Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα αποτελεί μια συνηθισμένη πάθηση που αφορά την αυξημένη πίεση που ασκείται στο νεύρο του καρπού με αποτέλεσμα να εμφανίζεται πόνος, μούδιασμα, αδυναμία και μειωμένη  λειτουργικότητα. Τα συμπτώματα εάν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα σταδιακά επιδεινώνονται και απαιτούν χειρουργική επέμβαση. Αίτια Ο καρπιαίος σωλήνας αποτελεί μια στενή ανατομία του καρπού , η οποία διαπερνάται από νεύρα που νευρώνουν την παλάμη και...
Περισσότερα

11 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate) 50mg 50 tabs
-35%
Lamberts Vitamin Β6 (Pyridoxine) 50 mg 100 tabs
-40%
Health Aid Vitamin B6 (Pyridoxine HCl) 100 mg 90 tabs
-28%
Health Sign P-5-P (B6) 25 mg 60 caps
Βαθμολογία:
100%
-35%
Lanes Magnesium & Vitamin B6 20 eff tabs
-45%
Now B-6 100 mg 100 caps
-35%
Quest Vitamin B6 50 mg 60 tabs
-30%
Nature's Plus Vitamin B6 100 mg 90 tabs
-35%
Solgar Vitamin B-6 100 mg 100 tabs
-35%
Solgar Vitamin B-6 50 mg 100 tabs
-50%
InoPlus Magnesium & Vitamin B complex 20 eff tabs

11 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα αποτελεί μια συνηθισμένη πάθηση που αφορά την αυξημένη πίεση που ασκείται στο νεύρο του καρπού με αποτέλεσμα να εμφανίζεται πόνος, μούδιασμα, αδυναμία και μειωμένη  λειτουργικότητα. Τα συμπτώματα εάν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα σταδιακά επιδεινώνονται και απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Αίτια

Ο καρπιαίος σωλήνας αποτελεί μια στενή ανατομία του καρπού , η οποία διαπερνάται από νεύρα που νευρώνουν την παλάμη και ευθύνονται για την κινητικότητα και αισθητικότητα του χεριού. Το κύριο αίτιο εμφάνισης του συνδρόμου είναι η κληρονομικότητα, ορισμένες αθλητικές δραστηριότητες καθώς και βαριές χειρονακτικές εργασίες.

Αντιμετώπιση

Η αγωγή περιλαμβάνει ξεκούραση του καρπού, φυσιοθεραπείες καθώς και λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμάκων.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Βιταμίνη Β6 και P-5-P. Μειώνουν τη φλεγμονή των νεύρων, βοηθούν στην αναγέννηση και ταχύτερη αποκατάσταση του συνδρόμου καθώς και στη μείωση του πόνου και του μουδιάσματος. Η λήψη τους ενισχύεται από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
  • Μαγνήσιο (Magnesium). Διαθέτει μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Συμβάλλει στη μείωση της πίεσης των νεύρων στην περιοχή του καρπού και δρα συνεργιστικά με τη βιταμίνη Β6.

Νάρθηκες

Συμβάλλουν στην ακινητοποίηση του καρπού, διατηρώντας το χέρι σε ουδέτερη θέση. Μειώνουν την επιβάρυνσή του κατά τη διάρκεια της ημέρας και προστατεύουν τον καρπό από κάμψη κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου και συνήθως επιδεινώνονται τα συμπτώματα.