Ψωρίαση

Η ψωρίαση αποτελεί μια κοινή φλεγμονώδη δερματοπάθεια που εκδηλώνουν πολλοί ενήλικες και παιδιά. Κατηγοριοποιείται σε ήπια, μέτρια και σοβαρή και πιστεύεται ότι είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που χαρακτηρίζεται από γρήγορη παραγωγή και αντικατάσταση των κερατινοκυττάρων, με τελικό αποτέλεσμα την υπερκεράτωση και πάχυνση του δέρματος. Αίτια και συμπτώματα Αποτελεί μια πολυπαραγοντική νόσο, η οποία είναι κληρονομική. Παράγοντες που μπορεί να πυροδοτήσουν ή να...
Περισσότερα

14 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-30%
Frezyderm Sebum Control Shampoo 200 ml
-20%
Charak Imupsora 60 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-20%
Biotrin Tar Cleansing Liquid 150 ml
-30%
Frezyderm PS.T. Keratolytic Cream Step 2 200 ml
-35%
Rilastil Xerolact 12% Fluid Emulsion Sodium Lactate 400 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-28%
Dermagor Procalm Dermo-Nettoyant Keratolytique 250 ml
-30%
Frezyderm PS.T. Cell Balance Cream Step 3 75 ml
-30%
Frezyderm PS.T. Cleanser Step 1 200 ml
-30%
Frezyderm Sebum Control Lotion 100 ml
-30%
Frezyderm PS.T. Second Skin Step 4 50 ml
-28%
Item AlphaCade Shampoo 200 ml
-20%
Cosval Balsamo di San Rocco 50 ml
-35%
Uriage Keratosane 30 Urea gel-cream 75 ml
-35%
Rilastil Xerolact 12% Fluid Emulsion Sodium Lactate 250 ml

14 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Ψωρίαση

Η ψωρίαση αποτελεί μια κοινή φλεγμονώδη δερματοπάθεια που εκδηλώνουν πολλοί ενήλικες και παιδιά. Κατηγοριοποιείται σε ήπια, μέτρια και σοβαρή και πιστεύεται ότι είναι ένα αυτοάνοσο νόσημα που χαρακτηρίζεται από γρήγορη παραγωγή και αντικατάσταση των κερατινοκυττάρων, με τελικό αποτέλεσμα την υπερκεράτωση και πάχυνση του δέρματος.

Αίτια και συμπτώματα

Αποτελεί μια πολυπαραγοντική νόσο, η οποία είναι κληρονομική. Παράγοντες που μπορεί να πυροδοτήσουν ή να επιδεινώσουν την εμφάνιση ψωρίασης είναι το υπερβάλον βάρος, το άγχος, ορισμένοι παθογόνοι μικροοργανισμοί και φάρμακα καθώς και ο τρόπος ζωής. Εκδηλώνεται με ερυθηματώδεις φολιδωτές πλάκες και υπερκεράτωση του δέρματος, που εντοπίζονται συνήθως στους αγκώνες, στα γόνατα, στην κοιλιά, στο τριχωτό της κεφαλής και στους βλεννογόνους. 

Αντιμετώπιση

Διατροφή και τρόπος ζωής

Συστήνεται η αποφυγή της κατανάλωσης αλκοόλ, απλών σακχάρων και κορεσμένων λιπαρών καθώς και η αύξηση της πρόσληψης τροφίμων και ουσιών με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Τοπικές κρέμες και θεραπείες

Για τη μείωση των συμπτωμάτων και βελτίωση της όψης της επιδερμίδας χρησιμοποιούνται ειδικά δερματολογικά προϊόντα (σαμπουάν, κρέμες, γέλες), τα οποία έχουν ενυδατική, αντιφλεγμονώδη καικερατολυτική δράση ενώ μειώνουν τις φολίδες, τον κνησμό, την ξηρότητα και την κοκκινίλα του δέρματος.