Μελατονίνη

Η μελατονίνη ή αλλιώς melatonin είναι μια ορμόνη που παράγεται από έναν ενδοκρινή αδένα του εγκεφάλου, την επίφυση. Συντίθεται από την τρυπτοφάνη και βοηθάει σε περιπτώσεις όπου ο ύπνος είναι διαταραγμένος. Η έκκρισή της ξεκινάει φυσιολογικά νωρίς το βράδυ και μεγιστοποιείται κατά τις ώρες 2-4 π.μ., ενώ μειώνεται με την έκθεση του ατόμου στο φως και με τη πάροδο της...
Περισσότερα

13 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-50% Now Melatonin 3 mg  60 caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-40% Power Health Classics Platinum Cool Night Melatonin 30 caps
-35% Lanes NightAde 90 sublingual tabs
-25% Viogenesis Lingvo express 30 gel tabs
viogenesis-dwro-min_1
-25% Specchiasol SereNotte spray 15 ml
Βαθμολογία:
4% of 5
-40% Forte Pharma Melatonine 1000 30 tabs
-38% Nature's Plus Co-Mel with Vitamin B6 60 lozegnes
Βαθμολογία:
4% of 5
-50% Now Melatonin 3 mg Liquid 59 ml
SM Pharmaceuticals Melatonin SM Spray 12 ml
-15% New Med Melatonin spray 30 ml
-10% Unipharma Hypno fix Melatonin Vitamin B6 24 strips peppermint flavor
-40% Power Health Classics Platinum Cool Night 30 caps & Δώρο Magnesium 10 eff tabs
-40% Nature's Bounty Μελατονίνη 1 mg 100 tabs

13 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Μελατονίνη

Η μελατονίνη ή αλλιώς melatonin είναι μια ορμόνη που παράγεται από έναν ενδοκρινή αδένα του εγκεφάλου, την επίφυση. Συντίθεται από την τρυπτοφάνη και βοηθάει σε περιπτώσεις όπου ο ύπνος είναι διαταραγμένος. Η έκκρισή της ξεκινάει φυσιολογικά νωρίς το βράδυ και μεγιστοποιείται κατά τις ώρες 2-4 π.μ., ενώ μειώνεται με την έκθεση του ατόμου στο φως και με τη πάροδο της ηλικίας. Εκτός από την αϋπνία, η μελατονίνη μπορεί να βοηθήσει στη πρόληψη της ταξιδιωτικής αδιαθεσίας (jet lag). Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Να αποφεύγεται η χρόνια χρήση της χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Επίσης γυναίκες που προγραμματίζουν μελλοντική εγκυμοσύνη και άτομα με νευρολογικές παθήσεις, επιληψία ή κατάθλιψη δεν θα πρέπει να λαμβάνουν μελατονίνη. Να μην συνδιάζεται η λήψη της με φάρμακα για υπέρταση, καρδιακές αρρυθμίες, υπνωτικά και αντιπηκτικά. Επιπλέον, η λήψη της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό πρέπει να αποφεύγεται.

Το Vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.