Εγκυμοσύνη - Θηλασμός

H εγκυμοσύνη αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές περιόδους για μια γυναίκα. Τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης όσο και της γαλουχίας, η σωστή θρέψη και διατροφή της μητέρας καθορίζουν την έκβαση της κύησης, την εμβρυϊκή ανάπτυξη και την ικανότητα παραγωγής γάλακτος, στη συνέχεια. Διατροφικές ανάγκες Μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι απολύτως απαραίτητη καθ' όλη της διάρκεια της κύησης, ιδιαίτερα το...
Περισσότερα

ΠροΪόντα 1-16 από 27

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-10% Meditrina Lactiferon Plus 20 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35% WinMedica SiderAL Folico 20 sachets
Βαθμολογία:
5% of 5
-40% Weleda Τσάι Θηλασμού 20 φακελάκια
Βαθμολογία:
5% of 5
-30% Vitabiotics Pregnacare Breastfeeding 56 tabs/28 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-30% Vitabiotics Pregnacare Original 30 tabs
-25% Epsilon Health Neogravigil 30 caps
-30% Vitabiotics Pregnacare Plus 56 tabs
-35% Lamberts StrongStart MVM 60 tabs
-5% Holle Τσάι θηλασμού 20 φακελάκια
-10% ITF Iofolen 30 caps
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-25% Himalaya Shatavari (Asparagus) 60 caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-35% Solgar Prenatal Nutrients 120 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-10% ITF Folivit B12 28 tabs
-30% Vitabiotics Pregnacare Max 56 tabs / 28 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-40% Nature's Bounty Prenatal Πολυβιταμίνη για εγκύους με Φολικό οξύ 30 tabs
-35% Solgar Prenatal Nutrients 60 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5

ΠροΪόντα 1-16 από 27

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Εγκυμοσύνη - Θηλασμός

H εγκυμοσύνη αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές περιόδους για μια γυναίκα. Τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης όσο και της γαλουχίας, η σωστή θρέψη και διατροφή της μητέρας καθορίζουν την έκβαση της κύησης, την εμβρυϊκή ανάπτυξη και την ικανότητα παραγωγής γάλακτος, στη συνέχεια.

Διατροφικές ανάγκες

Μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι απολύτως απαραίτητη καθ' όλη της διάρκεια της κύησης, ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο, κατά την περίοδο της σύλληψης και του θηλασμού. Γυναίκες που παρουσιάζουν ελλείψεις σε ορισμένα διατροφικά συστατικά, αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής ή πρόωρου τοκετού, ανάπτυξης δυσπλασιών και νευρολογικών διαταραχών, χαμηλού βάρους γέννησης στο έμβρυο, προεκλαμψίας και περιγεννητικού θανάτου.

Συμπληρώματα διατροφής

Κατά τη διάρκεια της κύησης οι ανάγκες στα περισσότερα θρεπτικά συστατικά αυξάνουν έως και διπλασιάζονται. Τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά και ο ρόλος τους την περίοδο της σύλληψης και της εγκυμοσύνης είναι:

  • Σίδηρος (Iron). Κύριο συστατικό της αιμογλοβίνης του αίματος και υπεύθυνο μέταλλο για τη δέσμευση και μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς, για την ανάπτυξη του εμβρύου. Λόγο της αύξησης του όγκου του αίματος, οι ανάγκες σε σίδηρο είναι σημαντικά αυξημένες.
  • Φολικό οξύ (Folic acid). Βιταμίνη του συμπλέγματος Β απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρυϊκού νευρικού συστήματος και τη σύνθεση DNA. Έλλειψη φολικού οξέος αυξάνει τον κίνδυνο περιγεννητικού θανάτου, πρόωρης γέννησης και προβλημάτων του νευρικού σωλήνα. Η λήψη φολικού οξέος ενδείκνυται να ξεκινά από την περίοδο της σύλληψης. 
  • Ασβέστιο (Calcium). Μέταλλο απαραίτητο για την υγιή οστική ανάπτυξη, την καλή νευρομυϊκή λειτουργία και καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. 
  • Βιταμίνη D (Vitamin D). Λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία συμμετέχει στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην υγιή οστική ανάπτυξη και διαίρεση των κυττάρων. Βοηθά στην απορρόφηση και μεταβολισμό του ασβεστίου και του φωσφόρου.
  • Ωμέγα 3 και 6 λιπαρά οξέα. Απαραίτητα για την σωστή εγκεφαλική ανάπτυξη και ανάπτυξη του αμφιβληστροειδούς στο έμβρυο. Επαρκής λήψη συμβάλλει στην πρόληψη της περιγεννητικής κατάθλιψης στη μητέρα.
  • Προβιοτικά (Probiotics). Συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου της μητέρας και στην ανακούφιση των γαστρεντερικών συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης (δυσκοιλιότητα, διάρροια κ.α.) Ενισχύουν τη μικροχλωρίδα και βοηθούν στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.