Ρουτίνη

  Η κουερσετίνη και η ρουτίνη ανήκουν στα φλαβονοειδή, δηλαδή σε μια ομάδα φυτικών χρωστικών ουσιών. Τα φλαβονοειδή μειώνουν τον κίνδυνο για πολλές χρόνιες παθήσεις. Τροφές πλούσιες σε κουερσετίνη και ρουτίνη είναι το φραγκοστάφυλο, τα μούρα, τα μήλα, το κρεμμύδι, το φαγόπυρο, ο μαϊντανός, το πράσινο τσάι, ο ευκάλυπτος, το θυμάρι και τα βότανα ginkgo biloba και βαλσαμόχορτο (St. John’s...
Περισσότερα

2 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Rutin 500 mg 50 tabs
-35%
Lamberts Rutin and Vitamin C 500 mg plus Bioflavonoids 90 tabs

2 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

  Η κουερσετίνη και η ρουτίνη ανήκουν στα φλαβονοειδή, δηλαδή σε μια ομάδα φυτικών χρωστικών ουσιών. Τα φλαβονοειδή μειώνουν τον κίνδυνο για πολλές χρόνιες παθήσεις. Τροφές πλούσιες σε κουερσετίνη και ρουτίνη είναι το φραγκοστάφυλο, τα μούρα, τα μήλα, το κρεμμύδι, το φαγόπυρο, ο μαϊντανός, το πράσινο τσάι, ο ευκάλυπτος, το θυμάρι και τα βότανα ginkgo biloba και βαλσαμόχορτο (St. John’s wort).

   Είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά, συμβάλλουν στην προστασία της καρδιάς και βοηθούν σε περιπτώσεις αλλεργιών, καθώς μειώνουν τη δράση της ισταμίνης. Η κουερσετίνη ή quercetin χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων καταστάσεων της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων π.χ. υψηλή χοληστερόλη, αθηροσκλήρωση, καρδιακή νόσος και προβλήματα του κυκλοφορικού. Επίσης, χρησιμοποιείται σε διαβήτη, καταρράκτη, αλλεργική ρινίτιδα, πεπτικό έλκος, φλεγμονές, άσθμα, ουρική αρθρίτιδα, ιογενείς λοιμώξεις, σχιζοφρένεια, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS) και την πρόληψη του καρκίνου. Επειδή διαθέτει αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και στην αντιμετώπιση χρόνιων φλεγμονών στον προστάτη.  Συχνά, η κουερσετίνη χρησιμοποιείται από αθλητές για αύξηση της αντοχής και βελτίωση της απόδοσης.

   Η ρουτίνη ή routin θεωρείται από πολλούς ότι μπορεί να δυναμώσει τις φλέβες, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται σε κιρσούς, εσωτερική αιμορραγία, αιμορροΐδες και για την πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων. Συχνά, χρησιμοποιείται για πρόληψη δυσάρεστων επιπτώσεων του καρκίνου, όπως βλεννογονίτιδα. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε καταστάσεις όπως η οστεοαρθρίτιδα, εάν συνδυαστεί με τρυψίνη και βρωμελαΐνη. Δεν έχει οριστεί συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη για την κερσετίνη και τη ρουτίνη. Η θεραπευτική δοσολογία κυμαίνεται από 250-750 mg. H υπερδοσολογία μπορεί να προκαλέσει ναυτία.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

   Η λήψη κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

  Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.