Εγκυμοσύνη - Θηλασμός

H εγκυμοσύνη αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές περιόδους για μια γυναίκα. Τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης όσο και της γαλουχίας, η σωστή θρέψη και διατροφή της μητέρας καθορίζουν την έκβαση της κύησης, την εμβρυϊκή ανάπτυξη και την ικανότητα παραγωγής γάλακτος, στη συνέχεια. Διατροφικές ανάγκες Μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι απολύτως απαραίτητη καθ' όλη της διάρκεια της κύησης, ιδιαίτερα το...
Περισσότερα

28 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Prenatal Nutrients 60 tabs
-35%
Solgar Prenatal Nutrients 120 tabs
-25%
Minami MorDHA Prenatal 60 softgels
-35%
Lamberts StrongStart MVM 60 tabs
-25%
Himalaya Shatavari (Asparagus) 60 caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-30%
Nature's Plus Ultra Prenatal 90 tabs
-30%
Nature's Plus Source of Life Prenatal 90 tabs
-40%
Weleda Τσάι Θηλασμού 20 φακελάκια
Βαθμολογία:
5% of 5
Nutriprem Breast Milk Fortifier 50 sachets x 2.2 gr
-5%
Holle Τσάι θηλασμού 20 φακελάκια
-25%
Epsilon Health Neogravigil 30 caps
-10%
ITF Iofolen 30 caps
-45%
Now Prenatal Gels DHA 90 softgels
-25%
BetterYou Dlux Pregnancy Vitamin D oral spray 1000 IU 25 ml
-30%
Vitabiotics Pregnacare Liquid 200 ml
-30%
Vitabiotics Pregnacare Max 56 tabs / 28 caps

28 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

H εγκυμοσύνη αποτελεί μια από τις πιο ξεχωριστές περιόδους για μια γυναίκα. Τόσο κατά τη διάρκεια της κύησης όσο και της γαλουχίας, η σωστή θρέψη και διατροφή της μητέρας καθορίζουν την έκβαση της κύησης, την εμβρυϊκή ανάπτυξη και την ικανότητα παραγωγής γάλακτος, στη συνέχεια.

Διατροφικές ανάγκες

Μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι απολύτως απαραίτητη καθ' όλη της διάρκεια της κύησης, ιδιαίτερα το πρώτο τρίμηνο, κατά την περίοδο της σύλληψης και του θηλασμού. Γυναίκες που παρουσιάζουν ελλείψεις σε ορισμένα διατροφικά συστατικά, αυξάνουν τον κίνδυνο αποβολής ή πρόωρου τοκετού, ανάπτυξης δυσπλασιών και νευρολογικών διαταραχών, χαμηλού βάρους γέννησης στο έμβρυο, προεκλαμψίας και περιγεννητικού θανάτου.

Συμπληρώματα διατροφής

Κατά τη διάρκεια της κύησης οι ανάγκες στα περισσότερα θρεπτικά συστατικά αυξάνουν έως και διπλασιάζονται. Τα σημαντικότερα θρεπτικά συστατικά και ο ρόλος τους την περίοδο της σύλληψης και της εγκυμοσύνης είναι:

  • Σίδηρος (Iron). Κύριο συστατικό της αιμογλοβίνης του αίματος και υπεύθυνο μέταλλο για τη δέσμευση και μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς, για την ανάπτυξη του εμβρύου. Λόγο της αύξησης του όγκου του αίματος, οι ανάγκες σε σίδηρο είναι σημαντικά αυξημένες.
  • Φολικό οξύ (Folic acid). Βιταμίνη του συμπλέγματος Β απαραίτητη για τη σωστή ανάπτυξη του εμβρυϊκού νευρικού συστήματος και τη σύνθεση DNA. Έλλειψη φολικού οξέος αυξάνει τον κίνδυνο περιγεννητικού θανάτου, πρόωρης γέννησης και προβλημάτων του νευρικού σωλήνα. Η λήψη φολικού οξέος ενδείκνυται να ξεκινά από την περίοδο της σύλληψης. 
  • Ασβέστιο (Calcium). Μέταλλο απαραίτητο για την υγιή οστική ανάπτυξη, την καλή νευρομυϊκή λειτουργία και καλή λειτουργία του κυκλοφορικού συστήματος. 
  • Βιταμίνη D (Vitamin D). Λιποδιαλυτή βιταμίνη η οποία συμμετέχει στο ανοσοποιητικό σύστημα, στην υγιή οστική ανάπτυξη και διαίρεση των κυττάρων. Βοηθά στην απορρόφηση και μεταβολισμό του ασβεστίου και του φωσφόρου.
  • Ωμέγα 3 και 6 λιπαρά οξέα. Απαραίτητα για την σωστή εγκεφαλική ανάπτυξη και ανάπτυξη του αμφιβληστροειδούς στο έμβρυο. Επαρκής λήψη συμβάλλει στην πρόληψη της περιγεννητικής κατάθλιψης στη μητέρα.
  • Προβιοτικά (Probiotics). Συμβάλλουν στην υγεία του εντέρου της μητέρας και στην ανακούφιση των γαστρεντερικών συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης (δυσκοιλιότητα, διάρροια κ.α.) Ενισχύουν τη μικροχλωρίδα και βοηθούν στην απορρόφηση θρεπτικών συστατικών.