Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη)

    Η βιταμίνη Β3 ή αλλιώς νιασίνη, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στο κρέας, τα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης.  Είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των λιπών και των υδατανθράκων. Βοηθάει επίσης στη λειτουργία της πέψης, καθώς συμβάλει στην παραγωγή υδροχλωρικού οξέως.     Η νιασίνη έχει σημαντική δράση υπέρ της διατήρησης της...
Περισσότερα

7 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Niacin (B3) 100 mg 100 veg.caps
-35%
Solgar Niacin (B3) 500 mg 100 veg.caps
-35%
Solgar No-Flush Niacin (Β3) 500 mg Inositol Hexanicotinate 50 veg.caps
-30%
Nature's Plus Niacin 100 mg 90 tabs
-35%
Life Extension No Flush Niacin inositol hexanicotinate 800 mg 100 caps
-50%
Now Flush-Free Niacin 500 mg 90 Vcaps
-40%
Health Aid B3 Nicotinamide 250 mg 90 veg tabs

7 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

    Η βιταμίνη Β3 ή αλλιώς νιασίνη, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στο κρέας, τα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης.  Είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των λιπών και των υδατανθράκων. Βοηθάει επίσης στη λειτουργία της πέψης, καθώς συμβάλει στην παραγωγή υδροχλωρικού οξέως.

    Η νιασίνη έχει σημαντική δράση υπέρ της διατήρησης της υγείας του δέρματος, του νευρικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, ενώ μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια. Τέλος, βοηθάει σε ημικρανία και  πονοκέφαλο που οφείλονται στο προεμμηνορυσιακό συνδρόμο. Η έλλειψη της Β3 προκαλεί ξηροστομία, γλωσσίτιδα, δερματίτιδα, σύγχυση και διάρροια.

   Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 14 mg για τις γυναίκες και τα 16 mg για τους άντρες. Η δοσολογία είναι 15-30 mg για κανονικές καταστάσεις, 100mg σε περιόδους έντονου στρες και 250-500mg για υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκεριδία. Η δοσολογία της νιασίνης πρέπει να αυξάνεται σταδιακά και να κατανέμεται ομαλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε μορφή "no flush". Τέλος, για καλύτερη απορρόφηση προτείνεται η ταυτόχρονη λήψη συμπλέγματος Β.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

  Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, πεπτικό έλκος και υπερλιπιδαιμία πρέπει να λαμβάνουν B3 μόνο κατόπιν ιατρικού ελέγχου. Η χρήση της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

  Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.