Νικοτιναμίδη

Η νικοτιναμίδη είναι η φυσική μορφή της βιταμίνης Β3 ή αλλιώς Νιασίνης. Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία βρίσκεται στο κρέας στα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης. Είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των λιπών και των υδατανθράκων. Βοηθάει επίσης στη λειτουργία της πέψης, καθώς συμβάλει στην παραγωγή υδροχλωρικού οξέως.   Η νιασίνη βοηθάει σημαντικά στη διατήρηση...
Περισσότερα

2 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Lamberts Nicotinamide 250 mg 100 tabs
-8%
Natural Doctor Nicotinamide 500 mg 90 vcaps

2 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η νικοτιναμίδη είναι η φυσική μορφή της βιταμίνης Β3 ή αλλιώς Νιασίνης. Είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη η οποία βρίσκεται στο κρέας στα ψάρια, τους ξηρούς καρπούς, τα γαλακτοκομικά και τα προϊόντα ολικής άλεσης. Είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό των λιπών και των υδατανθράκων. Βοηθάει επίσης στη λειτουργία της πέψης, καθώς συμβάλει στην παραγωγή υδροχλωρικού οξέως.

 

Η νιασίνη βοηθάει σημαντικά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος, στο νευρικό και το καρδιαγγειακό σύστημα, ενώ μειώνει τη χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια. Τέλος, βοηθάει στην ημικρανία και τον πονοκέφαλο που οφείλονται στο προεμμηνορυσιακό συνδρόμο. Η έλλειψή της προκαλεί ξηροστομία, γλωσσίτιδα, δερματίτιδα, σύγχυση και διάρροια.

  Η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι τα 14 mg για τις γυναίκες και τα 16 mg για τους άντρες. Η δοσολογία είναι 15-30mg για κανονικές καταστάσεις, 100mg σε περιόδους έντονου στρες και 250-500mg για υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκεριδία. Η δοσολογία της νιασίνης πρέπει να αυξάνεται σταδιακά και να κατανέμεται ομαλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, σε μορφή "no flush". Τέλος, για καλύτερη απορρόφηση προτείνεται η ταυτόχρονη λήψη συμπλέγματος Β.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση/αλληλεπιδράσεις:

   Άτομα με σακχαρώδη διαβήτη, πεπτικό έλκος και υπερλιπιδαιμία πρέπει να λαμβάνουν τη νικοτιναμίδη μόνο κατόπιν ιατρικού ελέγχου. Η χρήση της κατά την εγκυμοσύνη και το θηλασμό είναι ασφαλής με ιατρική παρακολούθηση.

   Το vita4you σας ενημερώνει ότι τα συμπληρώματα διατροφής δεν υποκαθιστούν την ισορροπημένη διατροφή ή την ιατρική συμβουλή/γνωμάτευση και δεν είναι φάρμακα.