Η αθλητική απόδοση και η αντοχή μπορούν να αυξηθούν με φυσικό τρόπο με τη βοήθεια φυτικών εκχυλισμάτων και βοτάνων από το φαρμακείο της φύσης. Τα βότανα και οι υπερτροφές μπορούν να ενισχύσουν την αθλητική προσπάθεια με πολλούς τρόπους αφού:

  • Αυξάνουν την αερόβια ικανότητα βοηθώντας τα κύτταρα να χρησιμοποιούν το οξυγόνο πιο αποτελεσματικά
  • Μειώνουν τα επίπεδα του γαλακτικού οξέος προλαμβάνοντας τον κάματο και προσφέροντας μεγαλύτερη αντοχή.
  • Προσφέρουν προστασία από το οξειδωτικό στρες και μειώνουν το χρόνο αποκατάστασης μετά την άσκηση ή τον αγώνα
  • Έχουν φυσική μυοχαλαρωτική δράση προσφέροντας ανακούφιση μετά από έντονη μυϊκή προσπάθεια
  • Δρουν ως φυσικά προσαρμογόνα και βοηθούν στη καλύτερη συγκέντρωση, απόδοση και αποβολή του στρες
  • Δρουν ως φυσικά διεγερτικά προσφέροντας ενέργεια και καλύτερη κυκλοφορία.

Η διατροφική φόρμουλα Terra Nova Cordyceps Rhodiola & Ginseng αποτελεί ένα μοναδικό συνδυασμό από υπερτροφές και φυσικά εκχυλίσματα βοτάνων για άμεση σωματική και πνευματική τόνωση, αντοχή αλλά και για υψηλές αποδόσεις. Περιέχει αποξηραμένα βιολογικά συστατικά με τη μέθοδο της φρέσκιας ψυχρής ξήρανσης (fresh freeze dried ) που εξασφαλίζει αναλλοίωτες τις θρεπτικές τους ιδιότητες και έτσι έχει καλύτερη ενζυμική δραστηριότητα, βιοδιαθεσιμότητα και μέγιστη αποτελεσματικότητα.

   Κατάλληλη για αθλητές ή άτομα που γυμνάζονται συστηματικά, άτομα με έντονη σωματική δραστηριότητα. Υποστηρίζει την αντοχή, τον υγιή μεταβολισμό της ενέργειας, την αθλητική απόδοση και την αξιοποίηση του οξυγόνου.

Τι περιέχει;

Cordyceps

   Πρόκειται για ένα μανιτάρι με προσαρμογόνο δράση που ενισχύει τη καλή λειτουργία του μεταβολισμού, και τη σωματική αντοχή μέσω της καλύτερης αξιοποίησης του οξυγόνου. Επιπλέον βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος αλλά και την παραγωγή κυτταρικής ενέργειας (ATP) και παράλληλα τονώνει αυξάνοντας τα επίπεδα ενέργειας. Ανακουφίζει από την κούραση, αφού έχει βρεθεί ότι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα γαλακτικού οξέος στους μύες.

Rhodiola Root

   Η Ρίζα Rhodiola είναι ένα «προσαρμοσιογόνο βότανο» που σημαίνει ότι έχει την ικανότητα να βοηθά τον οργανισμό να προσαρμόζεται πιο ομαλά στις συνθήκες του άγχους και να μειώσει ταυτόχρονα το στρες που συνοδεύει συχνά τη προπόνηση και τον αγώνα. Υποστηρίζει την υγιή ψυχική κατάσταση και τη λειτουργία του νευρικού συστήματος και προλαμβάνει τη πνευματική κόπωση και εξάντληση προσφέροντας καλύτερη συγκέντρωση.

American Ginseng

   Το Αμερικάνικο Τζίνσεγκ είναι ένα προσαρμογόνο, που μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της υγιούς λειτουργίας των επινεφριδίων και του μεταβολισμού της ενέργειας. Έρευνες δείχνουν ότι η ισορροπία των ginsensides (τζινσεγκιδών) στο αμερικανικό ginseng μπορεί να προκαλέσει μια πολύ αποτελεσματική διέγερση στο νευρικό σύστημα προσφέροντας άμεση τόνωση και ενέργεια. Επιπλέον βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων γλυκόζης και ανακουφίζει το πεπτικό από προβλήματα σχετιζόμενα με το άγχος και τη νευρικότητα. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το American Ginseng ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα σε αθλητές υψηλού επιπέδου.

Avena Sativa (Green Oat Seed)

   Οι σπόροι της βρώμης θεωρούνται φυσικά τονωτικά της αντρικής υγείας, και επιπλέον ισορροπούν το νευρικό σύστημα και βελτιώνουν τη συγκέντρωση και τη πνευματική απόδοση.

Cayenne Fruit

   Ο καρπός του πιπεριού καγιέν χρησιμοποιείται ως τονωτικό για τη διατήρηση της καλής υγείας του κυκλοφορικού συστήματος. Αυξάνει τον μεταβολισμό και αναπνευστικό ρυθμό και μειώνει τα επίπεδα γαλακτικού οξέος στους μύες προλαμβάνοντας τον κάματο κατά την άσκηση.

Ginger Rhizome & Root

   Το ginger βοηθά σημαντικά την πέψη και διευκολύνει την απορρόφηση του ασβεστίου και του μαγνησίου, δύο μεταλλικών στοιχείων απαραίτητων για τους αθλητές και τους αθλούμενους.