Ψύλλιο

Το ψίλλιο ή αλλιώς psyllium ανήκει στις εδώδιμες φυτικές ίνες που προέρχονται από τον σπόρο του φυτού Plantago ovate. Είναι ένας υδατοδιαλυτός πολυσακχαρίτης, που ανήκει από χημικής άποψης στην ομάδα των αραβινοξυλανών. Απορροφά πολλές φορές το βάρος του σε νερό με αποτέλεσμα να δημιουργεί στο έντερο ένα «τζελ» το οποίο βελτιώνει τη κινητικότητα, αυξάνει τον όγκο των κοπράνων και προλαμβάνει και...
Περισσότερα

5 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-25% Βιο-Αγρός Psyllium σκόνη 150 gr
Βαθμολογία:
93%
Βιο-Αγρός Psyllium σκόνη 150 gr
-32% Solgar Psyllium Husk Fibre 500 mg 200 veg.caps
Βαθμολογία:
100%
Solgar Psyllium Husk Fibre 500 mg 200 veg.caps
-35% Health Aid Psyllium Husk Fibre Powder 300 gr
Health Aid Psyllium Husk Fibre Powder 300 gr
-50% Now Psyllium Husk 500 mg 200 caps
Βαθμολογία:
100%
Now Psyllium Husk 500 mg 200 caps
-35% Health Aid Psyllium Husk 1000 mg 60 caps
Health Aid Psyllium Husk 1000 mg 60 caps

5 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Ψύλλιο

Το ψίλλιο ή αλλιώς psyllium ανήκει στις εδώδιμες φυτικές ίνες που προέρχονται από τον σπόρο του φυτού Plantago ovate. Είναι ένας υδατοδιαλυτός πολυσακχαρίτης, που ανήκει από χημικής άποψης στην ομάδα των αραβινοξυλανών. Απορροφά πολλές φορές το βάρος του σε νερό με αποτέλεσμα να δημιουργεί στο έντερο ένα «τζελ» το οποίο βελτιώνει τη κινητικότητα, αυξάνει τον όγκο των κοπράνων και προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει την απορρόφηση της χοληστερόλης και της γλυκόζης, βελτιώνοντας το λιπιδαιμικό και το γλυκαιμικό προφίλ. Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για το ψίλλιο. 

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

Το ψίλλιο δεν θα πρέπει να λαμβάνεται από άτομα με αποφράξεις του γαστρεντερικού συστήματος. Οι διαβητικοί και τα άτομα με υπερχοληστερολαιμία θα πρέπει να το λαμβάνουν μόνο με ιατρική παρακολούθηση. Επίσης, μειώνει τη δράση της ασπιρίνης, των αντιπηκτικών φαρμάκων, αλλά και του ασβεστίου, του σιδήρου, του ψευδάργυρου και του μαγνησίου. Να μην λαμβάνεται αμέσως πριν τον ύπνο. Δεν υπάρχουν μελέτες σχετικά με την συμπληρωματική λήψη του κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό και συνεπώς θα πρέπει να αποφεύγεται.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.