Βρογχίτιδα

Ως βρογχίτιδα χαρακτηρίζεται η φλεγμονή των αεραγωγών (βρόγχων), οι οποίοι μεταφέρουν αέρα από και προς τους πνεύμονες (βρογχική δίοδος). Υπάρχουν δύο τύποι βρογχίτιδας, η οξεία και η χρόνια και διαφοροποιούνται με βάση τη διάρκεια αλλά και το αίτιο που τις προκάλεσε. Κύριο χαρακτηριστικό όλων των τύπων βρογχίτιδας είναι η παραγωγή βλέννας και ο παραγωγικός βήχας. Αίτια Η οξεία βρογχίτιδα οφείλεται σε κάποια...
Περισσότερα

24 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-15%
Metapharm Synosan Rhonibrosan 60 tabs
-15%
Metapharm dp Krautersaft syrup 250 ml
-40%
Himalaya Diakof Syrup 100 ml
-28%
Himalaya Vasaka 60 caps
-28%
Arkocaps Thyme 45 caps
-28%
Arkocaps Pelargonium 45caps
-30%
A. Vogel Bronchosan 50 ml
-30%
A. Vogel Drosinula syrup 200 ml
-13%
GSE Aerobiotic 10 amp
-15%
Phonix Calcium Phoshoricum spag 50 ml
-20%
Charak Spasma syrup 200 ml
-50%
Now NAC 600 mg N-Acetyl Cysteine w/Selenium & Molybdenium 100 caps
-35%
Lamberts NAC N-Acetyl Cysteine 600 mg 90 caps
Βαθμολογία:
100%
-28%
Himalaya Bresol 60 tabs
Lehning Santa Herba 30 ml
-30%
A. Vogel Drosinula syrup 100 ml

24 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ως βρογχίτιδα χαρακτηρίζεται η φλεγμονή των αεραγωγών (βρόγχων), οι οποίοι μεταφέρουν αέρα από και προς τους πνεύμονες (βρογχική δίοδος). Υπάρχουν δύο τύποι βρογχίτιδας, η οξεία και η χρόνια και διαφοροποιούνται με βάση τη διάρκεια αλλά και το αίτιο που τις προκάλεσε. Κύριο χαρακτηριστικό όλων των τύπων βρογχίτιδας είναι η παραγωγή βλέννας και ο παραγωγικός βήχας.

Αίτια

Η οξεία βρογχίτιδα οφείλεται σε κάποια ιογενή λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος ή σε απλό κρυολόγημα. Η οξεία βρογχίτιδα διαρκεί έως και 10 ημέρες, εάν και ο βήχας μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες για να υποχωρήσει. Η χρόνια βρογχίτιδα αποτελεί μια σοβαρή κατάσταση η οποία οφείλεται συνήθως στο χρόνιο κάπνισμα ή στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD). Επιπλέον από τον έντονο βήχα και την παραγωγή βλέννας, άλλα συμπτώματα που υποδεικνύουν βρογχίτιδα είναι η δύσπνοια, η κόπωση, το αίσθημα βάρους στο στήθος και ο πυρετός.

Αντιμετώπιση

Τρόπος ζωής

Όσον αφορά τον τρόπο ζωής, συστήνεται άμεση διακοπή του καπνίσματος, διατήρηση της σωστής υγρασίας στο χώρο, άφθονη λήψη υγρών καθώς και αποφυγή της έκθεσης σε σκόνη ή ρύπους.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Αντιβηχική δράση (Δροσέρα, Κισσός, Γλυκόριζα, Θυμάρι). Διαθέτουν αντιβηχικές και μαλακτικές ιδιότητες. Ανακουφίζουν από τον επίμονο βήχα, ηρεμούν στους ερεθισμένους βρόγχους, ενώ παράλληλα διαθέτουν αποχρεμπτικές ιδιότητες συμβάλλοντας στην αποβολή της βλέννας.
  • Βλεννολυτική δράση (Lobelia, NAC, Ένζυμα, Ευκάλυπτος, Μενθόλη). Συμβάλλουν στην απέκκριση των βλεννωδών εκκρίσεων χάρη στις αποχρεμπτικές, βρογχοσπασμολυτικές και αποσυμφορητικές τους ιδιότητες. Μειώνουν τα συμπτώματα της βρογχίτιδας και συμβάλλουν στην ταχύτερη απομάκρυνση της βλέννας.
  • Ανοσοενισχυτική δράση (Εχινάκεια, Andopraphis, Αστράγαλος, Πελαργόνιο, Olive Leaf). Βότανα που χάρη στις ουσίες που περιέχουν ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού έναντι στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Χρησιμοποιούνται τόσο για πρόληψη όσο και αντιμετώπιση της βρογχίτιδας. Διαθέτουν αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, συμβάλλοντας στην μείωση της διάρκειας των συμπτωμάτων και ταχύτερη αποκατάσταση.