Βόριο

Το βόριο είναι ένα μέταλλο απαραίτητο για τον μεταβολισμό του ασβεστίου και την υγεία των οστών.Τ ο βόριο φαίνεται να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα χειρίζεται άλλα στοιχεία, όπως είναι ο χαλκός, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, το κάλιο και η βιταμίνη D. Επίσης, το βόριο συχνά συναντάται στη μορφή του βορικού οξέως, το οποίο μπορεί να σκοτώσει...
Περισσότερα

1 είδος

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-32% Solgar Boron 3 mg 100 veg.caps
Βαθμολογία:
100%
Solgar Boron 3 mg 100 veg.caps

1 είδος

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Βόριο

Το βόριο είναι ένα μέταλλο απαραίτητο για τον μεταβολισμό του ασβεστίου και την υγεία των οστών.Τ ο βόριο φαίνεται να επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το σώμα χειρίζεται άλλα στοιχεία, όπως είναι ο χαλκός, το μαγνήσιο, ο φώσφορος, το κάλιο και η βιταμίνη D. Επίσης, το βόριο συχνά συναντάται στη μορφή του βορικού οξέως, το οποίο μπορεί να σκοτώσει μύκητες που προκαλούν κολπικές μολύνσεις. Οι πιο πλούσιες πηγές βορίου είναι τα φυτικά τρόφιμα και ειδικά τα φρούτα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, οι ξηροί καρποί, το κρέας, το ψάρι, τα πουλερικά και η μαγιά της μπύρας.

Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για το βόριο. 

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Η αυξημένη πρόσληψη βορίου μειώνει την διαθεσιμότητα της βιταμίνης Β2 και του μαγνησίου και γι'αυτό δεν θα πρέπει να λαμβάνονται ταυτόχρονα. Η υπερδοσολογία (>100 mg ημερησίως) προκαλεί πεπτικές διαταραχές, ναυτία, ζάλη και διάρροια. Δεν υπάρχουν μελέτες για ασφαλή χρήση του κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεται. Η συμπληρωματική χορήγηση μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στον μεταβολισμό των οιστρογόνων. Τέλος συνίσταται να αποφεύγεται η χρήση του από παιδιά.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.