του δέρματος, στην κανονική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος , στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για άνδρες και γυναίκες είναι τα 900 μg. Σημαντικό σημείο που πρέπει να προσεχθεί είναι ότι πρέπει να λαμβάνεται με 3 ώρες διαφορά από τον σίδηρο, τη βιταμίνη C και τον ψευδάργυρο.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις :

Η λήψη χαλκού θα πρέπει να αποφεύγεται από ασθενείς με νόσο του Wilson και από άτομα με ηπατικές και χολικές νόσους. Η πρόσληψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.