Βιταμίνη A

Η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία σχηματίζεται στον οργανισμό από τα καροτενοειδή (προβιταμίνες). Οι πιο πλούσιες πηγές σε βιταμίνη Α είναι τα κόκκινα, πορτοκαλί και πράσινα φρούτα, όπως επίσης και τα ψάρια, το συκώτι και ο κρόκος αυγού. Η βιταμίνη Α συμβάλλει στον φυσιολογικό μεταβολισμό του σιδήρου, στη διατήρηση των φυσιολογικών βλεννογόνων, στη διατήρηση της υγείας του δέρματος,...
Περισσότερα

5 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
Health Aid Vitamin A 5000 IU 100 caps
-50% Now Vitamin A & D (10000 IU/400 IU) 100 softgels
Βαθμολογία:
5% of 5
Solgar Dry Vitamin A 5000 IU 100 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
Nature's Plus Vitamin A 10000 IU water dispersible  90 tabs
Quest Vitamin A & D 7500 IU/400 IU 90 tabs

5 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Βιταμίνη A

Η βιταμίνη Α είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία σχηματίζεται στον οργανισμό από τα καροτενοειδή (προβιταμίνες). Οι πιο πλούσιες πηγές σε βιταμίνη Α είναι τα κόκκινα, πορτοκαλί και πράσινα φρούτα, όπως επίσης και τα ψάρια, το συκώτι και ο κρόκος αυγού. Η βιταμίνη Α συμβάλλει στον φυσιολογικό μεταβολισμό του σιδήρου, στη διατήρηση των φυσιολογικών βλεννογόνων, στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης, και στην ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των ενηλίκων είναι τα 700 μg για τις γυναίκες και τα 900 μg για τους άνδρες. Η έλλειψη της προκαλεί διαταραχές της όρασης και δερματοπάθειες, ενώ η υπερδοσολογία μπορεί να οδηγήσει σε ηπατικές βλάβες.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

H ταυτόχρονη λήψη βιταμίνης Α και αντιπηκτικών πρέπει να αποφεύγεται. Πρέπει επίσης να αποφεύγεται η λήψη της από παιδιά, έγκυες και θηλάζουσες, καθώς και η χρόνια χρήση της χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Η λήψη υπολιπιδαιμικών παραγόντων, φαρμάκων κατά της ουρικής αρθρίτιδας, υγρής παραφίνης, αντιμικροβιακών, στατινών, και αντιόξινων φαρμάκων εμποδίζει τη βιταμίνη Α να απορροφηθεί σωστά.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.