Υποθυρεοειδισμός

Δε βρέθηκαν προϊόντα

Πληροφορίες - Υποθυρεοειδισμός

Ο θυρεοειδής είναι ο μεγαλύτερος ενδοκρινής αδένας του σώματος. Βρίσκεται στο λαιμό και έχει σχήμα πεταλούδας. Ως υποθυρεοειδισμός ορίζεται η υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, δηλαδή, η μειωμένη παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών, Τ3 (Τριιωδοθυρονίνη) και Τ4 (Θυροξίνη). Υπάρχουν πολλοί τύποι υποθυρεοειδισμού, με την πιο κοινή πάθηση να είναι η θυρεοειδίτιδα Hasmimoto, ένα αυτοάνοσο νόσημα.

Ο θυρεοειδής αδένας βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού και συμμετέχει σχεδόν σε όλες τις μεταβολικές διαδικασίες του σώματος όπως στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, της καρδιακής συχνότητας, της έμμηνου ρύσης, της αιμοποίηση κ.α.. Τα άτομα με υποθυρεοειδισμό διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να αποκτήσουν πολλές χρόνιες ασθένειες και αυτοάνοσα νοσήματα, όπως καρδιαγγειακή νόσο, αρθρίτιδα, λεύκη, διαβήτη κ.α.

Αίτια

Ανάλογα τον είδος του υποθυρεοειδισμού διαφοροποιούνται και τα αίτια. Σε περιπτώσεις θυρεοειδίτιδας Hashimoto, ο οργανισμός λανθασμένα παράγει αντισώματα που καταστρέφουν το θυρεοειδή αδένα, ενώ για τον υποθυρεοειδισμό με βρογχοκήλη ευθύνεται η μειωμένη πρόσληψη ιωδίου από τη διατροφή.

Διατροφή & Τρόπος Ζωής

Το ιώδιο συμβάλλει στη φυσιολογική παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών και στην κανονική λειτουργία του θυρεοειδούς. Το σελήνιο συμβάλλει στην κανονική λειτουργία του θυρεοειδούς. Τα παραπάνω αποτελούν επίσημους ισχυρισμούς υγείας από την Eυρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA).

  • Δωρεάν αποστολή με αγορές
    άνω των 39€
  • 100% Επιστροφή
    χρημάτων
    εντός 14 ημερών
  • Δώρο Mini προϊόντα
  • 2310 44 44 22 Τηλεφωνική εξυπηρέτηση
    και παραγγελίες