Ουλίτιδα - Πρόληψη

Η ουλίτιδα αποτελεί μια κοινή παθολογική κατάσταση της στοματικής κοιλότητας η οποία χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του περιοδοντικού ιστού. Αποτελεί το αρχικό στάδιο της περιοδοντικής νόσου και τα κύρια συμπτώματά της είναι αιμορραγία, κόκκινα και πρησμένα ούλα, ούλα που απομακρύνονται από τα δόντια και οδηγούν σε χαλάρωση, καθώς και αυξημένη ευαισθησία. Η ουλίτιδα έχει αποτέλεσμα την εμφάνιση κακοσμίας, τη χαλαρότερη στήριξη των...
Περισσότερα

10 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-30%
Frezyderm Prodilac Oral Kids 30 chewable tabs
-30%
Frezyderm Prodilac Oral 30 chewable tabs
-28%
MedMelon Flora Super 5 Probiotic Chewable 60 Lozenges
-30%
Nature's Plus Animal Parade Tooth Fairy 90 chewable tabs vanilla flavor
-35%
Apivita Propolis Βιολογικό διάλυμα Πρόπολης 50 ml
Βαθμολογία:
100%
-13%
GSE Oral Spray 30 ml
-10%
Biogaia Prodentis 30 tabs
-10%
Higher Nature Pro-Mints 60 Live Bacteria Mints chewable tabs
-30%
My elements Gum 4 Whitening 10 pcs
Starmel Bactoblis 14 pastilles

10 είδη

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η ουλίτιδα αποτελεί μια κοινή παθολογική κατάσταση της στοματικής κοιλότητας η οποία χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του περιοδοντικού ιστού. Αποτελεί το αρχικό στάδιο της περιοδοντικής νόσου και τα κύρια συμπτώματά της είναι αιμορραγία, κόκκινα και πρησμένα ούλα, ούλα που απομακρύνονται από τα δόντια και οδηγούν σε χαλάρωση, καθώς και αυξημένη ευαισθησία.

Η ουλίτιδα έχει αποτέλεσμα την εμφάνιση κακοσμίας, τη χαλαρότερη στήριξη των δοντιών και εάν δεν αντιμετωπιστεί κατάλληλα μπορεί να οδηγήσει σε περιοδοντίτιδα, μια σοβαρή οδοντική νόσο που δεν αντιστρέφεται εύκολα.

Αίτια

Η ουλίτιδα οφείλεται στην υπερανάπτυξη βακτηρίων στο στόμα και αποτελεί την απάντηση του οργανισμού απέναντι στην οδοντική μικροβιακή πλάκα. Η οδοντική μικροβιακή πλάκα οφείλεται στην ανάπτυξη μικροβίων λόγω των υπολειμμάτων τροφής και εξαιτίας της ελλιπούς στοματικής υγιεινής. Σταδιακά η πλάκα μετατρέπεται σε πέτρα και έτσι προκαλείται ερεθισμός των ούλων. Το αποτέλεσμα είναι η στήριξη του δοντιού σιγά-σιγά να αδυνατίζει και να εμφανίζεται η ρίζα του.

Πρόληψη

Η σωστή στοματική υγιεινή αποτελεί την καλύτερη πρόληψη. Περιλαμβάνει το σωστό βούρτσισμα των δοντιών και των ούλων, τη συστηματική χρήση οδοντικού νήματος ή μεσοδόντια βουρτσάκια, καθώς και στοματικού διαλύματος.

Μασώμενα προβιοτικά. Επικουρικά με τη σωστή στοματική υγιεινή, μπορούν αν χρησιμοποιηθούν συμπληρώματα διατροφής με προβιοτικά, ειδικά για τη στοματική κοιλότητα, τα οποία ισορροπούν τη μικροβιακή χλωρίδα του στόματος, αποτρέποντας την ανάπτυξη μικροβίων.

Άλλες ουσίες - βότανα με αντιμικροβιακή και βακτηριοστατική δράση, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μορφή σπρέι απευθείας στο στόμα είναι η πρόπολη, η εχινάκεια και το εκχύλισμα σπόρων γκρέιπφρουτ (GSE).