Ασβέστιο

 Το ασβέστιο είναι ένα μέταλλο απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί δομικό συστατικό των οστών και των δοντιών. Το 99% του ασβεστίου βρίσκεται στον σκελετό, ενώ είναι επίσης απαραίτητο για τη δομή των κυττάρων, την πήξη του αίματος, το μυϊκό σύστημα, τη ενεργοποίηση πολλών ενζύμων και τη λειτουργία των ορμονών. Το ασβέστιο συμβάλλει στην κανονική πήξη του αίματος, στον φυσιολογικό...
Περισσότερα

42 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-25%
Vican Chewy Vites Kids Calcium Vitamin D3 60 fruity bears & Wise Land Παιδικό Σιρόπι Βοτάνων 120 ml
-30%
Terra Nova Calcium Magnesium Complex 50 veg caps
-30%
Olympian Labs Coral Calcium 90 caps
-30%
Nature's Plus Calcium 600 mg 90 tabs
-45%
Now Calcium Hydroxyapatite 1000 mg 120 caps
-45%
Now Calcium Citrate 100% Pure powder vegeterian 226 gr
-45%
Now Calcium & Magnesium Vitamin D Zinc 120 softgels
Βαθμολογία:
80%
-20%
Caltrate 600+ D 60 tabs
-35%
Quest Synergistic Cal-Mag Calcium Magnesium & Vitamin D 30 tabs
-20%
Intermed Calciofix 400 90 tabs
-20%
Intermed Calciofix 30 Sachets
-20%
Intermed Calciofix 600 mg & D3 90 tabs
-50%
Korres Calcium & Vitamin D3 18 eff tabs lime 1+1 Δώρο
Βαθμολογία:
100%
-45%
Now Calcium D-Glutarate 500 mg 90 veg caps
-25%
Vican Chewy Vites Kids Calcium Vitamin D3 60 fruity bears
-30%
DioCare Calcivid plus 30 tabs

42 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

 Το ασβέστιο είναι ένα μέταλλο απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό και αποτελεί δομικό συστατικό των οστών και των δοντιών. Το 99% του ασβεστίου βρίσκεται στον σκελετό, ενώ είναι επίσης απαραίτητο για τη δομή των κυττάρων, την πήξη του αίματος, το μυϊκό σύστημα, τη ενεργοποίηση πολλών ενζύμων και τη λειτουργία των ορμονών.

Το ασβέστιο συμβάλλει στην κανονική πήξη του αίματος, στον φυσιολογικό μεταβολισμό της ενέργειας, στη φυσιολογική μυϊκή λειτουργία, στη φυσιολογική νευροδιαβίβαση, στη φυσιολογική λειτουργία των πεπτικών ενζύμων, συμμετέχει στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης και είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας των οστών και των δοντιών.

Πλούσιες πηγές του είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψάρια όπως οι σαρδέλες-το ασβέστιο βρίσκεται στο κόκκαλο, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το τοφού σόγιας και το σουσάμι. Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 1000 mg για τους ενήλικες. 

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Το ασβέστιο συνίσταται να μην λαμβάνεται συμπληρωματικά σε καταστάσεις όπως η υπερασβεσταιμία, η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και η νεφρολιθίαση. Επίσης, η χορήγησή του σε άτομα με υπέρταση πρέπει να γίνεται κατόπιν ιατρικής επίβλεψης.

Το αλκοόλ, τα αντιόξινα, τα αντιεπιληπτικά, τα κορτικοστεροειδή, τα καθαρτικά και τα αντιβιοτικά μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα επίπεδά του στον οργανισμό, και θα πρέπει να αποφεύγεται η ταυτόχρονη λήψη τους. Επίσης το φθόριο, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος μειώνουν την απορρόφηση του. Η λήψη του κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.