Ινομυαλγία

Ως ινομυαλγία ορίζεται ένα πολύπλοκο σύνδρομο όπου υπάρχει διάχυτος μυοσκελετικός πόνος, ο οποίος συνοδεύεται από διαταραχές ύπνου, μνήμης και διάθεσης καθώς και κόπωση. Ο πόνος που χαρακτηρίζει την ινομυαλγία μπορεί να εκδηλωθεί σε διάφορα σημεία του σώματος μετά από μικρή πίεση. Χαρακτηρίζεται από εξάρσεις και υφέσεις, ενώ η ένταση των συμπτωμάτων είναι υποκειμενική από άτομο σε άτομο. Τα συμπτώματα αρχίζουν...
Περισσότερα

55 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-35%
Solgar Magnesium with vitamin B6 100 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-40%
Health Aid Mag Citra 1900 mg 60 tabs
-32%
Health Sign Magnesium Citrate 150 mg 90 caps
Βαθμολογία:
4.65% of 5
-35%
Lamberts MagAsorb 150 mg 180 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
Lehning Biomag Agrumes 90 chewable tabs
-35%
Doctor's Formulas Magnesium 120 caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-35%
Lamberts MagAsorb 150 mg 60 tabs
-30%
Olympian Labs Magnesium Citrate 100 caps
-10%
Higher Nature True Food Magnesium Food State Nutrition 30 tabs
-40%
Forte Pharma Magne 300 90 tabs
-50%
Now Magnesium Malate 1000 mg 180 tabs
-15%
EthicSport Magnesio Liquido 25 ml
-30%
Nature's Plus Kalm Assure Magnesium powder orange flavour 522 gr
-30%
Nature's Plus Kalm Assure Magnesium citrate 400 mg 90 vcaps
-30%
Salus Floradix Magnesium 250 ml
-35%
Solgar Chelated Magnesium 100 mg 100 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5

55 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Ως ινομυαλγία ορίζεται ένα πολύπλοκο σύνδρομο όπου υπάρχει διάχυτος μυοσκελετικός πόνος, ο οποίος συνοδεύεται από διαταραχές ύπνου, μνήμης και διάθεσης καθώς και κόπωση. Ο πόνος που χαρακτηρίζει την ινομυαλγία μπορεί να εκδηλωθεί σε διάφορα σημεία του σώματος μετά από μικρή πίεση. Χαρακτηρίζεται από εξάρσεις και υφέσεις, ενώ η ένταση των συμπτωμάτων είναι υποκειμενική από άτομο σε άτομο. Τα συμπτώματα αρχίζουν μερικές φορές μετά από ένα φυσικό τραύμα, χειρουργική επέμβαση, λοίμωξη ή σημαντικό ψυχολογικό στρες.

Αίτια

Η ινομυαλγία αποτελεί ένα σύνδρομο τα αίτια του οποίου δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως. Τόσο περιβαλλοντικοί, όσο γενετικοί και ψυχολογικοί παράγοντες φαίνεται να ευθύνονται για την εμφάνισή του.

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

  • Νευρομυϊκή λειτουργία (Μαγνήσιο, Βιταμίνη Β6, Βιταμίνη Β1). Ιχνοστοιχεία με συνεργιστική δράση που στοχεύουν στη χαλάρωση των μυών και στην καλή νευρική λειτουργία. Δρουν συνεργιστικά, μειώνουν το μυϊκό σπασμό, ηρεμούν από την ένταση και το άγχος.
  • Αντιφλεγμονώδης δράση (Βρομελαΐνη, Κουρκουμάς, Αρπαγόφυτο, Boswellia, Άρνικα). Βότανα με αντιφλεγμονώδη, αναλγητική, επουλωτική και αντισηπτική δράση. Συμβάλλουν στη μείωση του πόνου και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της ινομυαλγίας. Βελτιώνουν την αιμάτωση, μειώνουν το οίδημα και τον πόνο, διευκολύνοντας έτσι την κίνηση των μυών.
  • Εφόσον η ινομυαλγία οφείλεται σε ψυχολογικά αίτια, συμπληρώματα διατροφής και βότανα που έχουν προσαρμογόνο δράση, ενδέχεται να ωφελήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων της ινομυαλγίας.