Γονιμότητα

Ως υπογονιμότητα ορίζεται ως αδυναμία σύλληψης, λόγω χαμηλής αναπαραγωγικής ικανότητας, είτε του άνδρα ή της γυναίκας. Αίτια Τα αίτια υπογονιμότητας διαφοροποιούνται ανάλογα το φύλο και χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Όσον αφορά τις γυναίκες παράγοντες όπως η ηλικία, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, η ενδομητρίωση καθώς και σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ικανότητα σύλληψης. Αντίστοιχα για τους άνδρες, η κακή διατροφή,...
Περισσότερα

64 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-16%
AMS Ova-Max 120 vcaps
Βαθμολογία:
4% of 5
-13%
ITF Inofert 30 Sachets
Βαθμολογία:
5% of 5
-16%
AMS FertiliMax 90 tablets
Βαθμολογία:
4.8% of 5
-30%
Genecom Terra Inositol 30 sachets x 6 gr
Βαθμολογία:
4.25% of 5
-35%
Lamberts Vitamin E Natural 400 IU 60 caps
-20%
Charak Addyzoa 100 tabs
Βαθμολογία:
1% of 5
-40%
Health Aid Vitamin E 200 IU Natural 60 caps
-35%
Lanes Vitamin E 400 IU 30 caps
-30%
Vitabiotics Wellman Conception 30 tabs
Βαθμολογία:
4% of 5
-35%
Solgar Vitamin E  Natural 400 IU 100 softgels
-35%
Lamberts Vitamin E Natural 400 IU 180 caps
-13%
AMS MetrioMed 60 vcaps
Βαθμολογία:
5% of 5
-50%
Now Inositol 500 mg Myo-Inositol form 100 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-30%
Vitabiotics Pregnacare Conception 30 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Lamberts Vitamin E Natural 250 IU 100 caps
-5%
ITF Inofert Combi 20 caps

64 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Γονιμότητα

Ως υπογονιμότητα ορίζεται ως αδυναμία σύλληψης, λόγω χαμηλής αναπαραγωγικής ικανότητας, είτε του άνδρα ή της γυναίκας.

Αίτια

Τα αίτια υπογονιμότητας διαφοροποιούνται ανάλογα το φύλο και χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Όσον αφορά τις γυναίκες παράγοντες όπως η ηλικία, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, η ενδομητρίωση καθώς και σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ικανότητα σύλληψης. Αντίστοιχα για τους άνδρες, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και το αυξημένο οξειδωτικό stress μπορεί να μειώσουν την κινητικότητα αλλά και την ποσότητα του σπέρματος.

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

Φόρμουλες ή μεμονωμένα συστατικά τα οποία αποσκοπούν να ενισχύσουν θρεπτικά τον οργανισμό, να βελτιώσουν την αναπαραγωγική ικανότητα καθώς και τη λειτουργία των ωοθηκών, την κινητικότητα και ποσότητα του σπέρματος.

  • Αμινοξέα (L-Καρνιτίνη και L-Αργινίνη). Συμμετέχουν στην παραγωγή σπερματικών υγρών, καθώς και στη βελτίωση της κινητικότητας και της ποσότητας του σπέρματος. Αυξάνουν την αιματική ροή (αύξηση του νιτρικού οξειδίου ΝΟ) στα αναπαραγωγικά όργανα τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες.
  • Βιταμίνες (Βιταμίνη Ε και Φολικό οξύ). Απαραίτητες για την υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος. Έλλειψη τους οδηγεί σε μειωμένη αναπαραγωγική ικανότητα, μείωση της ποσότητας και της πυκνότητας του σπερματικού υγρού, καθώς και σε προβλήματα στην ανάπτυξη τους εμβρύου σε περίπτωση κύησης (σύνδρομο νευρικού σωλήνα).
  • Αντιοξειδωτικά στοιχεία (Γλουταθειόνη, Σελήνιο, Ψευδάργυρος, Συνένζυμο Q10). Δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού, προστατεύοντας τα αναπαραγωγικά κύτταρα από περιβαλλοντικούς οξειδωτικούς παράγοντες. Συμβάλλουν στην κινητικότητα και βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος, στην καλύτερη ωρίμανση των ωαρίων, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σύλληψης.
  • Ινοσιτόλη. Ως μυο-ϊνοσιτόλη και εμπλέκεται στην καλή λειτουργία των ωοθηκών, στη σωστή ωορρηξία, καθώς και στην ωρίμανση και καλή ποιότητα των ωαρίων. Χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις υπερανδρογονισμού, συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών ή σε προβλήματα ωορρηξίας.
  • Πολυβιταμινικές φόρμουλες και Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Παρέχουν όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά, τα οποία εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και του αναπαραγωγικού συστήματος, ειδικότερα.
  • Ορμονορυθμιστικές ουσίες (Μελατονίνη, DHEA, Προγεστερόνη). Συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του έμμηνου κύκλου, στην ωρίμανση των ωοκυττάρων καθώς και στη βελτίωση της αναπαραγωγικής ικανότητας των γυναικών.
  • Βότανα (Black Cohosh, Agnus Castus, Wild Yam, Dong Quai, Fenugreek, Red Clover). Βοηθούν στην υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος των γυναικών, εξομαλύνοντας κυρίως τον κύκλο της περιόδου, παρουσιάζουν ορμονορυθμιστικές ιδιότητες και βελτιώνουν την ωορρηξία.