Γύρη

Η γύρη είναι τα ανδρικά αναπαραγωγικά κύτταρα που συλλέγουν οι μέλισσες από τα άνθη και τα βότανα. Περιέχει πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, μέταλλα και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως το άλφα λινολενικό και το λινολεικό οξύ. Περιέχει επίσης μικρές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης C, φλαβονοειδών, ενζύμων και συνενζύμων. Η σημαντικότερη δράση της γύρης είναι οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις λειτουργίες της...
Περισσότερα

3 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Apivita Bee products Γύρη μελισσών 200 gr
-40%
Smile Bee Bread Ψωμί της Μέλισσας 90 gr
-40%
Smile Βιολογική Γύρη 250 gr

3 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η γύρη είναι τα ανδρικά αναπαραγωγικά κύτταρα που συλλέγουν οι μέλισσες από τα άνθη και τα βότανα. Περιέχει πρωτεϊνες, υδατάνθρακες, μέταλλα και τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, όπως το άλφα λινολενικό και το λινολεικό οξύ. Περιέχει επίσης μικρές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης C, φλαβονοειδών, ενζύμων και συνενζύμων. Η σημαντικότερη δράση της γύρης είναι οι αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις λειτουργίες της και είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη για την προστασία του προστάτη από φλεγμονές και υπερπλασία.

Η συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία είναι 500-1500 mg (κάψουλες/ταμπλέτες) ή ½ -1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκιας γύρης.

Προφυλάξεις κατά τη λήψη/αλληλεπιδράσεις:

Η γύρη δεν θα πρέπει να λαμβάνεται από άτομα με ιστορικό αλλεργίας. Μπορεί επίσης να προκαλέσει υπεργλυκαιμία στους διαβητικούς.

Δεν υπάρχουν μελέτες σχετικά με τη λήψη της γύρης κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεται.