Βιταμίνη B1 (Θειαμίνη)

Η βιταμίνη Β1 ή αλλιώς θειαμίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία συμβάλλει στον φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας στο σώμα, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, και στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς. Η έλλειψη της προκαλεί αίσθημα κόπωσης, αδυναμία μνήμης και συγκέντρωσης που μπορεί να οδηγήσουν στη νόσο beri - beri (πολυνευρίτιδα). Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη της θειαμίνης...
Περισσότερα

7 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-32% Health Sign B1 Thiamin 100 mg 90 caps
Βαθμολογία:
4.75% of 5
-45% Doctor's Formulas Λιποσωμιακή Benfotiamine 100 mg 120 ml
-35% Life Extension Benfotiamine with Thiamine 100 mg 120 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Lamberts Thiamin (Vitamin B1) 100 mg 90 caps
-35% Solgar Vitamin B1 100 mg 100 veg. caps
-60% Now Vitamin B-1 100 mg 100 tabs
-40% Health Aid Vitamin B1 (Thiamin) 100 mg prolonged release 90 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5

7 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Βιταμίνη B1 (Θειαμίνη)

Η βιταμίνη Β1 ή αλλιώς θειαμίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, η οποία συμβάλλει στον φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας στο σώμα, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, και στη φυσιολογική λειτουργία της καρδιάς.

Η έλλειψη της προκαλεί αίσθημα κόπωσης, αδυναμία μνήμης και συγκέντρωσης που μπορεί να οδηγήσουν στη νόσο beri - beri (πολυνευρίτιδα). Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη της θειαμίνης για τους ενήλικες, είναι τα 1.1 mg για τις γυναίκες και τα 1.3 mg για τους άνδρες. Για καλύτερη απορρόφησή της προτείνεται η ταυτόχρονη λήψη βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Η υπερκατανάλωση αλκοόλ και η λήψη διουρητικών φαρμάκων αυξάνουν τις ανάγκες σε βιταμίνη Β1. Η λήψη της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.