Αναπνευστικό Σύστημα

Το αναπνευστικό αποτελεί ένα σύστημα οργάνων το οποίο είναι υπεύθυνο για την αναπνοή, τη δέσμευση και μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς. Το αναπνευστικό σύστημα χωρίζεται σε ανώτερο και κατώτερο και περιλαμβάνει τη μύτη, τη στοματική κοιλότητα, το φάρυγγα, το λάρυγγα μέχρι τους βρόγχους και τους πνεύμονες. Αίτια Οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος συνήθως περιλαμβάνουν οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως είναι το κρυολόγημα, η βρογχίτιδα,...
Περισσότερα

38 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-5%
Olvos Cretan Iama 14 softgels
Βαθμολογία:
4.5% of 5
-40%
Power Health Oliviotic 40 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-25%
Himalaya Bresol 60 tabs
-25%
Himalaya Tulasi 60 caps
Βαθμολογία:
5% of 5
-35%
Apivita Essential oil Βιολογικό αιθέριο έλαιο Ευκάλυπτος 10 ml
-35%
Apivita Herbal cream Eucalyptus 40 ml
Βαθμολογία:
5% of 5
-40%
Power Health Oliviotic 20 caps
-30%
A. Vogel Bronchosan 50 ml
-10%
Yogi Tea Throat Comfort Bio 30.6 gr
-10%
Yogi Tea Breathe Deep Bio 30.6 gr
Βαθμολογία:
3% of 5
-10%
Enzymedica MucoStop 48 caps
-15%
Metapharm Synosan Rhonibrosan 60 tabs
Βαθμολογία:
5% of 5
-13%
GSE Aerobiotic 10 amp
-40%
Health Aid Lungforte 30 tabs
-15%
Phonix Phono Gripp spag 50 ml
-20%
Iamatica Pharmaceuticals Alfabon N-acetylcysteine 600 mg 30 sachets

38 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το αναπνευστικό αποτελεί ένα σύστημα οργάνων το οποίο είναι υπεύθυνο για την αναπνοή, τη δέσμευση και μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς. Το αναπνευστικό σύστημα χωρίζεται σε ανώτερο και κατώτερο και περιλαμβάνει τη μύτη, τη στοματική κοιλότητα, το φάρυγγα, το λάρυγγα μέχρι τους βρόγχους και τους πνεύμονες.

Αίτια

Οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος συνήθως περιλαμβάνουν οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως είναι το κρυολόγημα, η βρογχίτιδα, η ιγμορίτιδα και η γρίπη, έως και σοβαρότερες και χρόνιες παθήσεις όπως είναι ο χρόνιος βήχας, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η αποφρακτική υπνική άπνοια και το άσθμα. Πιο συχνές είναι οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος οι οποίες συνήθως οφείλονται σε παθογόνους μικροοργανισμούς.

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

  • Αποχρεμπτική και μαλακτική δράση (Elderberry, Ευκάλυπτος, Ένζυμα, Γλυκύρριζα, Θυμάρι κ.α.). Ενισχύουν την απόχρεμψη, ανακουφίζουν τον ερεθισμένο λαιμό, μειώνοντας τα συμπτώματα του βήχα και των βλεννωδών εκκρίσεων. Παρουσιάζουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και συνεργιστική δράση.
  • Ανοσοενισχυτική και αντιοξειδωτική δράση (NAC, Αστράγαλος, Andopraphis, Πελαργόνιο, Εκφύλισμα φύλλων ελιάς). Κατάλληλα για λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, κοινό κρυολόγημα, γρίπη, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, ιγμορίτιδα και βρογχίτιδα. Παρουσιάζουν αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενώ βοηθούν στην ταχύτερη αποκατάσταση του οργανισμού, στη μειώση του ιξώδους της βλέννας, βοηθώντας στη ρευστοποίηση των εκκρίσων.
  • Αιθέρια έλαια (Ευκάλυπτου, Θυμαριού, Γλυκάνισου, Κισσού). Παρουσιάζουν αντιμικροβιακές, βρογχολυτικές και αποχρεμπτικές ιδιότητες, βοηθούν στη μείωση του ασθματικού βήχα και στη γρήγορη ανάρρωση του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος από λοιμώξεις.