Λουτεΐνη

   Η λουτεΐνη ανήκει στα αντιοξειδωτικά και συγκεκριμένα στα καροτενοειδή. Διατροφικές πηγές της είναι το καλαμπόκι, το κόκκινο σταφύλι, το ακτινίδιο, το κολοκυθάκι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το πορτοκάλι, η ντομάτα και τα καρότα. Η βασική της δράση είναι ότι προστατεύει την υγεία των ματιών και την όραση, καθώς δρα προληπτικά σε περιπτώσεις όπως η ωχρά κηλίδα και ο καταρράκτης....
Περισσότερα

5 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Lutein Carotenoid Complex  30 veg.caps
-35%
Solgar Lutein Lycopene Carotene Complex 30 veg.caps
-30%
Nature's Plus Ultra Lutein with Zeaxanthin 60 Softgels
Βαθμολογία:
100%
-30%
Nature's Plus Lutein Rx-Eye 60 veg.caps
-5%
Ocuvite Lutein Forte 30tabs
Βαθμολογία:
100%

5 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

   Η λουτεΐνη ανήκει στα αντιοξειδωτικά και συγκεκριμένα στα καροτενοειδή. Διατροφικές πηγές της είναι το καλαμπόκι, το κόκκινο σταφύλι, το ακτινίδιο, το κολοκυθάκι, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το πορτοκάλι, η ντομάτα και τα καρότα. Η βασική της δράση είναι ότι προστατεύει την υγεία των ματιών και την όραση, καθώς δρα προληπτικά σε περιπτώσεις όπως η ωχρά κηλίδα και ο καταρράκτης. Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια δοσολογία για τη λουτεΐνη.

   Η θεραπευτική δοσολογία κυμαίνεται από 5-30 mg ημερησίως. Η υπερδοσολογία πρέπει να αποφεύγεται.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις :

   Να μην λαμβάνεται από άτομα με νεφρικές ή ηπατικές νόσους. Η συμπληρωματική λήψη της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό πρέπει να αποφεύγεται.

   Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.