Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη)

Η βιταμίνη Β3 ή αλλιώς νιασίνη, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στο κρέας, τα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης. Συμβάλλει στην φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στον φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας στο σώμα, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη διατήρηση των φυσιολογικών βλεννογόνων, στη διατήρηση του φυσιολογικού δέρματος, στη μείωση της κόπωσης και της...
Περισσότερα

7 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35% Solgar Niacin (B3) 500 mg 100 veg.caps
-35% Solgar Niacin (B3) 100 mg 100 veg.caps
-35% Solgar No-Flush Niacin (Β3) 500 mg Inositol Hexanicotinate 50 veg.caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Life Extension No Flush Niacin inositol hexanicotinate 800 mg 100 caps
-40% Health Aid B3 Nicotinamide 250 mg 90 veg tabs
-38% Nature's Plus Niacin 100 mg 90 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-50% Now Flush-Free Niacin 500 mg 90 Vcaps

7 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Βιταμίνη Β3 (Νιασίνη)

Η βιταμίνη Β3 ή αλλιώς νιασίνη, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στο κρέας, τα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης.

Συμβάλλει στην φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στον φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας στο σώμα, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη διατήρηση των φυσιολογικών βλεννογόνων, στη διατήρηση του φυσιολογικού δέρματος, στη μείωση της κόπωσης και της κόπωσης. Η έλλειψη της Β3 προκαλεί ξηροστομία, γλωσσίτιδα, δερματίτιδα, σύγχυση και διάρροια.

 Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τους ενήλικες είναι τα 14 mg για τις γυναίκες και τα 16 mg για τους άντρες. Η δοσολογία της νιασίνης πρέπει να αυξάνεται σταδιακά και να κατανέμεται ομαλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε μορφή "no flush". Τέλος, για καλύτερη απορρόφηση προτείνεται η ταυτόχρονη λήψη συμπλέγματος Β.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, πεπτικό έλκος και υπερλιπιδαιμία πρέπει να λαμβάνουν B3 μόνο κατόπιν ιατρικού ελέγχου. Η χρήση της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.