Χρώμιο

  Το χρώμιο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο, το οποίο συναντάμε στη διατροφή μας σε τρόφιμα όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, η μαγιά μπύρας, το κρέας, τα μανιτάρια και το μπρόκολο. Συχνά λαμβάνεται σαν συμπλήρωμα, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει άτομα με διαβήτη τύπου 2 και αντίσταση στην ινσουλίνη (προδιαβήτης). Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχει στον μεταβολισμό της γλυκόζης και...
Περισσότερα

12 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35% Solgar Chromium Picolinate 200 μg 90 veg. caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Solgar Chromium Picolinate 100 μg 90 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-35% Lamberts Chromium Complex  60 tabs
-50% Now GTF Chromium 200 mcg yeast free (Chelavite) 250 tabs
-40% Health Aid Chromium Picolinate 200 mcg 60 tabs
-40% Nature's Bounty Χρώμιο & Κανέλλα 30 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% Lamberts GTF Chromium 200 mcg 100 caps
-35% Life Extension Optimised Chromium with chrominex 500 mcg 60 veg caps
-40% Forte Pharma Chrome 200 30 tabs
-30% Terra Nova Chromium 200 μg 50 veg caps
-35% Quest Chromium Picolinate 200 μg with Vitamin B3 30 tabs
-15% Metapharm Synomed Chrom + Vitamin C 50 tabs

12 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Χρώμιο

  Το χρώμιο είναι ένα σημαντικό ιχνοστοιχείο, το οποίο συναντάμε στη διατροφή μας σε τρόφιμα όπως τα δημητριακά ολικής άλεσης, η μαγιά μπύρας, το κρέας, τα μανιτάρια και το μπρόκολο. Συχνά λαμβάνεται σαν συμπλήρωμα, καθώς έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει άτομα με διαβήτη τύπου 2 και αντίσταση στην ινσουλίνη (προδιαβήτης). Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχει στον μεταβολισμό της γλυκόζης και των λιπιδίων.

  Επιπλέον, ενισχύει τη δράση της ινσουλίνης και με αυτόν τον τρόπο βοηθάει στις περιπτώσεις εκείνες, όπου τα επίπεδα γλυκόζης είναι διαταραγμένα. Σημαντικό είναι επίσης ότι δρα ενάντια στην αυξημένη επιθυμία για κατανάλωση απλών υδατανθράκων (π.χ. ζάχαρη, μέλι, γλυκά κ.ά). Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 25 μg για τις γυναίκες και 35 μg για τους άνδρες. Η θεραπευτική δοσολογία κυμαίνεται από 100-500 μg. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έλλειψη του χρωμίου παρατηρείται σπανίως.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

  Το χρώμιο μεταβάλλει τη δράση της ινσουλίνης. Γι' αυτό μπορεί να αλληλεπιδράσει με αντιδιαβητικά φάρμακα και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται από διαβητικούς χωρίς ιατρική επίβλεψη. Επίσης, δεν θα πρέπει να λαμβάνεται ταυτόχρονα με αντιεπιληπτικά φάρμακα, ενώ δεν συστήνεται η χρόνια λήψη του. Ακόμη,η λήψη του κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

  Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.