Αντιφθειρική Προστασία

   Ως αντιφθειρική προστασία ορίζεται μια σειρά προϊόντων ενάντια σε ψείρες και κόνιδες, τα οποία λειτουργούν είτε προληπτικά ή θεραπευτικά, σε περιπτώσεις επιμόλυνσης.    Οι ψείρες αποτελούν μικροσκοπικά έντομα μεγέθους 0,5 έως 3mm, ορατά με γυμνό μάτι. Zούν στο τριχωτό της κεφαλής, τρεφόμενες με αίμα. Το πρώτο και κύριο σύμπτωμα είναι ο έντονος κνησμός. Δεν έχουν την ικανότητα να πηδήξουν,...
Περισσότερα

43 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-15%
Lavipharm Laviten System Anti Lice Solution 125 ml
-40%
Paranix 2 in 1 Protection Shampoo 200 ml
-55%
Apaisyl Poux 3 in 1 Αντιφθειρική αγωγή  200 ml + 50 ml Δώρο
Βαθμολογία:
80%
-55%
Gerolymatos Elimax Shampoo 4 in 1 200 ml
-30%
DioCare Anti Lice Shampoo 2 in 1 200 ml
-35%
Medisana LCS Ηλεκτρική χτένα για ψείρες και κόνιδες
-50%
Unipharma Repel Anti-Lice Restore shampoo 200 ml
-50%
Unipharma Repel Anti-Lice Prevent lotion 200 ml
-55%
Apaisyl Poux prevention spray 90 ml
-30%
Frezyderm Lice Free Set & Δώρο σάκος
-35%
Master Aid Licener Shampoo 100 ml
-15%
InoPlus Lice Repellent Lotion 100 ml
-15%
Lavipharm Laviten System Shampoo 125 ml
-30%
Frezyderm Lice Rep Lotion 150 ml & Δώρο Υφασμάτινη Τσάντα Ζωγραφικής
-30%
Frezyderm Lice Free Set (2 x 125) & Δώρο Υφασμάτινη Τσάντα Ζωγραφικής
-60%
Gerolymatos Elimax Shampoo 2 in 1 Family Pack 250 ml & Δώρο Elimax Shampoo 4 in 1 200 ml

43 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

   Ως αντιφθειρική προστασία ορίζεται μια σειρά προϊόντων ενάντια σε ψείρες και κόνιδες, τα οποία λειτουργούν είτε προληπτικά ή θεραπευτικά, σε περιπτώσεις επιμόλυνσης.

   Οι ψείρες αποτελούν μικροσκοπικά έντομα μεγέθους 0,5 έως 3mm, ορατά με γυμνό μάτι. Zούν στο τριχωτό της κεφαλής, τρεφόμενες με αίμα. Το πρώτο και κύριο σύμπτωμα είναι ο έντονος κνησμός. Δεν έχουν την ικανότητα να πηδήξουν, να πετάξουν ή να κολυμπήσουν και η μεταφορά τους γίνεται μόνο ερχόμενοι σε άμεση επαφή με άτομα που έχουν ήδη κολλήσει ψείρες. Τα πιο συχνά κρούσματα παρατηρούνται κυρίως σε μικρά παιδιά και στα άτομα του περιβάλλοντός τους.

Πρόληψη

   Η πλειοψηφία των προληπτικών αντιφθειρικών είναι φυτικές lotion που περιέχουν αιθέρια έλαια με εντομοαπωθητική δράση. Εφαρμόζονται σε όλο το μήκος των μαλλιών και είναι φιλικά προς το δέρμα. Απαιτείται η καθημερινή χρήση τους για είναι αποτελεσματικά, έχουν ευχάριστο άρωμα από βότανα ενώ δεν λαδώνουν τα μαλλιά. Διατίθενται σε μορφή spray ή λοτιόν για ευκολία στη χρήση. Ο χρόνος προστασίας είναι έως και 6-7 ώρες από την εφαρμογή.

Αντιμετώπιση

   Υπάρχει μεγάλη ποικιλία αντιφθειρικών προϊόντων και σε διάφορες μορφές, όπως σαμπουάν, σπρέι, αφρός ή mousse. Τα παλαιότερης γενιάς αντιφθειρικά περιείχαν εντομοκτόνα, τα οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό τοξικά/χημικά. Τα νεότερης γενιάς αντιφθειρικά, είναι φυσικής προέλευσης και προκαλούν ασφυξία στο στέλεχος της ψείρας και στις κόνιδες. Ο τρόπος δράσης του είναι μηχανικός, καθώς εισέρχονται στο αναπνευστικό σύστημα της ψείρας και οδηγούν στην εξόντωσή της.

   Ο χρόνος δράσης τους κυμαίνεται από 10 λεπτά έως 1 ώρα. Απαραίτητη είναι η απομάκρυνση των νεκρών φθειρών και κόνιδων με το ειδικό βουρτάκι. Καθώς ο κύκλος ζωής της κόνιδας είναι 7 ημέρες, χρειάζεται επανάληψη της θεραπείας σε διάστημα 7-8 ημερών

   Η υπεροχή της νέας γενιάς αντιφθειρικών έγκειται στο ότι είναι πιο φιλικά για το δέρμα και για το περιβάλλον ενώ οι ψείρες δεν αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στη δράση τους.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

   Προσοχή πρέπει να δίνεται στην καταλληλότητα των αντιφθειρικών προϊόντων με βάση την ηλικία του παιδιού. Δεν συστείνεται η χρήση τους για βρέφη κάτω των 2 ετών χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου.