Φολικό Οξύ - Β9

Το φολικό οξύ ή αλλιώς Folic acid είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Συμβάλλει στην ανάπτυξη των ιστών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στη φυσιολογική σύνθεση των αμινοξέων, στο φυσιολογικό σχηματισμό του αίματος, στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στη διαδικασία της κυτταρικής...
Περισσότερα

11 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35% WinMedica SiderAL Folico 20 sachets
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Solgar Folate (Metafolin) 400 μg 50 tabs
-35% Solgar Folacin (Folic acid) 400 μg 100 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-35% Lamberts Folic Acid 400 μg 100 tabs
-40% Health Aid Vegan Folic Acid 400 µg 90 tabs
-35% Nature's Plus Folic Acid 800 mcg 90 tabs
-10% ITF Folivit B12 28 tabs
-35% Quest Folic Acid 400 μg 90 tabs
-35% Intermed Folifix drops 12 ml
-30% Terra Nova Folate 400 mcg Methylfolate Complex 50 veg caps
-35% Quest BioFolic L-Methyl Folate 400 mcg 60 tabs

11 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Φολικό Οξύ - Β9

Το φολικό οξύ ή αλλιώς Folic acid είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Β. Συμβάλλει στην ανάπτυξη των ιστών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, στη φυσιολογική σύνθεση των αμινοξέων, στο φυσιολογικό σχηματισμό του αίματος, στο φυσιολογικό μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης, στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης.

Η συμπληρωματική λήψη φολικού οξέος αυξάνει τα επίπεδα του μητρικού φυλλικού οξέος. Τα χαμηλά επίπεδα φυλλικού οξέος της εγκύου είναι ένας παράγοντας κινδύνου στην ανάπτυξη ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα στο έμβρυο.

Τρόφιμα πλούσια σε φολικό οξύ είναι τα εμπλουτισμένα δημητριακά πρωινού, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το συκώτι, τα λαχανάκια Βρυξελλών, η πατάτα, το σπανάκι, τα ρεβύθια, η μαγιά της μπύρας και τα κόκκινα φασόλια. Η έλλειψη του προκαλεί αναιμία, αδυναμία, εξάντληση, ευερεθιστότητα, ανορεξία, διάρροια, απώλεια βάρους, πονοκέφαλο και γλωσσίτιδα. Καταστάσεις που οδηγούν σε έλλειψη της βιταμίνης είναι η μειωμένη πρόσληψη τροφής, οι αυξημένες ανάγκες κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό, ο αλκοολισμός και παθήσεις όπως η κοιλιοκάκη.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τους ενήλικες είναι τα 400 μg με ανώτερη ασφαλή δόση τα 1000 μg. Συστήνεται η ταυτόχρονη λήψη βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Η χορήγηση φολικού για τη διόρθωση της αναιμίας θα πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση. Το φολικό οξύ δεν θα πρέπει να λαμβάνεται ταυτόχρονα με αντιεπιληπτικά. Τα οιστρογόνα, τα υπολιπιδαιμικά φάρμακα, τα φάρμακα για αρθρίτιδα, τα αντιβιοτικά και ο ψευδάργυρος μειώνουν τα επίπεδά του στον οργανισμό. Η λήψη του κατά την εγκυμοσύνη είναι απαραίτητη και η λήψη κατά τον θηλασμό είναι ασφαλής.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση.