Μελατονίνη για την αϋπνία

   Η μελατονίνη ή αλλιώς melatonin είναι μια ορμόνη που παράγεται από έναν ενδοκρινή αδένα του εγκεφάλου, την επίφυση. Συντίθεται από την τρυπτοφάνη και βοηθάει σε περιπτώσεις όπου ο ύπνος είναι διαταραγμένος. Η έκκρισή της ξεκινάει φυσιολογικά νωρίς το βράδυ και μεγιστοποιείται κατά τις ώρες 2-4 π.μ., ενώ μειώνεται με την έκθεση του ατόμου στο φως και με τη πάροδο...
Περισσότερα

12 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-50%
Now Melatonin 3 mg  60 caps
-50%
Now Melatonin 3 mg Liquid 59 ml
-15%
New Med Melatonin spray 30 ml
SM Pharmaceuticals Melatonin SM Spray 12 ml
-40%
Nature's Bounty Μελατονίνη 1 mg 100 tabs
-40%
Power Health Classics Platinum Cool Night Melatonin 30 caps
-25%
Viogenesis Lingvo express 30 gel tabs
-25%
Specchiasol SereNotte spray 15 ml
Βαθμολογία:
80%
-35%
Lanes NightAde 90 sublingual tabs
-40%
Forte Pharma Melatonine 1000 30 tabs
-30%
Nature's Plus Co-Mel with Vitamin B6 60 lozegnes
Βαθμολογία:
80%
-40%
Power Health Classics Platinum Cool Night 30 caps & Δώρο Magnesium 10 eff tabs

12 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
   Η μελατονίνη ή αλλιώς melatonin είναι μια ορμόνη που παράγεται από έναν ενδοκρινή αδένα του εγκεφάλου, την επίφυση. Συντίθεται από την τρυπτοφάνη και βοηθάει σε περιπτώσεις όπου ο ύπνος είναι διαταραγμένος. Η έκκρισή της ξεκινάει φυσιολογικά νωρίς το βράδυ και μεγιστοποιείται κατά τις ώρες 2-4 π.μ., ενώ μειώνεται με την έκθεση του ατόμου στο φως και με τη πάροδο της ηλικίας. Εκτός από την αϋπνία, η μελατονίνη μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη της ταξιδιωτικής αδιαθεσίας (jet lag).      Δεν έχει οριστεί ακόμα συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη, ενώ η θεραπευτική δοσολογία κυμαίνεται από 5-20 mg.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

   Να αποφεύγεται η χρόνια χρήση της χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Επίσης γυναίκες που προγραμματίζουν μελλοντική εγκυμοσύνη και άτομα με νευρολογικές παθήσεις, επιληψία ή κατάθλιψη δεν θα πρέπει να λαμβάνουν μελατονίνη. Να μην συνδιάζεται η λήψη της με φάρμακα για υπέρταση, καρδιακές αρρυθμίες, υπνωτικά και αντιπηκτικά. Επιπλέον, η λήψη της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό πρέπει να αποφεύγεται.

   Το Vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.