Μυοχαλαρωτικά

Η μυϊκή ένταση και ο αυξημένος μυϊκός τόνος αποτελούν συχνές καταστάσεις που απασχολούν πολύ κόσμο, αθλητές και αθλούμενους. Οι μύες έχουν την ιδιότητα να συστέλλονται και να διαστέλλονται, ανάλογα το νευρικό ερέθισμα που δέχονται. Οι μύες, φυσιολογικά, έχουν πάντοτε μια τάση, ακόμη και όταν είναι χαλαροί. Η αυξημένη μυϊκή ένταση, το λεγόμενο πιάσιμο, προκύπτει όταν υπάρχει συνεχής συστολή ενός μυός...
Περισσότερα

56 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-25%
Medicore Liposomal Magnesium + Optinerve mint flavour 150 ml
-30%
DioCare Diomag B6 30 tabs
-30%
DioCare Magnesium & Vitamin B6 orange flavor 24 eff tabs
Βαθμολογία:
100%
-45%
Doctor's Formulas Magnesium Formula 60 caps
-25%
Royal Green Magnesium Organic 60 caps
-40%
Nature's Bounty Μαγνήσιο 250 mg 100 tabs
-30%
F Ective Magnesium 300 mg B6 5 mg 30 tabs
-30%
Salus Floradix Magnesium 250 ml
-30%
Nature's Plus Kalm Assure Magnesium citrate 400 mg 90 vcaps
-30%
Nature's Plus Kalm Assure Magnesium powder orange flavour 522 gr
-30%
Nature's Plus Animal Parade Mag Kidz chewables cherry flavour 90 animal tabs
-30%
Nature's Plus Animal Parade Mag Kidz powder cherry flavour 144 gr
-15%
EthicSport Magnesio Liquido 25 ml
-30%
Power Health Vitasip Kids Μαγνήσιο & Β6 Κεράσι 7 καλαμάκια
-35%
Lamberts Magnesium 375 180 tabs
-20%
WinMedica UltraMag Oro 30 sachets x 1.8 gr

56 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η μυϊκή ένταση και ο αυξημένος μυϊκός τόνος αποτελούν συχνές καταστάσεις που απασχολούν πολύ κόσμο, αθλητές και αθλούμενους. Οι μύες έχουν την ιδιότητα να συστέλλονται και να διαστέλλονται, ανάλογα το νευρικό ερέθισμα που δέχονται. Οι μύες, φυσιολογικά, έχουν πάντοτε μια τάση, ακόμη και όταν είναι χαλαροί. Η αυξημένη μυϊκή ένταση, το λεγόμενο πιάσιμο, προκύπτει όταν υπάρχει συνεχής συστολή ενός μυός με αποτέλεσμα να υπάρχει πόνος και φλεγμονή.

Αίτια

Παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένη μυϊκή ένταση είναι η απότομη και υπερβολική χρήση ορισμένων μυών συνήθως λόγω άσκησης, η άσκηση σε αγύμναστους μύες, η έλλειψη ηλεκτρολυτών (μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο, κάλιο) καθώς και μη σωστή στάση σώματος. Η αυξημένη σύσπαση των μυών επιπλέον από δυσκολία στην κίνηση, πόνο και δυσφορία, μπορεί να ασκήσει πίεση σε ορισμένα νεύρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ταυτόχρονα οσφυαλγίες, ημικρανίες, πονοκέφαλοι, ινομυαλγία κ.α.

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

  • Μυοχαλάρωση (Μαγνήσιο, Βιταμίνη Β6). Ιχνοστοιχεία με συνεργιστική δράση. Έλλειψη οδηγεί σε ένταση, κράμπες και αυξάνει τη φλεγμονή στο σώμα. Η λήψη τους μειώνει το μυϊκό σπασμό, ηρεμεί το νευρικό σύστημα και βοηθά στη χαλάρωση των μυών.
  • Αντιφλεγμονώδης δράση (SAMe, Άρνικα). Διαθέτουν αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλουν στην ταχύτερη αποκατάσταση μυϊκών τραυματισμών. Βελτιώνουν την αιμάτωση, μειώνουν το οίδημα και τον πόνο, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση των μυών.