Ρινική αποσυμφόρηση με φυσικούς τρόπους!

0 Comment

  nasal

Η ρινική συμφόρηση είναι ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα του χειμώνα. Ούτε λίγο ούτε πολύ όλοι έχουμε βρεθεί με δυσκολία στην αναπνοή. Ακόμα κι αν δεν ακολουθήσει συνάχι, το να μην μπορείς να αναπνεύσεις κανονικά είναι από μόνο του αρκετό για να μας χαλάσει τη διάθεση. Πώς μπορούμε όμως να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με απλούς φυσικούς τρόπους;

  Υπό φυσιολογικές συνθήκες, η ύπαρξη μικρής ποσότητας βλέννης στο λαιμό και τη μύτη ευνοεί τον καθαρισμό των μεμβρανών και υγροποιεί τον εισπνεόμενο αέρα, ενώ η ύπαρξή της στο έντερο ευνοεί και διευκολύνει τη διέλευση της τροφής από τον εντερικό σωλήνα. Η υπερβολική συγκέντρωση βλέννας στον οργανισμό υποδηλώνει ύπαρξη φλεγμονής και εκτός από το αίσθημα κόπωσης που προκαλεί, αποτελεί και θρεπτικό υπόστρωμα ανάπτυξης μικροοργανισμών.

Πολλοί είναι αυτοί που εξαιτίας της βλέννας, ακόμη και μετά από πολύωρο ύπνο, ξυπνούν κουρασμένοι και δυσκολεύονται να αναπνεύσουν. Άλλοι πάλι εμφανίζουν διαρροϊκές κενώσεις με βλέννες και αυτό τους καθιστά αδύναμους.

Τι ευνοεί την αύξηση της βλέννας στον οργανισμό;

1. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα

Αν αισθάνεστε ότι βρίσκεστε στα πρόθυρα του κρυολογήματος ή έχετε διάρροια με βλέννες, τότε είναι καλό να αποφύγετε την κατανάλωση γάλακτος, τυριών, παγωτού και γιαουρτιού. Αντί αυτών μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε γάλα αμυγδάλου ή προϊόντα από γάλα σόγιας.

2. Το κρέας, τα αυγά και οι κονσερβοποιημένες ή επεξεργασμένες τροφές.

3. Η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι.

4. Το κάπνισμα και η παραμονή σε χώρους όπου υπάρχουν ατμοσφαιρικοί ρύποι.

Τι βοηθάει στη μείωση παραγωγής βλέννας;

1. Η καλή διατροφή

Τα λαχανικά, τα φρούτα, τα όσπρια και ο σωστός συνδυασμός των τροφών ευνοούν την πέψη και μειώνουν την παραγωγή βλέννας. Στο τραπέζι μας αποφεύγουμε:

· Τη μεγάλη ποικιλία τροφών
· Τον συνδυασμό αμυλούχων με πρωτεΐνες
· Τη λήψη διαφορετικών πρωτεϊνών (π.χ. κρέας με τυρί και ψάρι)

2. Η σωματική άσκηση

Η σωματική άσκηση τονώνει την κυκλοφορία, βελτιώνει την αναπνοή και συμβάλλει στην απομάκρυνση των τοξινών.

3. Η επαφή με τη φύση

Οι βόλτες στη φύση και η εισπνοή φρέσκου, καθαρού αέρα θα βοηθήσουν σημαντικά στη βελτίωση του προβλήματος, καθώς θα τονωθεί η άμυνα του οργανισμού.

4. Συμπληρώματα διατροφής

Συμπληρώματα διατροφής που μπορούν να βοηθήσουν είναι όσα περιέχουν βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, προβιοτικά και πεπτικά ένζυμα. Με τη δράση τους αναχαιτίζουν την ανάπτυξη των μικροβίων και περιορίζουν τη φλεγμονή και την παραγωγή βλέννας.

Δοκιμάστε να βάλετε σε εφαρμογή τα παραπάνω και θα δείτε μεγάλη διαφορά στην αναπνοή σας!

0 Σχόλια

Αφήστε Σχόλιο