Χολίνη

Η χολίνη είναι συστατικό της φωσφατυδυλχολίνης και περιέχεται και στη διαιτητική λεκιθίνη. Οι πιο πλούσιες πηγές της είναι η μαγιά της μπύρας, ο κρόκος του αυγού, το συκώτι, το σιτάρι και η σόγια. Επίσης, η βρώμη, τα φιστίκια, τα φασόλια και το κουνουπίδι περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες. H χολίνη συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης, στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων, στη διατήρηση της...
Περισσότερα

5 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35% Solgar Choline Inositol 250/250 mg 50 veg.caps
-35% Solgar Choline 350 mg 100 veg.caps
-60% Now Choline & Inositol 250/250 mg 100 caps
-35% Nature's Plus Choline & Inositol 500/500 mg  60 tabs
-15% Qualia Pharma Recolin 30 veg caps

5 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Χολίνη

Η χολίνη είναι συστατικό της φωσφατυδυλχολίνης και περιέχεται και στη διαιτητική λεκιθίνη. Οι πιο πλούσιες πηγές της είναι η μαγιά της μπύρας, ο κρόκος του αυγού, το συκώτι, το σιτάρι και η σόγια. Επίσης, η βρώμη, τα φιστίκια, τα φασόλια και το κουνουπίδι περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες.

H χολίνη συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης, στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων, στη διατήρηση της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας.

Η έλλειψη της έχει συνδεθεί με διαταραχές στη λειτουργία του ήπατος, κίρρωση και λιπώδες ήπαρ. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τους ενήλικες είναι 425 mg για τις γυναίκες και 550 mg για τους άνδρες. Με τη χολίνη συστήνεται η ταυτόχρονη χορήγηση Inocitol (ινοσιτόλης) και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Η υπερδοσολογία (>10 gr ημερησίως) προκαλεί μια «οσμή ψαριού» και φέρνει διάρροια, ναυτία και ζάλη. Η λήψη κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.