Εμμηνόπαυση

Ως εμμηνόπαυση ορίζεται η μειωμένη αναπαραγωγική ικανότητα των γυναικών λόγω μειωμένης παραγωγής οιστρογόνων, μια κατηγορία στεροειδών ορμονών. Η εμμηνόπαυση ξεκινάει σταδιακά και η περίοδος ονομάζεται κλιμακτήριος. Χαρακτηρίζεται από διαταραχές στον εμμηνορροϊκό κύκλο και εν τέλει διακοπή αυτού. Συμπτώματα Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να διαφέρουν ως προς την ένταση ή το είδος. Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι η εμφάνιση εξάψεων και νυχτερινής...
Περισσότερα

58 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-20% Charak Evanova 100 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-15% Metapharm D-Vital Difemal (Klimavital) 30 caps
-30% Olympian Labs DIM 100 60 caps
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-35% Intermed Eva Belle Tablets 90 tabs
-35% Vitabiotics Menopace 30 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-10% ITF Floja Plus 30 caps
-25% Himalaya Menosan 60 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-40% Health Aid Menovital 60 tabs
-35% Lanes Menoade 30 tabs
-30% Vitabiotics Menopace Plus 56 tabs
-40% Doctor's Formulas Eminoprotect 60 tabs
-50% Now 7-Keto 25 mg (DHEA) 90 Vcaps
-30% A. Vogel Menoforce Sage 30 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-28% Arkopharma Phyto Soya 17.5 Isoflavones 60 caps
-35% Solgar Black Cohosh Root Extract 60 veg.caps
-15% Metapharm Cellfactor Klimanorm 50 caps

58 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Εμμηνόπαυση

Ως εμμηνόπαυση ορίζεται η μειωμένη αναπαραγωγική ικανότητα των γυναικών λόγω μειωμένης παραγωγής οιστρογόνων, μια κατηγορία στεροειδών ορμονών. Η εμμηνόπαυση ξεκινάει σταδιακά και η περίοδος ονομάζεται κλιμακτήριος. Χαρακτηρίζεται από διαταραχές στον εμμηνορροϊκό κύκλο και εν τέλει διακοπή αυτού.

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να διαφέρουν ως προς την ένταση ή το είδος. Τα πιο κοινά συμπτώματα είναι η εμφάνιση εξάψεων και νυχτερινής εφίδρωσης, κολπική ξηρότητα, προβλήματα ούρησης, ημικρανίες και ευερεθιστότητα. Η μειωμένη παραγωγή οιστρογόνων έχει ως αποτέλεσμα και ορισμένες βιοχημικές αλλαγές, διαταραχή των λιπιδίων του αίματος, μείωση της οστικής πυκνότητας, καθώς και αλλαγή στην κατανομή του βάρους (αύξηση της περιφέρειας μέσης).

Αντιμετώπιση

Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης χρησιμοποιούνται είτε μεμονωμένα βότανα ή φόρμουλες συστατικών:

  • Λυγαριά - Agnus Castus. Πλούσια πηγή φλαβονοειδών τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα προγεστερόνης. Βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης..
  • Black Cohosh. Πηγή φυτοοιστρογόνων που μιμούνται τη δράση των οιστρογόνων, ανακουφίζοντας από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης (εξάψεις, έντονη εφίδρωση, ευερεθιστότητα).
  • Έλαιο νυχτολούλουδου - Evening Primrose Oil. Πλούσια πηγή ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων. Επηρεάζει την παραγωγή προσταγλαδινών, μειώνει την εμφάνιση ημικρανιών και την ευερεθιστότητα. 
  • Αγγελική - Dong Quai. Αποτελεί πηγή φυτοοιστρογόνων και βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης (εξάψεις, κράμπες).
  • Kόκκινο τριφύλλι - Red Clover. Πλούσιο σε ισοφλαβόνες, συμβάλλει στην ομαλοποίηση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης (εξάψεις, νευρικότητα, αϋπνία), εξισορροπώντας τα επίπεδα ορμονών. 
  • Σαφράν. Περιέχει δραστικές ενώσεις που δρουν σας αναστολείς της επαναπρόσληψης σεροτονίνης. Βελτιώνουν τη διάθεση στη περίοδο της εμμηνόπαυσης.
  • Φασκόμηλο - Sage. Φυσική πηγή φυτοοιστρογόνων, μειώνει την ένταση των συμπτωμάτων. Κατάλληλο για την αντιμετώπιση της έξαψης και νυχτερινής εφίδρωσης κατά την κλιμακτήριο.
  • Wild Mexican Yam. Μεξικάνικη γλυκοπατάτα, φυσική πηγή φυτοστερολών και φυτοοιστρογόνων (διοσγενίνη και σαπωνίνες). Αποτελεί πρόδρομο μόριο της προγεστερόνης και βοηθά στη εξισορρόπηση των επιπέδων ορμονών και ανακουφίζοντας από την ένταση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης.
  • DHEA. Η διϋδροεπιανδροστερόνη είναι μια ορμόνη που οδηγεί στην αύξηση παραγωγής φυλετικών ορμονών (ανδρογόνα ή οιστρογόνα). Μειώνει τις εξάψεις και την κολπική ξηρότητα.
  • Ισοφλαβόνες. Κατηγορία φλαβονοειδών (π.χ. Ιπριφλαβόνη) τα οποία έχουν φυτοοιστρογονική δράση. Μειώνουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, βοηθώντας στην ορμονική εξισορρόπηση.