Επούλωση Πληγών

Το δέρμα αποτελεί το σύστημα του σώματος με την μεγαλύτερη επιφάνεια. Λειτουργεί ως φραγμός προστασίας του οργανισμού απέναντι σε εξωτερικούς παράγοντες και στο περιβάλλον και διακρίνεται σε 3 βασικές στιβάδες με την επιδερμίδα να αποτελεί το εξωτερικό στρώμα. Αίτια Δερματικές βλάβες μπορεί να προκληθούν από εξωτερικές επιδράσεις, δερματολογικές επεμβάσεις, τραύματα, χτυπήματα, κατακλίσεις καθώς και λόγω ορισμένων ασθενειών (π.χ. διαβήτης). Τα τραύματα κατηγοριοποιούνται...
Περισσότερα

18 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-15%
Hyperoil gel tube 30 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-40%
Epsilon Health Silben nano powder spray 125 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-15%
Hyperoil gel spray 100 ml
Βαθμολογία:
4% of 5
-35%
Master Aid Idra hydrogel 50 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-50%
Bradex Biosilver powder spray 125 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-25%
Ozonosan Oxaktiv Ozone Cream 30 ml
-10%
Jalplast cream 100 gr
-10%
Medimar Septomida spray 50 ml
-10%
Jalplast Cream Plus 100 gr
-49%
WinMedica Sofargen spray 125 ml
-10%
Farma Derma Cicatridina Spray 120 ml
-10%
Jalplast Spray 20 ml
-15%
Hyperoil Γάζες 10 pcs x 10 cm
-10%
Jalplast Gel 100 gr
-10%
Jalplast Γάζες 10 x 10 cm
-10%
Medimar Septomida 12 sachets x 12 gr

18 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Πληροφορίες - Επούλωση Πληγών

Το δέρμα αποτελεί το σύστημα του σώματος με την μεγαλύτερη επιφάνεια. Λειτουργεί ως φραγμός προστασίας του οργανισμού απέναντι σε εξωτερικούς παράγοντες και στο περιβάλλον και διακρίνεται σε 3 βασικές στιβάδες με την επιδερμίδα να αποτελεί το εξωτερικό στρώμα.

Αίτια

Δερματικές βλάβες μπορεί να προκληθούν από εξωτερικές επιδράσεις, δερματολογικές επεμβάσεις, τραύματα, χτυπήματα, κατακλίσεις καθώς και λόγω ορισμένων ασθενειών (π.χ. διαβήτης). Τα τραύματα κατηγοριοποιούνται ανάλογα την έκταση και το βάθος τη πληγής, τη χρονιότητα και το αίτιο που τα προκάλεσε, σε απλές εκδορές, επιφανειακά τραύματα, βαθιά τραύματα ή έλκη.

Αντιμετώπιση

Η λύση της συνέχεια του δέρματος και η μη σωστή περιποίησή του κατά τη διάρκεια της επούλωσης ενός τραύματος ή πληγής, μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ουλών και σημαδιών τα οποία υποχωρούν δύσκολα.

  • Σπαθόλαδο (St. John's Wort). Έλαιο από σπαθόχορτο το οποίο διαθέτει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες. Προάγει την επούλωση όλων των πληγών, ενώ παράλληλα προσφέρει ενυδάτωση για καλύτερη θρέψη του δέρματος.
  • Υαλουρονικό οξύ (Hyaluronic acid). Κύριο συστατικό των ιστών του δέρματος με την ιδιότητα να διατηρεί νερό στα μόρια του. Ευνοεί τη διαδικασία τη επούλωσης, δίνοντας την απαραίτητη υγρασία στο τραύμα για γρήγορη και σωστή επούλωση. Ενδείκνυται τόσο για επιφανειακά όσο και για βαθιά τραύματα. Αποτρέπει το σχηματισμό ουλών και ανακουφίζει από το αίσθημα ξηρότητα ή καύσου.
  • Άργυρος (Silver). Διαθέτει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση και βακτηριοστατικές ιδιότητες, εξασφαλίζοντας το κατάλληλο περιβάλλον για γρήγορη επούλωση. Βοηθά στην επούλωση πληγών, εγκαυμάτων και ελκών κατάκλισης με εξίδρωμα.
  • Βλέννα σαλιγκαριού (Snail gel). Tο έκκριμα σαλιγκαριού συμβάλλει στην επούλωση κυρίως ανοιχτών επιφανειακών πληγών και εκδορών. Περιέχει βιταμίνες, κολλαγόνο, ελαστίνη υαλουρονικό και γλυκολικό οξύ, τα οποία βοηθούν στην ταχύτερη αποκατάσταση του τραυματισμένου δέρματος, αποτρέποντας την ανάπτυξη χηλοειδών ουλών.