Ρίτα ΓκατζούληΦαρμακοποιός

Γεννήθηκα στα Γρεβενά, και το έναυσμα για την ενασχόλησή μου με την επιστήμη της Φαρμακευτικής ήταν ο πατέρας μου, ο οποίος σαν αγροτικός γιατρός είχε την εποχή εκείνη άδεια χορήγησης φαρμάκων. Αποφοίτησα από τη Φαρμακευτική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και άνοιξα το πρώτο μου φαρμακείο στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης το 1987, το οποίο μεταφέρθηκε στη Τσιμισκή 102 στη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργεί έως σήμερα.

Στράφηκα από την αρχή της καριέρας μου στις Εναλλακτικές Θεραπείες, και πραγματοποίησα σπουδές στην Ομοιοπαθητική, την Ομοτοξικολογία, τα Ανθοϊάματα του Bach, τη Βοτανοθεραπεία, τη Γεμμοθεραπευτική, τις ιδιότητες των βιταμινών και των ιχνοστοιχείων. Πραγματοποίησα 2ετή εκπαίδευση στην Ελληνική Εταιρεία Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, διδάχτηκα ομοτοξικολογία,  βοτανοθεραπευτική και διατροφική θεραπευτική από τους Δρ. Βαρθολομαίο Αναστάσιο και Πιστοφίδη Αχιλλέα, και ανθοθεραπεία από τον Ζαρκαδούλα Ανδρέα. Συμμετείχα σε πολλά σεμινάρια και παρακολούθησα πληθώρα συνεδρίων, και παράλληλα ασχολήθηκα με τη μελέτη των παθοφυσιολογικών μηχανισμών δημιουργίας των χρόνιων νοσημάτων.

Το 2010 δημιουργήσαμε το ηλεκτρονικό φαρμακείο vita4you.gr, μαζί με τον Χριστόφορο Λαζούδη και τη Λιάνα Στυλιανού, το οποίο εξελίξαμε και σήμερα συστεγάζεται με το δεύτερο φαρμακείο Γκατζούλη, που βρίσκεται στην Καλαμαριά. Η ομάδα μας είναι η ψυχή των φαρμακείων μας. Εργάζεται καλοπροαίρετα και με ομαδικό πνεύμα. Το μότο μας είναι “Αντιμετώπισε τις δυσκολίες όσο ακόμα είναι εύκολες”. Πάντα θυμίζω στον εαυτό μου πως όσα έχω καταφέρει είναι αποτέλεσμα σκέψης και σχεδιασμού. Οι σκέψεις γίνονται πράξεις με δουλειά.

Ευτυχώς, ασκώ ένα επάγγελμα που το αγαπάω και που μετά από τόσα χρόνια διατηρώ την αγάπη και τον ζήλο μου για αυτό. Τα φαρμακεία είναι οι κήποι μας και οι φαρμακοποιοί και οι συνεργάτες μας οι κηπουροί. Μόνο με καλούς κηπουρούς μπορούν οι κήποι να ανθίσουν.
Δείτε όλα τα άρθα