Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) αποτελεί μια κοινή κατάσταση υγείας ανάμεσα στις γυναίκες. Ουσιαστικά αποτελεί ένα σύνολο σημείων και συμπτωμάτων τα οποία ξεκινούν 1-2 εβδομάδες πριν την περίοδο και υποχωρούν με την έναρξη της περιόδου. Τα συμπτώματα διακρίνονται σε σωματικά, ψυχολογικά και συμπεριφορικά, με τα πιο κοινά να είναι οι μεταβολές της διάθεσης, ο πόνος στο στήθος, η κόπωση, οι κράμπες,...
Περισσότερα

81 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-30%
Power Health Evening Primrose G.L.A. 500mg 30 caps
-30%
Health Aid Evening Primrose Oil 1000 mg & Vitamin E Vegicaps 30 caps
-30%
Health Aid Evening Primrose Oil 1300 mg & Vitamin E 30 caps
-45%
Now Evening Primrose Oil 500 mg w/GLA 100 softgels
-45%
Now Super Primrose 1300 mg 60 softgels
-40%
Forte Pharma Magne 300 90 tabs
-25%
Viogenesis Magnesium Complex 120 caps
Βαθμολογία:
80%
-35%
Lanes Magnesium & Vitamin B6 20 eff tabs
-30%
Terra Nova Dong Quai & Soya Sprout complex 50 caps
-30%
Healthia Woman 450 mg 60 caps
Βαθμολογία:
100%
-45%
Now Magnesium Malate 1000 mg 180 tabs
-28%
Arkocaps Evening Primrose Oil 60 caps
-30%
Nature's Plus Kalm Assure Magnesium powder orange flavour 522 gr
-10%
Higher Nature True Food Magnesium Food State Nutrition 30 tabs
-30%
My Elements Magnesium & B6 20 eff tabs
-45%
Now Magnesium Citrate Pure Powder 226 gr

81 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) αποτελεί μια κοινή κατάσταση υγείας ανάμεσα στις γυναίκες. Ουσιαστικά αποτελεί ένα σύνολο σημείων και συμπτωμάτων τα οποία ξεκινούν 1-2 εβδομάδες πριν την περίοδο και υποχωρούν με την έναρξη της περιόδου. Τα συμπτώματα διακρίνονται σε σωματικά, ψυχολογικά και συμπεριφορικά, με τα πιο κοινά να είναι οι μεταβολές της διάθεσης, ο πόνος στο στήθος, η κόπωση, οι κράμπες, η ευερεθιστότητα, το φούσκωμα και η αυξημένη όρεξη. Η ένταση των συμπτωμάτων κυμαίνεται από ήπια έως και πολύ σοβαρή.

Αιτία

Τα αίτια του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου δεν έχουν εξακριβωθεί. Ωστόσο αποδίδεται σε αλληλεπιδράσεις των φυλετικών ορμονών με το νευρικό σύστημα, σε ορμονικές μεταβολές και διακυμάνσεις, καθώς και στη δράση νευροδιαβιβαστών, όπως είναι η σεροτονίνη.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου βασίζεται στην ανακούφιση των συμπτωμάτων του.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Βιταμίνες και μέταλλα (Βιταμίνη Β6, Μαγνήσιο, Βιταμίνη Ε, Ασβέστιο). Ανακουφίζουν από τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου όπως είναι ο πόνος στο στήθος και οι κράμπες. Συμμετέχουν στο μεταβολισμό των οιστρογόνων και στη σωστή νευρομυϊκή λειτουργία.
  • Ωμέγα 6 (GLA, Evening Primrose, Starflower Oil). Πρόδρομη ουσία των προσταγλαδινών που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση φλεγμονών. Ανακουφίζουν από τους πόνους και την αυξημένη ευαισθησία των μαστών.
  • Βότανα (Agnus Castus ή chasteberry, Dong Quai, Black Cohosh, Ginkgo Biloba). Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κύκλου και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (ένταση, ακμή, πόνος στο στήθος). Συμμετέχουν στη ρύθμιση των φυλετικών ορμονών ενώ διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.