Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο, το οποίο αποτελεί συστατικό τουλάχιστον 200 ενζύμων. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στην κανονική σύνθεση του DNA, στον κανονικό μεταβολισμό της οξεοβασικής βάσης, στον φυσιολογικό μεταβολισμό των υδατανθράκων, στην κανονική γνωστική λειτουργία, στην κανονική γονιμότητα και την αναπαραγωγή, στον φυσιολογικό μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών, στον φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, στον φυσιολογικό μεταβολισμό της βιταμίνης Α η...
Περισσότερα

ΠροΪόντα 1-16 από 26

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35% Solgar Zinc Picolinate 22 mg 100 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-35% Lamberts Zinc Citrate 25 mg 120 tabs
-50% Now Zinc Picolinate 50 mg 60 caps
-35% Solgar Zinc Gluconate 50 mg 100 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Lamberts Zinc Citrate 15 mg 90 tabs
-45% Health Aid Zincovit C (Vitamin C, Zinc, Propolis) 60 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-40% Health Aid Zinc Gluconate 70 mg 90 tabs
-40% Power Health Classics Platinum Zinc Plus C 30 caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-35% Quest Synergistic Zinc 15 mg with copper 90 tabs
-38% Nature's Plus Zinc 10 mg amino acid chelate 90 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-40% Nature's Bounty Υψηλής Ισχύος Ψευδάργυρος 100 tabs
-35% Lamberts Zinc Plus 100 Lozenges
-35% Solgar Flavo-Zinc 23 mg 50 lozenges
-30% Terra Nova Zinc 15 mg 50 veg caps
-35% Life Extension Zinc 60 Lozenges citrus-orange flavour
-38% Nature's Plus Dyno-Mins Zinc 50 mg acid resistant 90 tabs

ΠροΪόντα 1-16 από 26

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Ψευδάργυρος

Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο, το οποίο αποτελεί συστατικό τουλάχιστον 200 ενζύμων. Ο ψευδάργυρος συμβάλλει στην κανονική σύνθεση του DNA, στον κανονικό μεταβολισμό της οξεοβασικής βάσης, στον φυσιολογικό μεταβολισμό των υδατανθράκων, στην κανονική γνωστική λειτουργία, στην κανονική γονιμότητα και την αναπαραγωγή, στον φυσιολογικό μεταβολισμό των μακροθρεπτικών συστατικών, στον φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπαρών οξέων, στον φυσιολογικό μεταβολισμό της βιταμίνης Α η συνήθης σύνθεση πρωτεϊνών, η διατήρηση κανονικών οστών, η διατήρηση των κανονικών νυχιών, η διατήρηση του φυσιολογικού δέρματος, η διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων τεστοστερόνης στο αίμα, η διατήρηση της φυσιολογικής όρασης, η φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος , στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες, έχει ένα ρόλο στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.

Τρόφιμα πλούσια σε ψευδάργυρο είναι τα εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού, το κόκκινο κρέας και τα θαλασσινά. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τις γυναίκες είναι τα 8 mg και για τους άνδρες τα 11 mg. 

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Τα αντιβιοτικά, τα αντισυλληπτικά και οι υψηλές προσλήψεις χαλκού, φολικού οξέος και σιδήρου μειώνουν την απορρόφηση του ψευδαργύρου. Η λήψη κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

Το Vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.