β-Καροτίνη

Η β-καροτίνη ανήκει στα καροτενοειδή που είναι οι φυσικές χρωστικές των κίτρινων, κόκκινων και πορτοκαλί φρούτων και λαχανικών. Είναι μια λιποδιαλυτή προβιταμίνη της βιταμίνης Α. Πλούσιες πηγές σε β-καροτίνη είναι το βερίκοκο, το πεπόνι, τα καρότα, το μάνγκο, οι πιπεριές, το σπανάκι, η γλυκοπατάτα και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Βοηθάει στη διατήρηση της υγείας του...
Περισσότερα

6 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Beta-Carotene 7 mg 60 softgels
Βαθμολογία:
60%
-30%
Nature's Plus Natural Beta Carotene 25000 IU 90 softgels
-35%
Lamberts Natural Beta Carotene 15 mg  90 caps
-40%
Health aid Beta-Carotene 15 mg 30 caps
-35%
Quest Beta Carotene 15mg 30 tabs
-45%
Now Natural Beta Carotene 25000 IU 90 softgels

6 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η β-καροτίνη ανήκει στα καροτενοειδή που είναι οι φυσικές χρωστικές των κίτρινων, κόκκινων και πορτοκαλί φρούτων και λαχανικών. Είναι μια λιποδιαλυτή προβιταμίνη της βιταμίνης Α. Πλούσιες πηγές σε β-καροτίνη είναι το βερίκοκο, το πεπόνι, τα καρότα, το μάνγκο, οι πιπεριές, το σπανάκι, η γλυκοπατάτα και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Θεωρείται ένα από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά.

Βοηθάει στη διατήρηση της υγείας του δέρματος και τη φυσική του προστασία από τον ήλιο, καθώς αποτρέπει τη γήρανση του. Επίσης βελτιώνει την όραση.Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τη β-καροτίνη. Η θεραπευτική δοσολογία κυμαίνεται από 5-15 mg για 2 μήνες, ακολουθούμενη από παύση. Είναι προτιμότερο να συνδιάζεται με άλλα αντιοξειδωτικά και καροτενοειδή. Δοσολογία μεγαλύτερη από 30 mg μπορεί να προκαλέσει μια κατάσταση που ονομάζεται υπερκαροτιναιμία και που χαρακτηρίζεται από κίτρινο χρωματισμό των άκρων.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Η λήψη β-καροτίνης κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό θα πρέπει να αποφεύγεται.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.