Κάλιο

Το κάλιο ή αλλιώς Potassium είναι ένα απαραίτητο μέταλλο, το οποίο ρυθμίζει την ενδοκυττάρια ισορροπία των υγρών στο σώμα. ο κάλιο συμβάλλει στην κανονική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην κανονική λειτουργία των μυών, στη διατήρηση της κανονικής αρτηριακής πίεσης. Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι τα δημητριακά πρωϊνού ολικής άλεσης, οι μπανάνες, οι πατάτες, τα φασόλια, η σόγια, τα βερίκοκα, το πεπόνι, τα...
Περισσότερα

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35% Solgar Potassium Gluconate 99 mg 100 tabs
-50% Now Potassium Citrate 99 mg 180 caps

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Κάλιο

Το κάλιο ή αλλιώς Potassium είναι ένα απαραίτητο μέταλλο, το οποίο ρυθμίζει την ενδοκυττάρια ισορροπία των υγρών στο σώμα. ο κάλιο συμβάλλει στην κανονική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στην κανονική λειτουργία των μυών, στη διατήρηση της κανονικής αρτηριακής πίεσης.

Τροφές πλούσιες σε κάλιο είναι τα δημητριακά πρωϊνού ολικής άλεσης, οι μπανάνες, οι πατάτες, τα φασόλια, η σόγια, τα βερίκοκα, το πεπόνι, τα σύκα, το γάλα, το γιαούρτι, ο χυμός ντομάτας. Η έλλειψη του στον οργανισμό προκαλεί υποκαλιαιμία, ανορεξία, ναυτία, κοιλιακό πόνο, μυϊκή αδυναμία και καρδιακή αρρυθμία.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τους ενήλικες είναι τα 4.7 γραμμάρια. 

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, απόφραξη ή έλκη του γαστρεντερικού συστήματος, πεπτικό έλκος, νόσο Addison, καρδιακές αρρυθμίες ή οξεία αφυδάτωση δεν πρέπει να λαμβάνουν συμπληρώματα με κάλιο. Η ταυτόχρονη λήψη του με διουρητικά, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη ή φάρμακα για υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές καρδιακές διαταραχές και υπερκαλιαιμία, γι'αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται. Να αποφεύγεται, επίσης, η συμπληρωματική λήψη του κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

Τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.