Το περιεχόμενο του blog vita4you.gr στοχεύει αποκλειστικά στην ενημέρωση των αναγνωστών, μέσα από άρθρα, βίντεο και quiz, για θέματα υγείας, διατροφής και ομορφιάς. Το περιεχόμενο του διαμορφώνεται σύμφωνα με:

  • Δεδομένα και αποτελέσματα μελετών με αντίστοιχη τεκμηρίωση, που είναι δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά (NCBC – National Library of Medicine National Institutes of Health)
  • Πληροφορίες από ιστοσελίδες έγκυρων οργανισμών υγείας και διατροφής (WHO – World Health Organization, EUFIC – European Food Information Council κ.α.)
  • Επίσημες συστάσεις και ισχυρισμούς υγείας (EFSA – European Food Safety Authority, EMA – European Medicines Agency)
  • Πληροφορίες από ελληνικούς και ξένους ιστότοπους και blog υψηλής εγκυρότητας με αντικείμενο την υγεία και τη διατροφή.

Την ευθύνη για τη τήρηση και την υλοποίηση των διαδικασιών της πολιτικής περιεχομένου, φέρει η συντακτική ομάδα του vita4you.gr, η οποία συμμορφούμενη με τις προδιαγραφές, εξασφαλίζει την ορθότητα του περιεχομένου του blog.

Το πεδίο, το αντικείμενο, το εύρος των ενδιαφερόντων καθώς και τις ακριβείς προδιαγραφές (περιεχόμενο, μέγεθος, μορφή, βιβλιογραφία, συμπληρωματικά αρχεία, κ.λπ.) των άρθρων και η διαδικασία αξιολόγησης μέσω της οποίας γίνονται αποδεκτά, από τον εκάστοτε αρθρογράφο, ορίζονται από την συντακτική ομάδα.