Εγκυμοσύνη και Θάλασσα: Τι να προσέξω;

0 Comment

pregnant

Το καλοκαίρι είναι μια από τις ομορφότερες περιόδους! Και η εγκυμοσύνη επίσης! Δυο σε ένα λοιπόν, αν το σκεφτούμε από τη θετική του πλευρά! Σίγουρα, οι έντονες θερμοκρασίες και η ηλιοφάνεια θέλουν αρκετή προσοχή, όμως παρόλα αυτά με σωστό πλάνο μπορείτε να χαρείτε την εγκυμοσύνη σας την πιο ξέγνοιαστη εποχή του χρόνου!

Είναι αλήθεια ότι οι αλλαγές στην εγκυμοσύνη είναι πολλές και έχουμε  αμέτρητες απορίες για το τι είναι σωστό και τι όχι, ποια πράγματα θέλουν προσοχή και πόσο ελεύθερα μπορούμε να κάνουμε ότι κάναμε πριν. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός, καθώς αρκεί να αλλάξουμε λίγο τους ρυθμούς μας και να ενημερωθούμε σωστά! Τι θέλει λοιπόν προσοχή;

Εγκυμοσύνη και μπάνιο στη θάλασσα

Το κολύμπι είναι μια από τις ιδανικότερες ασκήσεις στην εγκυμοσύνη, καθώς μας χαλαρώνει, βοηθάει στα πρησμένα πόδια και μας ανακουφίζει από τη ζέστη. Ωστόσο, καλό είναι να αποφεύγεται το μπάνιο στα κρύα ή βαθιά νερά, για λόγους ασφαλείας. 

Επίσης, κολυμπήστε πάντα με παρέα, ώστε να έχετε άμεσα βοήθεια αν νιώσετε κάποια αδιαθεσία. Αν πάθετε κράμπα, δεν χρειάζεται να σας πιάνει πανικός. Γυρίστε ανάσκελα και η άνωση θα κάνει τη δουλειά της! Χαλαρώστε, πάρτε κάποιες ανάσες και πολύ σύντομα θα περάσει.

Γενικά,  ακολουθήστε τις συμβουλές του γιατρού σας, καθώς μπορεί να σας περιορίσει το μπάνιο στη θάλασσα το τελευταίο διάστημα. Επίσης, μια οδηγία που θα την έχετε ακούσει συχνά, αλλά είναι ώρα να την λάβετε σοβαρά υπόψη σας, είναι η επίσκεψη στη θάλασσα να γίνεται πολύ πρωινές ή απογευματινές ώρες, όταν ο ήλιος δεν είναι πολύ δυνατός. 

Ακόμη, καλό είναι η παραμονή στο νερό να μην ξεπερνά τα 15 λεπτά και οι κινήσεις σας να είναι ήπιες. Επίσης, προτιμήστε να μπαίνετε σιγά σιγά στο νερό, ειδικά αν έχετε ζεσταθεί πολύ, ώστε να μην υπάρχει απότομη αλλαγή θερμοκρασίας στο σώμα.

Θάλασσα VS Πισίνα

Η φύση νικάει ξανά! Είναι πολύ προτιμότερο να απολαύσετε το μπάνιο σας στη θάλασσα συγκριτικά με μια πισίνα, όπου δεν μπορείτε να γνωρίζετε τις συνθήκες υγιεινής. Ο κίνδυνος για ουρολοίμωξη ελλοχεύει σε μια πισίνα στην οποία έχουν πρόσβαση πολλοί. Αν πρόκειται για κάποια ιδιωτική που γνωρίζετε πως είναι καθαρή, τότε μπορείτε να απολαύσετε με περισσότερη ασφάλεια το μπάνιο σας. 

Ακόμη και στη θάλασσα όμως θέλει προσοχή. Καλό είναι να μην κάθεστε στην άμμο ή στην ακροθαλασσιά, ώστε να αποφύγετε κάποια μόλυνση. Για τον ίδιο λόγο αλλάξτε μαγιό αμέσως μετά το μπάνιο σας και φροντίστε για την υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής με καλό καθαρισμό. 

Εγκυμοσύνη και ταξίδια

Καλοκαίρι ίσον ταξίδια. Είναι το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό μόλις οι ηλιόλουστες μέρες κάνουν την εμφάνισή τους. Μπορούμε να ταξιδέψουμε άφοβα ή υπάρχουν περιορισμοί; Για κάποιους η θάλασσα αποτελεί έναν κοντινό προορισμό, όμως για άλλους είναι ένα μεγάλο ταξίδι. Συνήθως τα ταξίδια αντενδείκνυνται σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν προβλήματα στην εγκυμοσύνη, αλλά πολλοί γιατροί προτείνουν να αποφεύγονται γενικότερα οι πολύωρες μετακινήσεις σε μακρινούς προορισμούς, ώστε να μην ταλαιπωρούνται μητέρα και έμβρυο. 

Αν ωστόσο διανύετε μια ομαλή εγκυμοσύνη και χρειάζεται να ταξιδέψετε, φροντίστε να κάνετε συχνές στάσεις και να περπατάτε λίγο, ώστε να αποφευχθεί η ακινησία για πολλές ώρες και το μούδιασμα. Αν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, καλό είναι να πάρετε τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού σας, ενώ λάβετε υπόψη ότι ένα τέτοιο ταξίδι συνήθως απαγορεύεται το τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. 

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, φορέστε τη ζώνη ασφαλείας, όμως φροντίστε να μη σας πιέζει χαμηλά στην κοιλιά. Αν η ναυτία στην εγκυμοσύνη είναι συχνό φαινόμενο για εσάς, εξοπλιστείτε με φρυγανιές και αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα. Ρωτήστε το γιατρό σας, αν υπάρχει κάποιο σκεύασμα για ναυτία που μπορεί να σας προτείνει. 

Καπέλο, βεντάλια, νεράκι

Το τρίπτυχο της επιτυχίας για να ανταπεξέλθετε στον καύσωνα! Ο ήλιος το καλοκαίρι δεν αστειεύεται και πολύ συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Για να προστατέψετε τον οργανισμό σας και το μωρό σας, και να αποφύγετε μια ηλίαση, φροντίστε να φοράτε πάντα ένα καπέλο όταν εκτείθεστε στον ήλιο, κατά προτίμηση κάποιο που να επιτρέπει το κεφάλι να αναπνέει.

Το νερό είναι πολύτιμος σύμμαχός σας στην εγκυμοσύνη το καλοκαίρι! Έχετε πάντα μαζί σας ένα μπουκαλάκι νερό και μην περιμένετε να διψάσετε για να το καταναλώσετε. Συχνά η δίψα είναι ένδειξη ότι η αφυδάτωση ήδη μας περιτριγυρίζει! Μείνετε λοιπόν ενυδατωμένες με νερό και δροσερά καλοκαιρινά φρούτα, τα οποία θα βρείτε σε αφθονία τους θερμούς μήνες.

Πολύ σημαντικό είναι να προτιμάτε τους δροσερούς χώρους, όπου υπάρχει κλιματιστικό ή αερίζονται επαρκώς, ώστε να μη νιώθετε δυσφορία. Όμως επειδή καλοκαίρι είναι, η ζέστη θα σας βρει, φροντίστε να έχετε μαζί σας μια βεντάλια ή ένα σπρέι νερού, κάτι που θα σας ανακουφίζει άμεσα. 

Γενικά, χαρείτε την εγκυμοσύνη σας το καλοκαίρι, διώχνοντας μακριά το άγχος. Άλλωστε είναι μια περίοδος που δικαιούστε να χαλαρώσετε και να δώσετε προτεραιότητα σε εσάς. Ακολουθήστε τους ρυθμούς που σας δείχνει το σώμα σας και απλοποιήστε την καθημερινότητά σας!

Βρείτε στο Vita4you.gr μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα για την εγκυμοσύνη!

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο