Γονιμότητα

Η υπογονιμότητα αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια. Ως υπογονιμότητα ορίζεται η αδυναμία ενός ζευγαριού να συλλάβει, λόγω χαμηλής αναπαραγωγικής ικανότητας, είτε του άνδρα ή της γυναίκας. Αίτια Τα αίτια υπογονιμότητας διαφοροποιούνται ανάλογα το φύλο και χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Όσον αφορά τις γυναίκες παράγοντες όπως η ηλικία, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, η ενδομητρίωση καθώς και σεξουαλικώς...
Περισσότερα

63 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-16%
AMS FertiliMax 90 tablets
Βαθμολογία:
4.8% of 5
-40%
Power Health Platinum Range Femina Fertinal 30 caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-10%
Evercare Axion Fertilaction Men 30 sachets
-10%
Evercare Axion Fertilaction Women 30 sachets
-13%
Swanson DHEA 25 mg 120 caps
-13%
AMS Polysitol 90 coated caplets
-13%
AMS MetrioMed 60 vcaps
Βαθμολογία:
5% of 5
-16%
AMS Ova-Max 120 vcaps
Βαθμολογία:
4% of 5
-13%
ITF Inofert 30 Sachets
Βαθμολογία:
5% of 5
-5%
ITF Inofert Combi 20 caps
-5%
ITF Inofert Plus 30 caps
-35%
Lamberts Strong Start For Men 30 caps 30 tabs
Βαθμολογία:
1% of 5
-30%
Nature's Plus ProCreation Female  60 veg.caps
Βαθμολογία:
4% of 5
-30%
Nature's Plus ProCreation Male 60 veg.caps
Profertil 180 caps
-10%
Profertil 60 caps

63 Προϊόντα

ανά σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Η υπογονιμότητα αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νέα ζευγάρια. Ως υπογονιμότητα ορίζεται η αδυναμία ενός ζευγαριού να συλλάβει, λόγω χαμηλής αναπαραγωγικής ικανότητας, είτε του άνδρα ή της γυναίκας.

Αίτια

Τα αίτια υπογονιμότητας διαφοροποιούνται ανάλογα το φύλο και χρήζουν διαφορετικής αντιμετώπισης. Όσον αφορά τις γυναίκες παράγοντες όπως η ηλικία, το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, η ενδομητρίωση καθώς και σεξουαλικώς μεταδιδόμενες παθήσεις μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ικανότητα σύλληψης. Αντίστοιχα για τους άνδρες, η κακή διατροφή, το κάπνισμα και το αυξημένο οξειδωτικό stress μπορεί να μειώσουν την κινητικότητα αλλά και την ποσότητα του σπέρματος.

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

Αποτελούν φόρμουλες ή μεμονωμένα συστατικά τα οποία αποσκοπούν να ενισχύσουν θρεπτικά τον οργανισμό, να βελτιώσουν την αναπαραγωγική ικανότητα καθώς και τη λειτουργία των ωοθηκών, την κινητικότητα και ποσότητα του σπέρματος.

  • Αμινοξέα (L-Καρνιτίνη και L-Αργινίνη). Συμμετέχουν στην παραγωγή σπερματικών υγρών, καθώς και στη βελτίωση της κινητικότητας και της ποσότητας του σπέρματος. Αυξάνουν την αιματική ροή (αύξηση του νιτρικού οξειδίου ΝΟ) στα αναπαραγωγικά όργανα τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες.
  • Βιταμίνες (Βιταμίνη Ε και Φολικό οξύ). Απαραίτητες για την υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος. Έλλειψη τους οδηγεί σε μειωμένη αναπαραγωγική ικανότητα, μείωση της ποσότητας και της πυκνότητας του σπερματικού υγρού, καθώς και σε προβλήματα στην ανάπτυξη τους εμβρύου σε περίπτωση κύησης (σύνδρομο νευρικού σωλήνα).
  • Αντιοξειδωτικά στοιχεία (Γλουταθειόνη, Σελήνιο, Ψευδάργυρος, Συνένζυμο Q10). Δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και ενισχύουν την αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού, προστατεύοντας τα αναπαραγωγικά κύτταρα από περιβαλλοντικούς οξειδωτικούς παράγοντες. Συμβάλλουν στην κινητικότητα και βελτίωση της ποιότητας του σπέρματος, στην καλύτερη ωρίμανση των ωαρίων, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες σύλληψης.
  • Ινοσιτόλη. Διατίθεται και ως μυο-ϊνοσιτόλη και εμπλέκεται στην καλή λειτουργία των ωοθηκών, στη σωστή ωορρηξία, καθώς και στην ωρίμανση και καλή ποιότητα των ωαρίων. Χρησιμοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις υπερανδρογονισμού, συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών ή σε προβλήματα ωορρηξίας.
  • Πολυβιταμινικές φόρμουλες και Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα. Παρέχουν όλα τα απαραίτητα ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά, τα οποία εξασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και του αναπαραγωγικού συστήματος, ειδικότερα.
  • Ορμονορυθμιστικές ουσίες (Μελατονίνη, DHEA, Προγεστερόνη). Συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία του έμμηνου κύκλου, στην ωρίμανση των ωοκυττάρων καθώς και στη βελτίωση της αναπαραγωγικής ικανότητας ανδρών και γυναικών.
  • Βότανα (Black Cohosh, Agnus Castus, Wild Yam, Dong Quai , Fenugreek, Red Clover). Βοηθούν στην υγεία του αναπαραγωγικού συστήματος των γυναικών, εξομαλύνοντας κυρίως τον κύκλο της περιόδου, παρουσιάζουν ορμονορυθμιστικές ιδιότητες και βελτιώνουν την ωορρηξία.