Θωρακίστε το ανοσοποιητικό σας με πρόπολη EPID

0 Comment

propolis

Η πρόπολη είναι ένα φυσικό μελισσοκομικό προϊόν γνωστή εδώ και αιώνες για τις θεραπευτικές της ιδιότητες και ειδικά για την ικανότητά της να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Η λέξη πρόπολη προέρχεται από τα συνθετικά “προ” και “πόλη”, δηλαδή αποτελεί την ασπίδα προστασίας της κυψέλης ενάντια σε εξωτερικούς εχθρούς. Αποτελεί το δομικό υλικό της κυψέλης καθώς χρησιμοποιείται για την προστασία και αποστείρωσή της, καθώς δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων μέσα στην κυψέλη.

Περιέχει εκατοντάδες χημικές ενώσεις, όπως τερπένια, αλειφατικά οξέα, φλαβόνες, ανόργανές ουσίες και πολλές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία τα οποία της προσδίδουν υψηλή διατροφική αξία και μοναδικές ιδιότητες.

  • Αντιοξειδωτικές
  • Αντιιικές
  • Αντιμυκητιασικές
  • Βακτηριοστατικές
  • Ανοσοτροποιητικές
  • Αντιφλεγμονώδεις

 

Πως μπορεί η πρόπολη να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα;

Η πρόπολη επιδρά και διεγείρει τη δράση των φαγοκυττάρων του οργανισμού, με αποτέλεσμα να ενισχύει την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε ιώσεις και βακτηριακές λοιμώξεις. Χάρη στο ευρύ αντιικό της φάσμα, αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο κατά τη διάρκεια του χειμώνα καθώς συμβάλλει τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των ιώσεων. Χρησιμοποιείται επίσης σε περιπτώσεις πονόλαιμου, φαρυγγίτιδας και ιγμορίτιδας είτε ως μονοσυστατικό ή σε συνδυασμό με άλλες ουσίες.

Η ισχυρή αντιφλεγμονώδης δράση της πρόπολης αποδίδεται στη υψηλή σύνθεσή της σε φλαβονοειδή. Ιδιαίτερα όσον αφορά τη Βραζιλιάνικη πρόπολη οφείλεται συγκεκριμένα στη ουσία Artepillin C. Η πρόπολη αναστέλει τη παραγωγή φλεγμονωδών ουσιών με αποτέλεσμα να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ επίσης βοηθάει στην αντιμετώπιση φλεγμονωδών καταστάσεων.

 

Πρόπολη EPID

Η ποιότητα της πρόπολης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επεξεργασία της. Η υψηλή καθαρότητα και η απουσία ξένων υλών και κήρων είναι συνώνυμα με την υψηλή αντίστοιχα δραστικότητα της. Η πρόπολη EPID είναι ένα πατενταρισμένο φυσικό εκχύλισμα πρόπολης η οποία είναι 100% καθαρή και αποκηρωμένη. Περιέχει συνεπώς όλα τα δραστικά συστατικά για μέγιστη αφομοιωση από τον οργανισμό και για έξτρα δραστικότητα, ενώ μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα για τη πρόληψη της γρίπης και του κρυολογήματος αλλά και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τους.

Στο vita4you.gr μπορείτε να βρείτε συμπληρώματα διατροφής με πρόπολη EPID για το ανοσοποιητικό.

 

Ενίσχυση του ανοσοποιητικού – Γρίπη και κρυολόγημα

Specchiasol EPID Propolis drops : Βάμμα πρόπολης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού συστήματος και την ενίσχυση της φυσικής άμυνας για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος.

Specchiasol EPID Influepid : Συμπτώματα γρίπης (λοιμώξεις του αναπνευστικού, μυϊκοί πόνοι). Περιέχει πρόπολη, βιταμίνη C από αγριοτριανταφυλλιά, αρπαγόφυτο για τους πόνους, Ν-ακετυλοκυστεΐνη για την απόχρεμψη των βλεννών και σερραπεπτάση που φαίνεται πως έχει οφέλη στο αναπνευστικό σύστημα.

Specchiasol Immuepid : Για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Με βιταμίνη D3 για τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, σαμπούκο που δρά πιθανά ενάντια στις λοιμώξεις του άνω αναπνευστικού, Αστράγαλο που φαίνεται πως δρά ως τονωτικό και ανοσορυθμιστικό, προβιοτικά που υπάρχουν ενδείξεις πως ρυθμίζουν την ανοσοαπόκριση, πρόπολη και μαγνήσιο.

Πονόλαιμος

Specchiasol EPID oral spray lime : Σπρέι για την ανακούφιση του ερεθισμένου λαιμού. Περιέχει Πρόπολη για ισχυρή αντιμικροβιακή προστασία, Αγριμόνιο που πιθανά βοηθά στην ανακούφιση από τον βήχα καθώς και αιθέριο έλαιο Λάιμ που του προσδίδει μία δροσερή και ευχάριστη γεύση.

Ρινική συμφόρηση

Specchiasol EPID Propolis nasal spray : Ρινικό σπρέι που πιθανά να διευκολύνει την αναπνοή και να καθαρίζει τις ρινικές κοιλότητες σε περιπτώσεις κρυολογήματος. Με πρόπολη, αλόη, θαλασσινό νερό, χαμομήλι και αιθέρια έλαια κατά της ρινικής συμφόρησης.

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο