Τριχόπτωση

Ως τριχόπτωση ορίζεται η απώλεια των μαλλιών. Η τριχόπτωση διαχωρίζεται σε φυσιολογική και παθολογική, παροδική ή χρόνια τριχόπτωση, ανάλογα με το αίτιο που την προκαλεί και τη χρονιότητά της. Η πτώση των μαλλιών αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού. Καθημερινά πέφτουν περίπου ~50-100 τρίχες οι οποίες όμως αντικαθίστανται από νέες. Όταν δεν υπάρχει η γέννηση νέου τριχωτού επέρχεται αραίωση και...
Περισσότερα

58 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-10%
Zein Pharma Zink Chelat 25 mg 120 caps
-20%
Migliorin Hair Multivitamin 90 caps
-20%
Migliorin Hair Multivitamin 45 caps
-10%
Nourkrin Woman 60 tabs
-10%
Nourkrin Man 60 tabs
-35%
Lamberts Zinc Citrate 15 mg 90 tabs
-30%
Terra Nova Zinc 15 mg 50 veg caps
-35%
Priorin Extra 60 caps
Βαθμολογία:
80%
-25%
Phyto Phytophanere 120 caps
-35%
Quest Synergistic Zinc 15 mg with copper 90 tabs
-35%
Lamberts Biotin 500 mcg 90 caps
Βαθμολογία:
60%
-40%
Neocell Keratin Hair Volumizer 60 tabs
-40%
Forte Pharma Expert Keratine 40 softgels
-35%
Lamberts Zinc Citrate 25 mg 120 tabs
-20%
Bioclin Kera 2 x 30 tabs & Phydrium Advance Anti-loss Shampoo 200 ml
Βαθμολογία:
100%
-35%
Life Extension Zinc 60 Lozenges citrus-orange flavour

58 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ως τριχόπτωση ορίζεται η απώλεια των μαλλιών. Η τριχόπτωση διαχωρίζεται σε φυσιολογική και παθολογική, παροδική ή χρόνια τριχόπτωση, ανάλογα με το αίτιο που την προκαλεί και τη χρονιότητά της. Η πτώση των μαλλιών αποτελεί μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού. Καθημερινά πέφτουν περίπου ~50-100 τρίχες οι οποίες όμως αντικαθίστανται από νέες. Όταν δεν υπάρχει η γέννηση νέου τριχωτού επέρχεται αραίωση και η τριχόπτωση αναφέρεται ως παθολογική.

Αίτια

Η τριχόπτωση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες όπως ορμονικές διαταραχές, γενετική προδιάθεση, άγχος, λήψη ορισμένων φαρμάκων, κακή διατροφή, εγκυμοσύνη ή θηλασμός (επιλόχεια τριχόπτωση), καθώς και σε ορισμένες παθήσεις. Η συχνότερη αιτία τριχόπτωσης είναι η κληρονομικότητα. Εάν και εμφανίζεται εξίσου και στα δύο φύλλα, οι άνδρες φαίνεται να παρουσιάζουν τριχόπτωση σε μεγαλύτερη συχνότητα, σε σχέση με τις γυναίκες, λόγω γενετικής προδιάθεσης (ανδρογενετική αλωπεκία). Το φθινόπωρο και το χειμώνα παρατηρείται μια φυσιολογική αύξηση της τριχόπτωσης, σε σύγκριση με τον υπόλοιπο χρόνο, η οποία είναι εποχιακή και δεν θα πρέπει να συγχέεται με παθολογικά αίτια τριχόπτωσης.

Αντιμετώπιση

Η αντιμετώπιση της τριχόπτωσης απαιτεί ένα συνδυασμό προϊόντων για καλύτερα αποτελέσματα, όπως τακτική χρήση ειδικών σαμπουάν και λοσιόν τριχόπτωσης που ενεργοποιούν και προστατεύουν το θύλακα της τρίχας καθώς και συμπληρώματα διατροφής τα οποία παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για θρέψη και ενίσχυση του τριχωτού της κεφαλής.

Συμπληρώματα διατροφής

Όσον αφορά τα συμπληρώματα διατροφής, οι φόρμουλες υπερισχύουν έναντι των μεμονωμένων συστατικών. Οι βασικές κατηγορίες συστατικών που υπάρχουν σε συμπληρώματα διατροφής είναι:

  • Αναστολείς της 5α-reductase (Saw Palmetto, Τσουκνίδα, Β-σιτοστερόλη). Η 5α-reductase αποτελεί ένα ένζυμο υπεύθυνο για τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη (DHT). Τα αυξημένα επίπεδα διυδροτεστοστερόνης ευθύνονται για την κληρονομική αλοπεκία, ειδικά στους άνδρες.
  • Θρέψη του τριχωτού και του θύλακα της τρίχας. Ομάδα στοιχείων τα οποία συμβάλλουν στο σχηματισμό και στην υγιή ανάπτυξη της τρίχας, όπως αμινοξέα (L-cysteine, L-methionine), βιταμίνες (Βιοτίνη, Φολικό οξύ, Βιταμίνη Β6, Παντοθενικό οξύ, Νικοτιναμίδιο), μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ενισχύουν τις ρίζες των μαλλιών και βοηθούν στην ενδυνάμωση των αδύναμων και λεπτών μαλλιών, προλαμβάνοντας την τριχόπτωση και ενισχύοντας τις φύτρες.
  • Αντιοξειδωτική δράση (Fenugreek, Συνένζυμο Q10, βιταμίνη Ε, σελήνιο, εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού, Acerolla). Ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν από οξειδωτικούς παράγοντες και ελεύθερες ρίζες, που καταστρέφουν το τριχωτό. Συμβάλλουν στην αναδόμηση της τρίχας και προστατεύουν τον θύλακα.