Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα αποτελεί μια συνηθισμένη πάθηση που αφορά την αυξημένη πίεση που ασκείται στο νεύρο του καρπού με αποτέλεσμα να εμφανίζεται πόνος, μούδιασμα, αδυναμία και μειωμένη  λειτουργικότητα. Τα συμπτώματα εάν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα σταδιακά επιδεινώνονται και απαιτούν χειρουργική επέμβαση. Αίτια Ο καρπιαίος σωλήνας αποτελεί μια στενή ανατομία του καρπού, η οποία διαπερνάται από νεύρα που νευρώνουν την παλάμη και ευθύνονται...
Περισσότερα

12 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Lanes Magnesium & Vitamin B6 20 eff tabs
-35%
Medical Pharmaquality Nevralip 600 retard 20 tabs
Βαθμολογία:
3% of 5
-35%
Lamberts Vitamin Β6 (Pyridoxine) 50 mg 100 tabs
-35%
Solgar P-5-P (Pyridoxal-5-Phosphate) 50 mg 50 tabs
-35%
Solgar Vitamin B-6 50 mg 100 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Solgar Vitamin B-6 100 mg 100 veg caps
-50%
InoPlus Magnesium & Vitamin B complex 20 eff tabs
-40%
Health Aid Vitamin B6 (Pyridoxine HCl) 100 mg 90 tabs
-35%
Nature's Plus Vitamin B6 100 mg 90 tabs
-50%
Now B-6 100 mg 100 caps
-35%
Quest Vitamin B6 50 mg 60 tabs
-35%
Lamberts P5P 20 mg Pyridoxal-5-Phosphate 60 tabs

12 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα αποτελεί μια συνηθισμένη πάθηση που αφορά την αυξημένη πίεση που ασκείται στο νεύρο του καρπού με αποτέλεσμα να εμφανίζεται πόνος, μούδιασμα, αδυναμία και μειωμένη  λειτουργικότητα. Τα συμπτώματα εάν δεν αντιμετωπιστούν κατάλληλα σταδιακά επιδεινώνονται και απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Αίτια

Ο καρπιαίος σωλήνας αποτελεί μια στενή ανατομία του καρπού, η οποία διαπερνάται από νεύρα που νευρώνουν την παλάμη και ευθύνονται για την κινητικότητα και αισθητικότητα του χεριού. Το κύριο αίτιο εμφάνισης του συνδρόμου είναι η κληρονομικότητα, ορισμένες αθλητικές δραστηριότητες καθώς και βαριές χειρονακτικές εργασίες.

Αντιμετώπιση

Η αγωγή περιλαμβάνει ξεκούραση του καρπού, φυσιοθεραπείες καθώς και λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και φαρμάκων.

Συμπληρώματα διατροφής

  • Βιταμίνη Β6 και P-5-P. Μειώνουν τη φλεγμονή των νεύρων, βοηθούν στην αναγέννηση και ταχύτερη αποκατάσταση του συνδρόμου καθώς και στη μείωση του πόνου και του μουδιάσματος. Η λήψη τους ενισχύεται από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
  • Μαγνήσιο (Magnesium). Διαθέτει μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Συμβάλλει στη μείωση της πίεσης των νεύρων στην περιοχή του καρπού και δρα συνεργιστικά με τη βιταμίνη Β6.

Νάρθηκες

Συμβάλλουν στην ακινητοποίηση του καρπού, διατηρώντας το χέρι σε ουδέτερη θέση. Μειώνουν την επιβάρυνσή του κατά τη διάρκεια της ημέρας και προστατεύουν τον καρπό από κάμψη κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου και συνήθως επιδεινώνονται τα συμπτώματα.