Αντιφθειρική Προστασία

   Ως αντιφθειρική προστασία ορίζεται μια σειρά προϊόντων ενάντια σε ψείρες και κόνιδες, τα οποία λειτουργούν είτε προληπτικά ή θεραπευτικά, σε περιπτώσεις επιμόλυνσης.    Οι ψείρες αποτελούν μικροσκοπικά έντομα μεγέθους 0,5 έως 3mm, ορατά με γυμνό μάτι. Zούν στο τριχωτό της κεφαλής, τρεφόμενες με αίμα. Το πρώτο και κύριο σύμπτωμα είναι ο έντονος κνησμός. Δεν έχουν την ικανότητα να πηδήξουν,...
Περισσότερα

44 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-50%
Korres Μηλόξιδο Παιδική Αντιφθειρική Λοσιόν 150 ml & Δώρο Σαμπουάν Μηλόξιδο 150 ml
Βαθμολογία:
4% of 5
-40%
Pharmasept Kid Care x-lice Cologne 100 ml
Βαθμολογία:
4.8% of 5
-55%
Apaisyl Xpert Αντιφθειρική λοσιόν 100 ml
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-48%
Hedrin Protect & Go Conditioner spray 200 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-30%
Frezyderm Lice Rep Lotion 150 ml
-48%
Hedrin Plus Spray Gel 100 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-48%
Hedrin Solution 100 ml
-28%
Item K.O Poux Gel Creme 100 ml
-40%
Paranix spray 100 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-40%
Paranix shampoo 200 ml
-30%
Frezyderm Lice Free Set
-50%
Unipharma Repel Anti-Lice Restore shampoo 200 ml
Βαθμολογία:
3% of 5
-48%
Hedrin Protect Go Conditioner spray 200 ml & Treat  Go Mousse 100 ml
Βαθμολογία:
4.75% of 5
-40%
Paranix 2 in 1 Protection Shampoo 200 ml
Βαθμολογία:
4% of 5
-55%
Apaisyl Poux prevention spray 90 ml
-40%
Paranix Prevent lotion 100 ml

44 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Αντιφθειρική Προστασία

   Ως αντιφθειρική προστασία ορίζεται μια σειρά προϊόντων ενάντια σε ψείρες και κόνιδες, τα οποία λειτουργούν είτε προληπτικά ή θεραπευτικά, σε περιπτώσεις επιμόλυνσης.

   Οι ψείρες αποτελούν μικροσκοπικά έντομα μεγέθους 0,5 έως 3mm, ορατά με γυμνό μάτι. Zούν στο τριχωτό της κεφαλής, τρεφόμενες με αίμα. Το πρώτο και κύριο σύμπτωμα είναι ο έντονος κνησμός. Δεν έχουν την ικανότητα να πηδήξουν, να πετάξουν ή να κολυμπήσουν και η μεταφορά τους γίνεται μόνο ερχόμενοι σε άμεση επαφή με άτομα που έχουν ήδη κολλήσει ψείρες. Τα πιο συχνά κρούσματα παρατηρούνται κυρίως σε μικρά παιδιά και στα άτομα του περιβάλλοντός τους.

Πρόληψη

   Η πλειοψηφία των προληπτικών αντιφθειρικών είναι φυτικές lotion που περιέχουν αιθέρια έλαια με εντομοαπωθητική δράση. Εφαρμόζονται σε όλο το μήκος των μαλλιών και είναι φιλικά προς το δέρμα. Απαιτείται η καθημερινή χρήση τους για είναι αποτελεσματικά, έχουν ευχάριστο άρωμα από βότανα ενώ δεν λαδώνουν τα μαλλιά. Διατίθενται σε μορφή spray ή λοτιόν για ευκολία στη χρήση. Ο χρόνος προστασίας είναι έως και 6-7 ώρες από την εφαρμογή.

Αντιμετώπιση

   Υπάρχει μεγάλη ποικιλία αντιφθειρικών προϊόντων και σε διάφορες μορφές, όπως σαμπουάν, σπρέι, αφρός ή mousse. Τα παλαιότερης γενιάς αντιφθειρικά περιείχαν εντομοκτόνα, τα οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό τοξικά/χημικά. Τα νεότερης γενιάς αντιφθειρικά, είναι φυσικής προέλευσης και προκαλούν ασφυξία στο στέλεχος της ψείρας και στις κόνιδες. Ο τρόπος δράσης του είναι μηχανικός, καθώς εισέρχονται στο αναπνευστικό σύστημα της ψείρας και οδηγούν στην εξόντωσή της.

   Ο χρόνος δράσης τους κυμαίνεται από 10 λεπτά έως 1 ώρα. Απαραίτητη είναι η απομάκρυνση των νεκρών φθειρών και κόνιδων με το ειδικό βουρτάκι. Καθώς ο κύκλος ζωής της κόνιδας είναι 7 ημέρες, χρειάζεται επανάληψη της θεραπείας σε διάστημα 7-8 ημερών

   Η υπεροχή της νέας γενιάς αντιφθειρικών έγκειται στο ότι είναι πιο φιλικά για το δέρμα και για το περιβάλλον ενώ οι ψείρες δεν αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στη δράση τους.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

   Προσοχή πρέπει να δίνεται στην καταλληλότητα των αντιφθειρικών προϊόντων με βάση την ηλικία του παιδιού. Δεν συστείνεται η χρήση τους για βρέφη κάτω των 2 ετών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου.