Ιώδιο

Το ιώδιο είναι ένα απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό ιχνοστοιχείο. Το σώμα μας χρειάζεται ιώδιο αλλά δεν μπορεί να παράγει. Γι'αυτό είναι απαραίτητη η λήψη του μέσω της τροφής. Οι κύριες πηγές του είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά. Η έλλειψη ιωδίου προκαλεί υποθυρεοειδισμό, ενώ η συμπληρωματική χορήγηση του είναι απαραίτητη στους αυστηρά χορτοφάγους (vegans).  Το ιώδιο συμβάλλει στην κανονική γνωστική...
Περισσότερα

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
Lamberts Iodine 150 mcg 180 tabs
Unipharma Iodo Fix 200 μg 60 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5

2 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Ιώδιο

Το ιώδιο είναι ένα απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανισμό ιχνοστοιχείο. Το σώμα μας χρειάζεται ιώδιο αλλά δεν μπορεί να παράγει. Γι'αυτό είναι απαραίτητη η λήψη του μέσω της τροφής. Οι κύριες πηγές του είναι τα ψάρια και τα θαλασσινά. Η έλλειψη ιωδίου προκαλεί υποθυρεοειδισμό, ενώ η συμπληρωματική χορήγηση του είναι απαραίτητη στους αυστηρά χορτοφάγους (vegans). 

Το ιώδιο συμβάλλει στην κανονική γνωστική λειτουργία, στον φυσιολογικό μεταβολισμό της ενεργειακής απόδοσης, στην κανονική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη διατήρηση του φυσιολογικού δέρματος, στην κανονική παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών και στην κανονική λειτουργία του θυρεοειδούς.

Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 150 μg για άνδρες και γυναίκες. 

Προφυλάξεις κατά τη λήψη/αλληλεπιδράσεις:

Η λήψη ιωδίου χωρίς ιατρική παρακολούθηση θα πρέπει να αποφεύγεται, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις θυρεοειδικής νόσου. Δεν ενδείκνυται η λήψη κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό.

Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.