Τι είναι το Brain fitness

0 Comment

    brain

To Brain fitness είναι μια νέα τάση που αφορά στη συνεχή εκπαίδευση του μυαλού, με σκοπό να διατηρηθούν αλλά και να βελτιωθούν οι γνωστικές λειτουργίες. Όπως η άσκηση βοηθάει το σώμα να παραμείνει υγιές, έτσι και το brain fitness βοηθάει τον εγκέφαλό μας να λειτουργεί καλύτερα, να επεξεργάζεται πιο αποτελεσματικά τις διάφορες πληροφορίες και να βγάζει λογικά συμπεράσματα.

  Το κλειδί είναι να συνεχίσετε να μαθαίνετε! Διαλέξτε δραστηριότητες που έχουν κάτι καινούριο να σας προσφέρουν, που είναι γεμάτες προκλήσεις, εκπλήξεις αλλά και ανταμοιβές. Καλό είναι να συμμετέχουν πολλές αισθήσεις ταυτόχρονα, όπως ακοή, όραση, αφή κτλ. Ξεκινήστε μαθήματα χορού, μάθετε μια ξένη γλώσσα, αναπτύξτε τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες, γυμναστείτε και εστιάστε στην υγιεινή διατροφή. Όλα αυτά είναι mind games που κρατούν το μυαλό μας συνεχώς σε εγρήγορση!

  Κάτι άλλο που μπορεί να βοηθήσει είναι οι ασκήσεις μνήμης, τα λεγόμενα memory games. Πρόκειται για παιχνίδια που έχουν αναπτύξει ειδικοί και μπορούν να μας βοηθήσουν να εξασκήσουμε τον εγκέφαλο μας με ευχάριστους τρόπους. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με αυτά και πραγματικά μπορούν να βοηθήσουν, όμως το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να παραμείνετε δραστήριοι με το πέρασμα της ηλικίας και να ζείτε τη ζωή στο έπακρο!

0 Σχόλια

    Αφήστε Σχόλιο