Εμμηνόπαυση

Ως εμμηνόπαυση ορίζεται η μειωμένη αναπαραγωγική ικανότητα των γυναικών λόγω μειωμένης παραγωγής οιστρογόνων, μια κατηγορία στεροειδών ορμονών. Η εμμηνόπαυση ξεκινάει σταδιακά και η περίοδος ονομάζεται κλιμακτήριος. Χαρακτηρίζεται από διαταραχές στον εμμηνορροϊκό κύκλο και εν τέλει διακοπή αυτού. Συμπτώματα Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να διαφέρουν ως προς την ένταση ή το είδος. Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι η εμφάνιση εξάψεων και νυχτερινής...
Περισσότερα

59 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Isoflavones 60 tabs
-35%
Solgar Dong Quai 100 veg.caps
-35%
Solgar Black Cohosh Root Extract 60 veg.caps
-35%
Lamberts Sage 2500 mg 90 tabs
Βαθμολογία:
100%
-35%
Lamberts Soya Isoflavones 50 mg 60 tabs
-15%
Metapharm D-Vital Difemal (Klimavital) 30 caps
-15%
Metapharm D-Vital Rotklee 30 caps
-28%
Himalaya Menosan 60 tabs
-40%
Health Aid Menovital 60 tabs
-13%
IQ Home Τεστ Εμμηνόπαυσης FSH
-40%
Health Aid Isoflavone soy 30 tabs
-30%
Nature's Plus Ostivone Rx-Bone 60 tabs
-30%
Nature's Plus Isoflavone Rx-Phytoestrogen 30 tabs
-30%
Nature's Plus Wild Mexican Yam 250 mg 60 caps
-30%
Nature's Plus Black Cohosh 200 mg Extended Release 30 tabs
-5%
Νέοι Σύμμαχοι Η Ομορφιά της Ωριμότητας 30 ml

59 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ως εμμηνόπαυση ορίζεται η μειωμένη αναπαραγωγική ικανότητα των γυναικών λόγω μειωμένης παραγωγής οιστρογόνων, μια κατηγορία στεροειδών ορμονών. Η εμμηνόπαυση ξεκινάει σταδιακά και η περίοδος ονομάζεται κλιμακτήριος. Χαρακτηρίζεται από διαταραχές στον εμμηνορροϊκό κύκλο και εν τέλει διακοπή αυτού.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να διαφέρουν ως προς την ένταση ή το είδος. Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι η εμφάνιση εξάψεων και νυχτερινής εφίδρωσης, κολπική ξηρότητα, προβλήματα ούρησης, ημικρανίες και ευερεθιστότητα. Η μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων έχει ως αποτέλεσμα και ορισμένες βιοχημικές αλλαγές, διαταραχή των λιπιδίων του αίματος, μείωση της οστικής πυκνότητας, καθώς και αλλαγή στην κατανομή του βάρους (αύξηση της περιφέρειας μέσης).

Αντιμετώπιση

Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης χρησιμοποιούνται είτε μεμονωμένα βότανα ή φόρμουλες συστατικών:

 • Λυγαριά - Agnus Castus. Πλούσια πηγή φλαβονοειδών τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα προγεστερόνης. Βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης καθώς και του προεμμηνορρυσιακού συνδρόμου.
 • Black Cohosh. Πηγή φυτοοιστρογόνων που μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων, ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης (εξάψεις, έντονη εφίδρωση, ευερεθιστότητα) και της δυσμηνόρροιας.
 • Έλαιο νυχτολούλουδου - Evening Primrose Oil. Πλούσια πηγή ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων. Επηρεάζει την παραγωγή προσταγλαδινών, μειώνει την εμφάνιση ημικρανιών και την ευερεθιστότητα. Κατάλληλο για περιόδους δυσμηνόρροιας.
 • Αγγελική - Dong Quai. Αποτελεί πηγή φυτοοιστρογόνων και βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης (εξάψεις, κράμπες). Κατάλληλο για τη μείωση της προεμμηνορρυσιακής έντασης και αμηνόρροιας.
 • Kόκκινο τριφύλλι - Red Clover. Πλούσιο σε ισοφλαβόνες, συμβάλλει στην ομαλοποίηση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης (εξάψεις, νευρικότητα, αϋπνία), εξισορροπώντας τα επίπεδα ορμονών. 
 • Σαφράν. Περιέχει δραστικές ενώσεις που δρουν σας αναστολείς της επαναπρόσληψης σεροτονίνης. Βελτιώνουν τη διάθεση στη περίοδο της εμμηνόπαυσης και υπάρχουν ενδείξεις για βελτίωση της σεξουαλικής ζωής των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών.
 • Φασκόμηλο - Sage. Φυσική πηγή φυτοοιστρογόνων, μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων. Κατάλληλο για την αντιμετώπιση της έξαψης και νυχτερινής εφίδρωσης κατά την κλιμακτήριο.
 • Wild Mexican Yam. Μεξικάνικη γλυκοπατάτα, φυσική πηγή φυτοστερολών και φυτοοιστρογόνων (διοσγενίνη και σαπωνίνες). Αποτελεί πρόδρομο μόριο της προγεστερόνης και βοηθά στη εξισορρόπηση των επιπέδων ορμονών και ανακουφίζοντας από την ένταση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.
 • DHEA. Η διϋδροεπιανδροστερόνη είναι μια ορμόνη που οδηγεί στην αύξηση παραγωγής φυλετικών ορμονών (ανδρογόνα ή οιστρογόνα). Μειώνει τις εξάψεις και την κολπική ξηρότητα, ενώ βελτιώνει τη σεξουαλική επιθυμία των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών
 • Ισοφλαβόνες. Κατηγορία φλαβονοειδών (π.χ. Ιπριφλαβόνη) τα οποία έχουν φυτοοιστρογονική δράση. Μειώνουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, βοηθώντας στην ορμονική εξισορρόπηση.