Βρογχίτιδα

Ως βρογχίτιδα χαρακτηρίζεται η φλεγμονή των αεραγωγών (βρόγχων), οι οποίοι μεταφέρουν αέρα από και προς τους πνεύμονες (βρογχική δίοδος). Υπάρχουν δύο τύποι βρογχίτιδας, η οξεία και η χρόνια και διαφοροποιούνται με βάση τη διάρκεια αλλά και το αίτιο που τις προκάλεσε. Κύριο χαρακτηριστικό όλων των τύπων βρογχίτιδας είναι η παραγωγή βλέννας και ο παραγωγικός βήχας. Αίτια Η οξεία βρογχίτιδα οφείλεται σε κάποια...
Περισσότερα

24 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-30%
Charak Spasma syrup 200 ml
-25%
Himalaya Bresol 60 tabs
-25%
Himalaya Koflet 100 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-50%
Now NAC 600 mg N-Acetyl Cysteine w/Selenium & Molybdenium 100 caps
-30%
A. Vogel Drosinula syrup 200 ml
-30%
A. Vogel Bronchosan 50 ml
-10%
Enzymedica MucoStop 48 caps
-25%
Himalaya Diakof Syrup 100 ml
-15%
Metapharm Synosan Rhonibrosan 60 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-13%
GSE Aerobiotic 10 amp
-40%
Health Aid Lungforte 30 tabs
-15%
Metapharm dp Krautersaft syrup 250 ml
-20%
Iamatica Pharmaceuticals Alfabon N-acetylcysteine 600 mg 30 sachets
-28%
Arkopharma Arkocaps Πελαργόνιο - Pelargonium 45 caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-15%
Agan Suprammune Defence 20 vegicaps
-28%
Arkopharma Arkocaps Ευκαλυπτος 45 caps

24 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Βρογχίτιδα

Ως βρογχίτιδα χαρακτηρίζεται η φλεγμονή των αεραγωγών (βρόγχων), οι οποίοι μεταφέρουν αέρα από και προς τους πνεύμονες (βρογχική δίοδος). Υπάρχουν δύο τύποι βρογχίτιδας, η οξεία και η χρόνια και διαφοροποιούνται με βάση τη διάρκεια αλλά και το αίτιο που τις προκάλεσε. Κύριο χαρακτηριστικό όλων των τύπων βρογχίτιδας είναι η παραγωγή βλέννας και ο παραγωγικός βήχας.

Αίτια

Η οξεία βρογχίτιδα οφείλεται σε κάποια ιογενή λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος ή σε απλό κρυολόγημα. Η οξεία βρογχίτιδα διαρκεί έως και 10 ημέρες, εάν και ο βήχας μπορεί να χρειαστεί εβδομάδες για να υποχωρήσει. Η χρόνια βρογχίτιδα αποτελεί μια σοβαρή κατάσταση η οποία οφείλεται συνήθως στο χρόνιο κάπνισμα ή στη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD). Επιπλέον από τον έντονο βήχα και την παραγωγή βλέννας, άλλα συμπτώματα που υποδεικνύουν βρογχίτιδα είναι η δύσπνοια, η κόπωση, το αίσθημα βάρους στο στήθος και ο πυρετός.

Αντιμετώπιση

Τρόπος ζωής

Όσον αφορά τον τρόπο ζωής, συστήνεται άμεση διακοπή του καπνίσματος, διατήρηση της σωστής υγρασίας στο χώρο, άφθονη λήψη υγρών καθώς και αποφυγή της έκθεσης σε σκόνη ή ρύπους.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Αντιβηχική δράση (Δροσέρα, Κισσός, Γλυκόριζα, Θυμάρι). Διαθέτουν αντιβηχικές και μαλακτικές ιδιότητες. Ανακουφίζουν από τον επίμονο βήχα, ηρεμούν στους ερεθισμένους βρόγχους, ενώ παράλληλα διαθέτουν αποχρεμπτικές ιδιότητες συμβάλλοντας στην αποβολή της βλέννας.
  • Βλεννολυτική δράση (Lobelia, NAC, Ένζυμα, Ευκάλυπτος, Μενθόλη). Συμβάλλουν στην απέκκριση των βλεννωδών εκκρίσεων χάρη στις αποχρεμπτικές, βρογχοσπασμολυτικές και αποσυμφορητικές τους ιδιότητες. Μειώνουν τα συμπτώματα της βρογχίτιδας και συμβάλλουν στην ταχύτερη απομάκρυνση της βλέννας.
  • Ανοσοενισχυτική δράση (Εχινάκεια, Andopraphis, Αστράγαλος, Πελαργόνιο, Olive Leaf). Βότανα που χάρη στις ουσίες που περιέχουν ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού έναντι στις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού. Χρησιμοποιούνται τόσο για πρόληψη όσο και αντιμετώπιση της βρογχίτιδας. Διαθέτουν αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, συμβάλλοντας στην μείωση της διάρκειας των συμπτωμάτων και ταχύτερη αποκατάσταση.