Μέντα

Η μέντα ή αλλιώς Mentha piperita είναι ευρέως γνωστή για τη χρήση της ως γευστικό πρόσθετο στα τρόφιμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματική σε καταστάσεις όπως σπαστική κολίτιδα, δυσπεψία, ενώ δρα και κατά του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού. Βοηθάει στην αντιμετώπιση δυσάρεστων συμπτωμάτων όπως φούσκωμα, καούρα και πόνοι στο στομάχι. Επίσης, καταπραΰνει τον βρογχοσπασμό, ενώ χρησιμοποιείται σε αλοιφές για την αντιμετώπιση...
Περισσότερα

3 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35% Health Sign HS Peppermint Oil 200 mg 30 softgels
Health Sign HS Peppermint Oil 200 mg 30 softgels
-33% Lamberts Peppermint Oil 100 mg 90 caps
Lamberts Peppermint Oil 100 mg 90 caps
Epsilon Health Mintea DR 30 caps
Epsilon Health Mintea DR 30 caps

3 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Μέντα

Η μέντα ή αλλιώς Mentha piperita είναι ευρέως γνωστή για τη χρήση της ως γευστικό πρόσθετο στα τρόφιμα. Μελέτες έχουν δείξει ότι είναι αποτελεσματική σε καταστάσεις όπως σπαστική κολίτιδα, δυσπεψία, ενώ δρα και κατά του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού. Βοηθάει στην αντιμετώπιση δυσάρεστων συμπτωμάτων όπως φούσκωμα, καούρα και πόνοι στο στομάχι. Επίσης, καταπραΰνει τον βρογχοσπασμό, ενώ χρησιμοποιείται σε αλοιφές για την αντιμετώπιση των μυαλγιών. Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για τη μέντα. 

Προφυλάξεις κατά τη λήψη/αλληλεπιδράσεις:

Η λήψη μέντας αντενδείκνυται σε άτομα που πάσχουν από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, χολολιθίαση και ηπατική νόσο. Το αιθέριο έλαιο μέντας δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε βρέφη και παιδιά. Η λήψη μέντας σε μορφή συμπληρώματος κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό πρέπει να αποφεύγεται. Η κατανάλωση αφεψήματος είναι ασφαλής.

Το Vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.