Πελαγία Δαμιανού

Bsc, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

Διατροφολόγος – Διαιτολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (2012). Συνέχισε την κατάρτισή της στην Κλινική Διατροφή, μέσω Προγράμματος Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2018), καθώς και στις Διατροφικές Διαταραχές σε Παιδιά και Εφήβους με Πιστοποίηση από το National Centre for Eating Disorders, UK (2012). Κατά τη διάρκεια των σπουδών της διακρίθηκε με τιμητική Υποτροφία και Βραβείο ΙΚΥ προγράμματος 2008-2009. 

Από το 2012 ασκεί το επάγγελμα της Διαιτολόγου – Διατροφολόγου, με κατάρτιση εξειδικευμένων διαιτολογίων και παροχή διατροφικών συμβουλών σε παιδιά και ενήλικες. Πολύ συχνά αρθρογραφεί πάνω σε διατροφικά θέματα για εφημερίδες και ηλεκτρονικά site, ενώ έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε ομιλίες σε σχολεία, παιδικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις γονέων και ΜΚΟ. Έχει εργαστεί σε διαιτολογικά γραφεία σε Θεσσαλονίκη και Κοζάνη, ενώ από το 2014 εργάζεται για το Vita4you.gr. 

Πιο συγκεκριμένα, γράφει άρθρα υγείας για το Blog του Vita4you.gr, ενώ επιμελείται κείμενα για τις περιγραφές της ιστοσελίδας και των προϊόντων, σύμφωνα με τις τελευταίες Ευρωπαϊκές νομοθεσίες. Επί σειρά ετών εργάστηκε στο φυσικό κατάστημα του Vita4you.gr, παρέχοντας καθημερινά συμβουλές στο πελατολόγιό του. Επιπλέον, συμμετέχει στη διαχείριση των social media

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και στην πανελλήνια έρευνα “The ADONUT Study” του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, σχετικά με την Αξιολόγηση και εκτίμηση της συσχέτισης μεταξύ των διατροφικών συνηθειών και της διατροφικής κατάστασης των Ελλήνων εφήβων, για διατροφική παρέμβαση, αναλαμβάνοντας το νομό Γρεβενών. Δημοσίευση αυτής έχει γίνει και στο Clinical Obesity Journal.

Παρακολουθεί πλήθος σεμιναρίων και online κύκλων μαθημάτων Διατροφής σε Πανεπιστήμια σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ παρακολουθεί τις εξελίξεις στον τομέα της κοσμετολογίας, αποκτώντας το 2016 τον τίτλο “Πιστοποιημένη Σύμβουλος Vichy και La Roche Posay”.

Δείτε όλα τα άρθα