Κάλιο

Τι είναι το κάλιο; Το κάλιο ή αλλιώς Potassium είναι ένα απαραίτητο μέταλλο, το οποίο ρυθμίζει την ενδοκυττάρια ισορροπία των υγρών στο σώμα.  Ιδιότητες - που βοηθάει; Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μυών Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης Σε ποιές τροφές υπάρχει; Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι τα δημητριακά πρωϊνού ολικής άλεσης, οι μπανάνες, οι πατάτες, τα φασόλια,...
Περισσότερα

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-32% Solgar Potassium Gluconate 99 mg 100 tabs
Solgar Potassium Gluconate 99 mg 100 tabs
-50% Now Potassium Citrate 99 mg 180 caps
Now Potassium Citrate 99 mg 180 caps

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Κάλιο

Τι είναι το κάλιο;

Το κάλιο ή αλλιώς Potassium είναι ένα απαραίτητο μέταλλο, το οποίο ρυθμίζει την ενδοκυττάρια ισορροπία των υγρών στο σώμα. 

Ιδιότητες - που βοηθάει;

  • Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος
  • Συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία των μυών
  • Συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης
Σε ποιές τροφές υπάρχει;

Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι τα δημητριακά πρωϊνού ολικής άλεσης, οι μπανάνες, οι πατάτες, τα φασόλια, η σόγια, τα βερίκοκα, το πεπόνι, τα σύκα, το γάλα, το γιαούρτι, ο χυμός ντομάτας.

Έλλειψη: τι προκαλεί;

Η έλλειψη του στον οργανισμό προκαλεί υποκαλιαιμία, ανορεξία, ναυτία, κοιλιακό πόνο, μυϊκή αδυναμία και καρδιακή αρρυθμία.

Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη (ΣΗΠ)

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τους ενήλικες είναι τα 4.7 γραμμάρια. 

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, απόφραξη ή έλκη του γαστρεντερικού συστήματος, πεπτικό έλκος, νόσο Addison, καρδιακές αρρυθμίες ή οξεία αφυδάτωση δεν πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα με κάλιο. Η ταυτόχρονη λήψη του με διουρητικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ή φάρμακα για υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές καρδιακές διαταραχές και υπερκαλιαιμία, γι'αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται. Να αποφεύγεται, επίσης, η συμπληρωματική λήψη του κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

Το Vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή, τον υγιεινό τρόπο ζωής ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση, δεν είναι φάρμακα και δεν προορίζονται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου.

Το Vita4you καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει την ακρίβεια και την επιστημονική εγκυρότητα των πληροφοριών που παρέχονται στον ιστότοπο. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε οποιαδήποτε απόκλιση ή έχετε κάποια απορία σχετικά με το περιεχόμενο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.