Σερραπεπτάση

Η σερραπεπτάση (serrapeptase) είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που βοηθά τον οργανισμό να διασπά συγκεκριμένα είδη πρωτεϊνών, και παράγεται από τα στελέχη των βακτηριών του γένους Serratia. Η σερραπεπτάση είναι επιβοηθητική σε επώδυνες καταστάσεις που συνοδεύονται από οίδημα ή φλεγμονή όπως η οσφυαλγία, η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, η ινομυαλγία και το σύνδρομο καρπιαίαου σωλήνα. Επίσης χρησιμοποιείται σε καταστάσεις...
Περισσότερα

6 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-25% Viogenesis Serrapeptase 300.000 SPU 60 caps
Βαθμολογία:
97%
Viogenesis Serrapeptase 300.000 SPU 60 caps
-10% Smile SerraPlus Serrapeptase 60000 SPU 30 veg caps
Βαθμολογία:
100%
Smile SerraPlus Serrapeptase 60000 SPU 30 veg caps
-25% Dynamic Enzymes Serra Activ 60 vcaps
Βαθμολογία:
100%
Dynamic Enzymes Serra Activ 60 vcaps
-15% Enzymedica SerraGold 60 caps
Enzymedica SerraGold 60 caps
-35% Health Aid Serrapeptase 60000 IU 30 vegan caps
Βαθμολογία:
100%
Health Aid Serrapeptase 60000 IU 30 vegan caps
-25% Genecom Terra Flam 15 caps
Βαθμολογία:
67%
Genecom Terra Flam 15 caps

6 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Σερραπεπτάση

Η σερραπεπτάση (serrapeptase) είναι ένα πρωτεολυτικό ένζυμο που βοηθά τον οργανισμό να διασπά συγκεκριμένα είδη πρωτεϊνών, και παράγεται από τα στελέχη των βακτηριών του γένους Serratia. Η σερραπεπτάση είναι επιβοηθητική σε επώδυνες καταστάσεις που συνοδεύονται από οίδημα ή φλεγμονή όπως η οσφυαλγία, η οστεοαρθρίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, η ινομυαλγία και το σύνδρομο καρπιαίαου σωλήνα. Επίσης χρησιμοποιείται σε καταστάσεις όπως η ιγμορίτιδα, η βρογχίτιδα, η λαρυγγίτιδα, η ωτίτιδα, η περιοδοντική νόσος, το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου και στην ελκώδη κολίτιδα.

Μια από τις σημαντικότερες δράσεις της σερραπεπτάσης, είναι η προστασία του καρδιακού ενδοθηλίου από την αρτηριοσκλήρωση. Πιο συγκεκριμένα έχει την ιδιότητα να καταστέλλει την ινωδολυτική δραστικότητα και την αυξημένη διαπερατότητα των αγγείων, και να διασπά το ινώδες και το ινωδογόνο χωρίς να επηρεάζει τις υγιείς πρωτεϊνες και τον υγιή ιστό. Με τον τρόπο αυτό προλαμβάνει τη εμφάνιση των θρόμβων και βοηθά στη διάσπασή τους, μειώνει την αθηρωματική πλάκα, βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος και οδηγεί στην καλύτερη οξυγόνωση του σώματος και σε καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία συνολικά.

Για τη σερραπεπτάση δεν έχει οριστεί συνιστώμενη δοσολογία. Οι θεραπευτικές δόσεις για τους ενήλικες, κυμαίνονται σύμφωνα με τη διαθέσιμη βιβλιογραφία, από 10 έως 60 mg ημερησίως που αντιστοιχούν σε 20.000 έως 120.000 μονάδες ενζυμικής δραστικότητας.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις :

Δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα με προβλήματα πήξης ή που άτομα που λαμβάνουν αντιπηκτικά φάρμακα και ασπιρίνη, όπως επίσης κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Δεν είναι κατάλληλη για παιδιά και εφήβους. Επίσης πρέπει να διακόπτεται η χρήση της τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση. Να μην συνδιάζεται με συμπληρώματα διατροφής όπως τα ιχθυέλαια, το σκόρδο και το turmeric (κάρυ), ιδιαίτερα από άτομα με ιστορικό καρδιαγγειακών και προβλημάτων του κυκλοφορικού συστήματος.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.