Βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη B6 ή αλλιώς πυριδοξίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στο σιτάρι, στα φρούτα, στα καρότα, στο κρέας, στα όσπρια, στα λιπαρά ψάρια, στο σπανάκι στο κοτόπουλο και στον αρακά. Συμβάλλει στη φυσιολογική σύνθεση της κυστεΐνης, στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας στο σώμα, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης, στον φυσιολογικό μεταβολισμό των...
Περισσότερα

8 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35% Lamberts Vitamin Β6 (Pyridoxine) 50 mg 100 tabs
-35% Quest Vitamin B6 50 mg 60 tabs
-35% Solgar Vitamin B-6 50 mg 100 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Solgar Vitamin B-6 100 mg 100 veg caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-32% Health Vitamin B6 25 mg 60 caps
Βαθμολογία:
4.35% of 5
-40% Health Aid Vitamin B6 (Pyridoxine HCl) 100 mg 90 tabs
-38% Nature's Plus Vitamin B6 100 mg 90 tabs
-50% Now B-6 100 mg 100 caps

8 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Βιταμίνη Β6

Η βιταμίνη B6 ή αλλιώς πυριδοξίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία βρίσκεται στο σιτάρι, στα φρούτα, στα καρότα, στο κρέας, στα όσπρια, στα λιπαρά ψάρια, στο σπανάκι στο κοτόπουλο και στον αρακά.

Συμβάλλει στη φυσιολογική σύνθεση της κυστεΐνης, στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας στο σώμα, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης, στον φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου, στη φυσιολογιή ψυχολογική λειτουργία, στο φυσιολογικό σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας. Η έλλειψή της  προκαλεί αδυναμία, διάρροια, σπασμούς, γωνιώδη στοματίτιδα και ίλιγγο.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 1.3 mg. Προτείνεται η ταυτόχρονη λήψη με βιταμίνες του συμπλέγματος Β/ B Complex και βιταμίνης C.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

H λήψη αντιβιοτικών, αντιυπερτασικών, φαρμάκων κατά των λοιμώξεων, οιστρογόνων, αντισυλληπτικών, αντιφλεγμονωδών και βρογχοδιασταλτικών φαρμάκων αυξάνουν τις ανάγκες σε B6. Η υπερκατανάλωση αλκοόλ αυξάνει τη δράση της. Αποφύγετε τη λήψη B6 εάν λαμβάνετε ντοπαμινεργικά φάρμακα. Η λήψη κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/ γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.