Αναπνευστικό Σύστημα

Το αναπνευστικό αποτελεί ένα σύστημα οργάνων το οποίο είναι υπεύθυνο για την αναπνοή, τη δέσμευση και μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς. Το αναπνευστικό σύστημα χωρίζεται σε ανώτερο και κατώτερο και περιλαμβάνει τη μύτη, τη στοματική κοιλότητα, το φάρυγγα, το λάρυγγα μέχρι τους βρόγχους και τους πνεύμονες. Αίτια Οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος συνήθως περιλαμβάνουν οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως είναι το κρυολόγημα, η βρογχίτιδα,...
Περισσότερα

39 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα
-15%
Metapharm Synosan Rhonibrosan 60 tabs
-10%
Primavera Ευκάλυπτος 85% (Eucalyptus Oil) 10 ml
-30%
Nature's Plus AgeLoss Lung Support 90 caps
-40%
Power Health Oliviotic 20 caps
-30%
Terra Nova Holy Basil Tulsi 400 mg 50 caps
-5%
Olvos Cretan Iama 14 softgels
Βαθμολογία:
100%
-45%
Now Air Defense 90 vcaps
-30%
Health Aid Lungforte 30 tabs
-40%
Power Health Oliviotic 40 caps
Βαθμολογία:
100%
-10%
Yogi Tea Breathe Deep Bio 30.6 gr
Βαθμολογία:
60%
-10%
Yogi Tea Throat Comfort Bio 30.6 gr
-20%
Iamatica Pharmaceuticals Alfabon N-acetylcysteine 600 mg 30 sachets
-20%
Eladiet Jelly Kids Mucosin 250 ml
-10%
Pharmaline Viscoflu 20 sachets
-28%
Arkocaps Eucalyptus 45 caps
-40%
Forte Pharma Forte Rub Day & Night 15 caps

39 Προϊόντα

ανά σελίδα
Σελίδα
Προβολή ως Πλέγμα Λίστα
Φίλτρα

Το αναπνευστικό αποτελεί ένα σύστημα οργάνων το οποίο είναι υπεύθυνο για την αναπνοή, τη δέσμευση και μεταφορά οξυγόνου στους ιστούς. Το αναπνευστικό σύστημα χωρίζεται σε ανώτερο και κατώτερο και περιλαμβάνει τη μύτη, τη στοματική κοιλότητα, το φάρυγγα, το λάρυγγα μέχρι τους βρόγχους και τους πνεύμονες.

Αίτια

Οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος συνήθως περιλαμβάνουν οξείες αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως είναι το κρυολόγημα, η βρογχίτιδα, η ιγμορίτιδα και η γρίπη, έως και σοβαρότερες και χρόνιες παθήσεις όπως είναι ο χρόνιος βήχας, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, η αποφρακτική υπνική άπνοια και το άσθμα. Πιο συχνές είναι οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος οι οποίες συνήθως οφείλονται σε παθογόνους μικροοργανισμούς.

Αντιμετώπιση

Συμπληρώματα διατροφής

  • Αποχρεμπτική και μαλακτική δράση (Elderberry, Ευκάλυπτος, Ένζυμα, Γλυκύρριζα, Θυμάρι κ.α.). Ενισχύουν την απόχρεμψη, ανακουφίζουν τον ερεθισμένο λαιμό, μειώνοντας τα συμπτώματα του βήχα και των βλεννωδών εκκρίσεων. Παρουσιάζουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και συνεργιστική δράση.
  • Ανοσοενισχυτική και αντιοξειδωτική δράση (NAC, Αστράγαλος, Andopraphis, Πελαργόνιο, Εκφύλισμα φύλλων ελιάς). Κατάλληλα για λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, κοινό κρυολόγημα, γρίπη, φαρυγγίτιδα, λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, ιγμορίτιδα και βρογχίτιδα. Παρουσιάζουν αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες, ενώ βοηθούν στην ταχύτερη αποκατάσταση του οργανισμού, στη μειώση του ιξώδους της βλέννας, βοηθώντας στη ρευστοποίηση των εκκρίσων.
  • Αιθέρια έλαια (Ευκάλυπτου, Θυμαριού, Γλυκάνισου, Κισσού). Παρουσιάζουν αντιμικροβιακές, βρογχολυτικές και αποχρεμπτικές ιδιότητες, βοηθούν στη μείωση του ασθματικού βήχα και στη γρήγορη ανάρρωση του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος από λοιμώξεις.